marți, 24 noiembrie 2009

Soluţia

Văd că traian băsescu este idolul românilor trăitori în afara graniţelor. Şi entuziasmul lor faţă de înţeleapta-i domnie creşte proporţional cu distanţa care îi separă de ţară. Înţeleg deci că soluţia este "traian băsescu în ţară, românii afară!" Aşa, poate fi numit şi preşedinte pe viaţă!
Mordechai zicea că e chitit pe cules informaţii despre Burundi. Bănuiesc că nu e singurul care îşi descoperă pasiuni de geograf. Sigur, e o soluţie. Mai există una: votul. Cu sau fără ţinut de nas. Oricum nu cred că putem să plecăm toţi în bejanie!

4 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Nu-i inteleg pe cei care, ca Moshe & Mordechai, scriau acum cateva zile ca fac parte din partida "votul canci!", deci ca le indiferent rezultatul acestei alegeri, iar acum fac pe disperatii si viseaza la Burundi sau Congo! Poate ca ii ia Basescu pe vaporul lui!

Karakas spunea...

Sa spui ca Basescu este "idolul romanilor traitori in afara granitelor" nu e doar incorect, ci si insultator. Daca luam in considerare ca doar 95,000 romani din afara tarii au votat acum, si ca 500,000 buletine de vot (CINCI SUTE DE MII!!!) au fost neintrebuintate, iti faci o imagine mai corecta despre cit de drag le este romanilor din strainatate sa faca politica romaneasca. Hai sa fim seriosi! Majoritatea romanilor stabiliti in alte tari nu voteaza in campaniile romanesti, si bine fac! Cei care si-au parasit tara in primul rind au o datorie morala sa se implice in rezolvarea problemelor din tarile care i-au adoptat, acolo unde platesc taxe! Acolo fac politica, si acolo isi exprima voturile. Ce suport moral ar avea un roman stabilit in strainatate sa pretinda ca doreste anumite schimbari, sub o anumita platforma politica a unui partid romanesc, cind el nu plateste taxe in Romania, si nu contribuie la bugetul tarii?

Toata chestia asta cu "hai sa facem campanie electorala in alte tari" este un non-sens cu arome de circ, deseori privit cu suspiciune de tarile adoptive. Imagineaza-ti ca in Romania vin tot felul de oameni politici din alte tari sa isi faca campanie electorala in fata cetatneilor lor emigranti in Romania. Ati auzit de asa ceva? Atunci, cum credeti ca se simte Regele Spaniei cind vine Basescu la el in tara sa isi faca campanie electorala?

Constantin Gheorghe spunea...

Karakas, era o ironie, cu trimitere la o tâmpenie a lui Fumurescu. Din păcate, n-am pus linkul. Ai perfectă dreptate în ceea ce scrii, şi nu generalizez.

Anonim spunea...

der
am auzit de la alti romani ca servitorul actual si-a facut campanie elctorala in italia desi cei de afara care au cetatenia romana nu au treaba cu actualul. personal n-am intilnit pe nimeni care sa fie cu el. altfel chiar daca nu mai putem vota pentru romania soarta noastra si modul in care sintem priviti in lume este legat de tara de origine. votul la care ai dreptul nu este totul pt ca mai sint si altele importante iar aici vestul in perfidia si hotia tipica lucreaza cu masuri diferite pe care nu le stie decit unul care traieste afara si este capabil sa vada ceea ce este de vazut iar asta nu este valabil in cazul oricarui roman.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...