luni, 20 octombrie 2008

Un ceas cu cuc!
Când cineva emite o pretenţie fără sorţi de izbândă sau de-a dreptul absurdă, i se poate răspunde ceva de genul"dar un ceas cu cuc", sau după caz, "o plimbare cu vaca nu vrei tu?" Ceva de genul ăsta răspunde, într-un articol publicat în "Le Monde", Dominique Dhombres celor care cer, tot mai vehement, moralizarea capitalismului. Bine, în subtext articolul conţine şi o critică la adresa lui Sarkozy, căci el este omul în negru, şi a iniţiativelor lui, dar mai ales la adresa discursului său de la sfârşitul lunii septembrie, din care am publicat o serie de fragmente.
Acum, nu cred că ar fi suficientă toată producţia de "prafuri" şi de "iarbă" a lumii, să ajute peste 6 miliarde de locuitori ai planetei să se detaşeze de criză, lăsându-şi spiritul să zburde pe alte plaiuri, unde culoarea dominantă este rozul. Şi oricum nu este soluţia la aparenta imposibilitate de a moraliza capitalismul. Ce-aţi zice de o revoluţie neo-comunistă? Sau e un soi de "din lac în puţ?"

Un comentariu:

Anonim spunea...

Morala - principii - credinta; mai mult sau mai putin, fiecare om are asa ceva.
Sa moralizezi capitalismul (sau, la fel de aiurea, comunismul) este echivalent cu a imbraca un cal cu proprii tai pantaloni.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...