Prieteni, ne agităm degeaba. Ne-am pierdut, ca națiune, autonomia de a decide ce e bine și ce e rău pentru noi. procesul a fost mai rapid decât ne-am fi imaginat, când ne bucuram, ca tâmpiții, în decembrie 1989. Scăpasem doar dintr-o cușcă, pentru a intra în alta. O cușcă și mai constrângătoare, doar că are zăbrelele aurite cu ”drepturi și libertăți”. Sincer, m-aș bucura să fim o colonie, dar nici asta nu mai suntem. Suntem un teritoriu ocupat, unde ocupanții, fie că se numesc UE, FMI, BM, multinaționale, au drept de viață și de moarte asupra noastră. N-o mai fac cu biciul, cu plutonul de execuție, cu vătafii. O fac cu ”acordul de împrumut”, cu ”criteriile de convergență”, cu ”uniunea monetară”, și altele de genul ăsta.
De asta se va alege praful de această guvernare mai repede decât de oricare alta de după 1989: pentru că oamenii vor descoperi-au descoperit deja!-că este la fel de neputincioasă ca și celelalte, că este sub tutelă, că nu poate face nimic pentru cetățenii acestei națiuni. S-au pus mari speranțe în *USL, mai ales speranța că cineva va ține cont și de nevoile și așteptările lor. Nimic din asta nu se va întâmpla. Între cerințele FMI și așteptările și nevoile românilor, guvernul va alege cerințele FMI. Faptul că nu are de ales sau că o face de bună-voie nu mai contează, pentru că efectul acestei alegeri este același pentru cetățeni: pauperizarea continuă.
Văd tot felul de dobitoci care cred că demisia lui Voiculescu, faptul că ANI inventează incompatibilități, că DNA cere 11 ani pentru Becali, că băsescu vrea să negocieze posturile de la Parchetul General sau DNA, chiar contează pentru români. Nu contează, pentru că nu ține de agenda lor, pe care există o singură poziție: supraviețuirea.
Nu avem nimic de așteptat de la nimeni. Pentru stăpânii lumii suntem niște ființe inferioare, și suntem tratați ca atare. Nimeni și nimic nu pot schimba astea. Nu ne rămâne, ca și pe vremea lui ceaușescu, decât libertatea interioară, și visul că, într-o zi, vom scăpa de opresiune. Doar că de data asta nu mai avem scăpare. Nu mai avem la ce cavaler salvator visa. Speranța a murit, și asta spune totul...
4 comentarii:
Speranta a murit mai de mult. Noi acum vedem. De fapt, foamea e mai buna ca arma decit bataia. Citi poti sa bati? Da' cu foamea ii tii in friu pe toti... Toti dictatorii si toti colonizatorii stiu asta.
Romania e guvernata din exterior. Tot ce tine de politici macro-economice, de finantare, de privatizari, de nivelul de indatorare e reglat din afara, prin FMI, Gitengoldensteins si trupa. Datoriile la FMI au fost facute de regimul Basescu (si ceilalti dar mai putin), ca sa existe un control direct si complet a orice misca in tara.
De ce trebuie sa fim indatorati la FMI? Ce s-ar intimpla daca nu am fi indatorati? Teoria este ca daca esti in relatie de datorie (colonie), atunci investitorii sunt mai increzatori sa investeasca. Ori teoria asta este doar pentru prosti. Unu, ca nici un investitor cu cap nu se uita la relatia tarii cu FMI. Dar se uita la climatul politic. Si dupa cum vedem, in perioada de criza globala nu se prea investeste nicaieri in estul Europei.
ati stat in cursa lor de soareci atitia ani si vedeti abia acum?! tirziu!
Bertrand Russell, “Impactul Ştiinţei În Societate„:
“În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte până când vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negândită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie. “
“Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.“
Bertrand Russell, 1953:
“Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.
Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.“
Dr. Eric Pianka spunea:
“Şi cred de fapt că lumii i-ar fi mult mai bine când sunt doar 10 sau 20 la sută dintre noi rămaşi.”
Si tot el, în timp ce primea un premiu al Academiei de Ştiinţe din Texas a spus că pandemia globală SIDA a fost:
“nu prea bună, este prea înceată”.
Ted Turner, intr-un interviu în Audubon Magazine:
“O populaţie totală de 250-300 de milioane de oameni o reducere de 95% din prezentul nivel, ar fi ideal.”
foarte frumos scris; mi-a mers la suflet.
Trimiteți un comentariu