vineri, 17 octombrie 2008

Joe the Plumber

Joe the Plumber, un erou al timpurilor noastre, un Britney cu chelie!

Se pare că politicienii au mai nou o marotă cu instalatorii. Până când nu au dat cu nasul(şi portofelul!) de rromii noştri, europenii aveau o obsesie cu instalatorul polonez, ăla de le lua locurile de muncă bieţilor occidentali, pentru că accepta salarii mai mici la muncă mai multă. A fost vedeta unor alegeri şi referendumuri, până când politicienii au ajuns la concluzia că mai bine cu instalatorul polonez, decât fără el.
Acum John McCain îl descoperă şi-l face deja celebru pe Joe the Plumber, pe numele său adevărat Samuel Joseph Wurzelbacher, nu tocmai instalator, de vreme ce nu are o licenţă pentru a exercita această meserie, motiv pentru care şi-a pus în cap cu acest prilej sindicatul american de profil. Şi băieţii ăia de la sindicat nu glumesc! Hoffa vă spune ceva?
Totul a pornit de la discuţia dintre Joe şi Obama, în legătură cu planul economic al acestuia din urmă. Samuel îi reproşa lui Obama că ar plăti impozite mai mari, dacă ar avea venituri de peste 250.000 de dolari pe an, or, aşa cum au descoperit jurnaliştii, el declarase la Fisc venituri de 40.000 de dolari în 2006, deci era eligibil pentru o reducere de impozite, care era parte a planului economic al candidatului democrat. Şi, bomboană pe coliva mediatică, omul nostru era urmărit de Fisc, pentru o datorie de vreo mie de dolari!
Cu toate astea, John McCain a văzut în acest personaj, altminteri simpatizant şi votant al republicanilor, o oportunitate de a demonstra că se pricepe şi la economie, lucru de care alegătorii nu se lasă convinşi. Şi uite aşa numele lui a fost invocat de 25 de ori în ultima dezbatere televizată între cei doi candidaţi.
Puteţi citi aici întrega poveste a celui pe care un politician vrea să-l transforme în simbolul Americii profunde, aia care munceşte din greu să-şi câştige existenţa, spre deosebire de pisicile obeze de pe Wall Street, şi căreia i-ar veni mănuşă o nouă reducere de impozite, se pare singurul program economic pe care îl poate propune dreapta conservatoare americană.
Star system-ul american nu şi-a pierdut reflexele, precum se vede! Şi nici politicienii, de altminteri!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...