miercuri, 18 noiembrie 2009

Berceanu, pui de Reagan?

HotNews aduce în atenţie, pe fondul grevei de la Metrou, un episod din anii 80, din SUA. Este vorba despre greva controlorilor de trafic aerian , din 1981, când Ronald Reagan a concediat peste 11.000 de oameni din sistem, pentru că au refuzat să se întoarcă la lucru. Mai mult, le-a interzis concediaţilor să mai lucreze în sistemul federal.
Evident, a fost un gest dement, care putea produce o catastrofă de proporţii în sistemul transportului aerian american. Norocul americanilor s-a numit US Air Force, care a furnizat înlocuitori pentru cei concediaţi. Deşi FAA credea că-i poate înlocui, după cursuri de pregătire, pe cei concediaţi în doi ani, cred că le-a luat vreo zece. Şi se pare că dintre cei concediaţi mulţi au fost reîncadraţi, pentru că până şi pentru SUA este imposibilă pregătirea unor astfel de specialişti într-un timp atât de scurt.
Sigur, toţi nebunii de la noi cer acum concedierea celor de la Metrou, care fac grevă, şi înlocuirea lor, pentru că, nu-i aşa, ţara geme de şomeri. Dar cretinii s-ar urca într-un tren de metrou care are la comenzi un fost măcelar, reconvertit peste noapte în mecanic conductor? Dacă da, liber la adrenalină!
Oricum, la cât e de tâmpit Berceanu, nu cred că ar avea multe scrupule să-i dea afară pe grevişti, să scape de sindicatul de la Metrou. De mult a pus el ochii pe banii pe care îi fac sindicaliştii din spaţiile închiriate în staţiile de metrou, de vreme ce subiectul ăsta îl obsedează. Dacă are cojones, s-o facă! Ţara asta se pare că are nevoie de un Ronald Reagan. Imperiul Răului e colea peste baltă, Războiul Stelelor e o permanenţă în România, vezi nebuniile cu Nikita şi Sexi brăileanca, cu Otil şi Mihaela Rădulescu, cu Moni Columbeanu şi şoferul ei, etc, etc. Nu e totul un spectacol în ţara asta?

5 comentarii:

Anonim spunea...

nimeni nu inventeaza nimic in romania pt. ca totul este preluat din vest asa cum este. deci tot ce vedeti acolo astazi am trait de mult timp aici. cert este ca pt cetateanul de rind vestul nu ofera decit o roata de hamster. romanul vad ca alearga si tot spera sa ajunga departe!

Anonim spunea...

der

"succesuri" tip vest ca atit ii duce mintea!

Die seit gestern vorliegenden amtlichen Zahlen zeigten, dass das Defizit der öffentlichen Haushalte am Freitag noch knapp unter zwölf Billionen Dollar lag und am Montag auf 12,031 Billionen Dollar kletterte.

Das Defizit stieg seit dem Beginn der Finanzkrise mit beispielloser Geschwindigkeit an. Die Zehn-Billionen-Dollar-Marke wurde im September 2008 überschritten.


deci ieri au ajuns la 12.031 bilioane dolari datorie. marca de 10.000 bilioane dolari a fost depasita in septembrie 2008.
la mai multe!

Bogdan Glavan spunea...

Ca liberal autentic, adica de dreapta, eu sunt de acord cu greva. Cine vrea sa nu mai meaga cu metroul sao faca.
Pe de alta parte, cer privatizarea Metrorex, pentru ca statul este mana sparta si nu dispune de nicio metoda pentru a masura productivitatea muncii etc., pentru a da salarii juste. Salariul "just" este cel obtinut prin negociere, pe piata.
Repet insa, fiecare are dreptul la greva. Problema nu e greva ci sectorul public - taramul arbitrariului si al haosului.

Anonim spunea...

gluma primului deceniu!

"statul este mana sparta"

romanii nu numai ca nu inteleg criza dar se pare ca nici n-o pot vedea! hahahahaha!

Anonim spunea...

capitalismul pe note si-n imagini care nu mai ua nevoie de comentarii.

http://www.youtube.com/watch?v=YUCNsZXCd58

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...