miercuri, 18 noiembrie 2009

Trei, din care unul e dus cu pluta!

De ce nu este bine ca Mircea Geoană să participe la o confruntare în trei cu Crin Antonescu şi traian băsescu? Pentru că traian băsescu vrea să facă din această întâlnire un prilej de a-şi fideliza, pentru turul doi, votanţii lui Crin. Şi Antonescu, şi Pulea Vodă îl vor ataca pe Geoană, făcând din el principalul vinovat de cele întâmplate în ultimii cinci ani. Amândoi vor să facă uitate scandalurile care au însoţit guvernarea ADA.
Crin este total afon şi în materie de economie, şi în materie de politică externă. El mizează pe clonţ, pe glumiţe. E un soi de băsescu 2004, un pic mai spălat. băsescu tot pe clonţ mizează, şi dacă se petrece o confruntare în trei, vom avea doar jocuri de cuvinte, acuze cu ruşii şi glume tâmpite, atacuri sub centură şi altele asemenea.
Crin crede că dacă i-o zice şi lui Geoană, diseară, intră în turul doi. Nu intră! Pentru că vrea să arate că este o clonă a lui băsescu, crezând el că aşa ceva vor românii. Nu, românii nu mai vor asta! Nu intră pentru că acum, în turul unu, contează mărimea partidelor din spatele candidaţilor. S-a văzut şi din aventura lui Sorin Oprescu. Cel care spera să spliteze PSD. N-a luat mai nimic de la PSD.
Geoană a reuşit, cu sprijinul lui Iliescu, al lui Năstase, al altora dintre liderii proeminenţi, care, chiar dacă nu se topesc de dragul lui, se simt responsabili faţă de partid, să fie votat de marea majoritate a pesediştilor, şi chiar a obţinut susţinerea unor noi categorii de electorat.
Crin crede că o apropiere de PDL este posibilă şi de dorit. Are memoria scurtă. Dacă traian băsescu primeşte un nou mandat, primul care o ia în freză va fi Crin Antonescu. Sunt gata să fac pariu pe tema asta.
PS: acum tocmai se anunţă un soi de "acord". Diseară un format de patru: Geoană, Oprescu, Antonescu, Hunor. băsescu vrea musai în trei, fără Oprescu şi Hunor. Şi vrea vineri. Ceea ce confirmă ce scriam mai sus.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...