marți, 24 noiembrie 2009

Poporul român să înceteze cu ipocrizia!

"Poporul român a decis reformarea clasei politice!". Vai, vai, vai! Ce îngeraş, poporul român! Cum nu mai poate el de grija clasei politice! Care-l împilează, îl fură şi-l lasă în chiloţei! Şi nici micii şi nici berea nu mai sunt ce-au fost!
Clasa asta politică este produsul poporului român. El a născut-o şi a crescut-o, el i-a permis să devină ceea ce este. Poporul român a votat în aceşti 20 de ani, nu extratereştrii. Şi Iliescu, şi Năstase, şi Hrebenciuc, şi Geoană, şi Băsescu, şi Boc, şi Nuţi, spaima Puţii, şi Antonescu, şi Bela, toţi au pe frunte ştampila "votat", pusă de poporul român. Care ştia şi ştie totul despre ei. A avut timp să afle ce le poate pielea.
Poporul român a avut, în aceşti ani, multe ocazii să-şi îndrepte greşelile. De exemplu, la referendumul pentru suspendarea lui traian băsescu. Ar fi scăpat de o sursă de scandal şi de instabilitate politică, de un individ care, prin acţiunile sale, a mărit costurile crizei economice. N-a folosit oportunitatea.
Iar acum poporului român i s-a sculat dorinţa de reformare? Să fim serioşi! Este doar expresia frustrării, pe fondul crizei economice, şi pentru mulţi a prostiei, lipsei de spirit civic, de cultură şi de responsabilitate. Este spiritul de turmă, este lipsa spiritului critic, este invidia, orice, numai dreapta judecată nu. Sigur, putem înţelege: poporul român e format din oameni, şi oamenii mai greşesc. Dar omul cu ceva minte şi o ţâră de demnitate nu perseverează în eroare. Şi nu se ascunde, ipocrit, în spatele unor scuze facile.
Poporul român are acum o ocazie să se privească în oglindă şi să se decidă: vrea să meargă mai departe cu ipocrizia, sau se schimbă întâi el, înainte de a schimba "clasa politică".
PS: şi asta de mai jos e tot despre poporul român. Merci, Beranger!

Un comentariu:

Béranger spunea...

Singura deturnare reuşită a lui Der Untergang (dacă NU ştiţi germană sau ignoraţi sonorul): Hitler află rezultatele la prezidenţiale din primul tur :-)))

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...