marți, 8 ianuarie 2013

Strategia lui băsescu


 
 
Mă rog, una dintre ele, când e vorba de Ponta și de guvernarea USL, este simplă, dacă nu primitivă, și tocmai de asta efectivă. Se folosește de sentimentele naționale ale maghiarilor și ale românilor, ca și de lupta dintre UDMR și cele două partidulețe maghiare anti-românești, pe care le sprijină mai prin dos, mai direct. Că doar nu credeți că s-a îndrăgostit de peisajele din Secuime! 
 
UDMR nu are cum nu răspunde acțiunii celor două partidulețe, când este vorba despre Ținutul Secuiesc și pretențiile secesioniste ale unor țicniți precum Tokes sau ale ălora de la PCM. Așa se face că, proaspăt numit consilier personal de Ponta, Frunda face declarații scandaloase în legătură cu caracterul național al statului român, caracter care, în paranteză fie spus, nu i-a împiedicat pe maghiari să obțină cele mai extravagante privilegii pe care le putea obține o minoritate etnică în Europa.
 
băsescu vrea să instrumenteze cele două naționalisme împotriva lui Ponta. Nu-l interesează consecințele actelor sale, cum nu l-au interesat niciodată în acești ani. Pe el îl obsedează controlul total asupra puterii. Vrea să fie singurul deținător al puterii. Altceva nu este acceptabil pentru el. deocamdată Parlamentul nu-i este adversar, a reușit să-l compromită, iar numărul crescut de parlamentari-lucru pe care l-a premeditat, când a ordonat jegurilor ălora de la CCR să respingă noua lege electorală-îl face și mai odios în ochii românilor. Deocamdată serviciile îl ascultă, și până luni și Justiția făcea același lucru. Cu șantajele de rigoare, se va calma și furtuna din CSM, iar la conducerea lui se va afla cine vrea mușchii lui. Pun pariu pe ce vreți voi că nici Constituția nu se va schimba așa ușor, oricum nu în acest an, chiar dacă trebuie făcută regionalizarea, din oricina noului exercițiu bugetar al UE.
 
Instabilitatea politică va fi cuvântul de ordine al strategiei. Iar USL nu face nimic pentru a contracara strategia lui băsescu. Nu mă refer la o altă suspendare, ci la un proces viguros și ferm de îndepărtate a băsiștilor din toate instituțiile statului. băsescu trebuie izolat, rupt de o bază de sprijin, inclusiv de serviciile secrete. În fond, în CSAT Guvernul este larg majoritar. Și îl blochezi până când băsescu acceptă schimbarea șefilor de servicii, care nu doar că au jucat mizerabil în favoarea lui, ci și au adus atingere interesului național în acest fel.
 
Să semnezi tot felul de înțelegeri cu băsescu nu înseamnă decât să-ți pui singur juvățul de gât. Iar să și crezi în ceea ce ai semnat înseamnă să-ți tragi singur scaunul de sub picioare...  
 

2 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Putintica rabdare moncherilor ,vorba venerabilului Domn Trahanache.Doar nu credeti ca USL-ul doarme.Dupa ce pleaca FMI-ul se scot sabiile ,pentruca sceleratul a inceput sa-l mance pielea si i se face de scatoalce.Ori cat de puternic ca sef de servicii DNA,Parchete,etc, nu poate sa faca direct vreo scofala.Toate sunt institutii care nu au posibilitatea decat de a face sicane guvernului si atat.Rezultate se pot vedea dupa alte paliere unde sceleratul nu are putere.Cum guvernului si Parlamentului ii doare-n cur de scelerat, rezultatele vor fi falimentare pentru scelerat si consilierii sai.Doar CCR-ul poate fi mai jenant dar nu vad ca acesti patibulari sa vrea sa se sinucida de dragul unei mortaciuni in descompunere,si poate fi si ocolit prin actiuni inteligente a guvernului.Cat baierele banilor sunt in mana lui Ponta, are puterea de a face ce vrea impotriva sceleratului.Urmatoarea miscare va fi schimbarea totala a lealilor PDL si a sceleratului.Vreau sa cred ca Barroso si Co,nu poate face nimic puterii de la Bucuresti si se va vedea cand rapoartele pe justitie de la UE,vor lasa rece guvernul si parlamentul care este singura reprezentare a poporului suveran si nu sceleratul care a fost trimisw la dracul de 7.5 milioane de cetateni furiosi si gata sa-l linseze pe guvernator.Nu-i dracul atat de negru cum ar vrea sa creada patibularii portocalii care inca mai respira, desi mult mai rar decat ar vrea s-o faca.

ddanilov spunea...

Ati pus degetul pe rana.Trebuie ca domnul Ponta sa debasizeze institutiile statului.Asta inseamna lupta deschisa; semnarea a tot felul de fituici cu sceleratul,nu inseamna decat o prelungire a agoniei .
Scuze pentru noul verb "a debasiza",dar daca avem o epoca basescu,de ce nu am avea si un cuvant in aceeasi cheie?:)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...