vineri, 13 noiembrie 2009

Uite-o, nu-i!

Nimeni şi nimic nu-l schimbă pe traian băsescu, al cărui tupeu este nemărginit. Cum răspunde el invitaţiei la dezbateri(făcută cu vreo zece zile în urmă de Geoană, dar şi de Crin Antonescu)? "Avem un Parlament in vacanta si un Guvern cazut, singura institutie fundamentala a statului care este in functiune si legitima este Presedintia. In momentul de fata, programul meu este mult mai greu decat il am in mod normal cand celelalte doua institutii functioneaza."
Cu alte cuvinte, deşi nu are chef de aşa ceva, pentru că-l dezavantajează, le spune: mâine sunt pe la Cluj, aşa că dacă aveţi chef de-o şuetă, lăsaţi-vă treburile baltă şi daţi o fugă să vorbim nimic vreo oră. Dar nu uitaţi! Eu sunt foarte ocupat! Sunt singurul care mai ţine ţara asta în mişcare. Voi o frecaţi la rece, eu muncesc!"
Pulimea Ta, cum ai ajuns la concluzia că tu eşti singura orătanie legitimă din democraţia noastră de doi bani? Cum a ajuns Parlamentul nelegitim? Cum a ajuns guvernul nelegitim? Că aşa vrea pula ta? În fiecare an există două vacanţe ale Parlamentului. În cele două perioade de pauză el nu e legitim? Votul proştilor nu mai contează atunci? Iar guvernul o fi el demis, dar funcţionarea lui este legitimă, pentru că e conformă cu legea de organizare şi cu Constituţia. Să înţeleg că ploaia de bani revărsată de omul cu coasa asupra primăriilor portocalii este nelegitimă? Că Bocuţ se duce la bulău? Mişto perspectivă! I-ai spus-o şi lui?
Crin, ca prostu', a înghiţit momeala, punându-se într-o situaţie de inferioritate. Sper că nu face aceeaşi prostie şi Geoană. Pentru că băsescu vrea, acum, să dovedească un singur lucru: că este încă stăpânul jocului. Ceea ce nu este adevărat!
În plus, o astfel de dezbatere, organizată pe picior, nu schimbă nimic şi nu rezolvă nimic. Era normal ca dezbaterile să fie organizate pe întrega perioadă a campaniei, cu teme şi reguli clar definite. Aşa, "hai să bifăm şi asta" nu este decât un exerciţiu de onanism electoral. De labe din astea triste suntem sătui. Mai bine lipsă!
Nu pot să trec peste intervenţia lui Sever Voinescu-Cotoi. Flăcăul ăsta e o plastilină morală absolută. A luat forma lui Pulea Vodă instantaneu! Nu ştiu ce dracu le fac ăstora oranjgutanii, de se spală pe creier şi devin din fiinţe relativ normale şi frecventabile nişte nesimţiţi aroganţi, cu aere de stăpâni şi tupeu cât cuprinde. Dacă rămân fără stăpân, cine îi reeducă şi-i face din nou oameni normali?

5 comentarii:

Bogdan spunea...

D-le Constantin, si sa vrea Geoana sa vina ( pt ca eu sunt din Cj) , desi am vazut ca Ponta a zis ca-l invita luni la ASE, unde o sa se tina???
La primarie , la politie, in apartament la BOC sau pe vreun ghiveci de flori cu portafocea in mana...
Ii un nesimtit si o sa plateasca pentru toate prostii astea...
Eu in locul D-lui Geoana l-as invita maine la Constanta la o partida de inot, daca el face misto , fac si eu ... Dinte pentru dinte....

Bogdan spunea...

Hopa, Base a acceptat si maine la cj la ora 15 o sa fie o confruntare intre cei doi... Dar unde oare?? Si cat? O ora cum a zis nesintitul ala? Nu-l inteleg pe Crin....Ce poti sa discuti intr-o ora??

Bogdan spunea...

Portavoce, scuze pentru eroare, dar scriu de pe telefon

Constantin Gheorghe spunea...

Crin vrea să recupereze, şi crede că dacă îl pune în dificultate pe băsescu, asta contează. Nu ştiu cifrele exacte, dar dacă PSD are în jur de 30-33% din intenţiile de vot, Geoană nu poate fi mai jos de 27-28%, în ipoteza că nu egalează scorul partidului. Crin nu poate avea mai mult de scorul partidului, iar PNL are, în cel mai roz scenariu, circa 20%. De unde ia restul, să se bată cu Geoană? Şi mai ales, în ultima săptămână?
S-a agăţat de ideea asta a dezbaterii, şi de ideea că trebuie să-l atace pe Geoană, în loc de băsescu. Ceea ce este o prostie: adversarul este băsescu. Punct.

Bogdan spunea...

De accord cu Dumneavoastra, pt ca o sa induca in nucleul dur ideea ca Geoana este adversarul si apoi in durul doi ce faci sa-i determini pe acestia sa nu voteze Basescu, daca tu lasi impresia ca Geoana este adversarul tau...
Eu nu inteleg miscarile D-lui AntonESCU si OprESCU si cred ca nici electoratul foarte fidel al acestora nu o sa inteleaga cum tu ca candidat l-ai atacat doar pe Geoana si apoi le ceri sa voteze cu acesta....Cred ca sunt prea obosit sa inteleg!!!
Si sunt de accord cu D-voastra ca daca procentele prezentate sunt adevarate , nu mai are nici o sansa sa intre in turul doi, iar daca nu sunt adevarate de ce nu are incredere in ele si isi strica imaginea acuma la sfarsit...Poate ca sunt obosit!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...