duminică, 29 noiembrie 2009

Prostul, dacă nu-i fudul...

Îl ştiţi pe Putin, nu? Nenea ăla care mângâie tandru un tigru siberian şi pescuieşte la bustul gol. În timpul lui liber premier(şi preşedinte!) al Rusiei. Hai, că-l ştiţi! Ei bine, Putin a fost săptămâna asta la Paris. Dacă citiţi doar presa românească, asta n-o mai ştiţi. Mă rog...Şi a discutat cu nea Bling-Bling(şi pe ăsta îl ştiţi! Dacă al nostru a făcut fixaţie pentru telefonul unei "ţigănci împuţite", Bling-Bling s-a îndrăgostit de un stilou de la Cotroceni. Nici asta nu v-a scăpat!). Şi din vorbă în vorbă, au ajuns ei la concluzia că n-ar strica dacă Franţa ar investi ceva bani în conducta aia de gaz de care fugim noi ca dracu' de tămâie, South Stream.
Zis, şi făcut! EDF a semnat un acord cu Gazprom, care mai bate un cui în coşciugul proiectului Nabucco! Sigur, cretinii de Bucureşti erau ocupaţi să-l înjure pe Geoană pentru că s-a dus la Moscova. Dar iar am luat-o în mână! Pe mâna lui băsescu şi altora ca el, proşti fuduli, care nu înţeleg un adevăr elementar: brânza e pe bani!
Alexei Miller, PDG al Gazprom(şi cetăţean american!) scrie astea în Le Figaro:
"Je suis fier de voir que les liens franco-russes dans le domaine de l'énergie sont chaque jour plus forts. En 2008, Gazprom a célébré 25 ans de livraisons ininterrompues en France. Cette année, la plus importante entreprise d'électricité française nous rejoint dans ce projet extraordinaire qu'est South Stream. C'est important pour nous d'être associés à EDF, « opérateur historique » et porte-drapeau de l'excellence économique française. Notre accord est aussi une étape fondamentale dans les relations économiques franco-russes, car South Stream devient aujourd'hui le projet commun de deux entreprises chères aux citoyens russes et français.
L'autre bonne nouvelle concerne la sécurité des approvisionnements. On ne peut sous-estimer l'importance du pas que la France réalise aujourd'hui vers une plus grande sécurité énergétique européenne. En janvier dernier, Gazprom a été confronté à une situation de force majeure : l'Ukraine n'avait plus de contrat pour ses approvisionnements en gaz et refusait de payer ses factures. L'interruption du transit de gaz russe vers l'Europe qui a résulté de cette situation nous a laissé dans l'incapacité d'assurer l'approvisionnement de l'ensemble de nos clients européens. Cet épisode regrettable a montré à quel point il est important de créer de nouveaux gazoducs vers l'Europe afin de réduire les risques liés au transit et d'améliorer la fiabilité des exportations de gaz. L'implication d'EDF, qui rejoint dans South Stream notre partenaire italien ENI, va dans ce sens. C'est une étape fondamentale vers une mise en œuvre rapide et efficace de ce projet - démontrant également, si quelqu'un en doutait encore, sa viabilité commerciale.
L'objectif de South Stream est simple : transporter des volumes additionnels de gaz vers l'Europe centrale et du Sud et réduire les risques liés au transit. Avec une capacité totale de 63 milliards de mètres cubes, South Stream traversera la mer Noire, la Bulgarie, la Hongrie, la Grèce et la Serbie. Il permettra de répondre à l'accroissement de la demande européenne dès 2015, tout en contribuant de façon déterminante à l'amélioration de la sécurité énergétique des pays de l'Union. Ce projet permettra enfin d'aider l'Europe à atteindre ses objectifs environnementaux."
Acum înţelegeţi mai bine de ce avem nevoie de alt preşedinte la Cotroceni? Câte oportunităţi am ratat, şi nu doar în relaţia cu Rusia, ci şi în cea cu occidentalii? Într-o lume globalizată, în care capitalurile circulă liber, a avea fobii etnice sau rasiale este un lux pe care nu ni-l putem permite!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Băsescu spunea că arestează imediat o judecătoare care nu-i împărtăşea opiniile politice,la ce fel de democraţie te mai poţi aştepta din partea unui astfel de preşedinte care mai vrea un mandat??
Se declară cu gura-i mincinoasă preşedinte al poporului(doar cel portocaliu?),dar de ce e nevoie să declare un lucru firesc,normal într-un stat de drept?
Nu a demonstrat în 5 ani că merită încă un cincinal, măcar şi cu un dram de democraţie euro-atlantică.
Ne-a fost dat să mai trăim o perioadă de ceauşism cu acest om(?) crud,făţarnic,răzbunător şi ahtiat după putere,AJUNGE!AJUNGE!AJUNGE!

geomarz spunea...

Eu înţeleg că trebuie mai întîi un PREŞEDINTE şi pe urmă unul cu capul pe umeri. Pricep foarte bine asta.
Numai că tare mi-e că nici Mircică nu-i pe măsură. Dar, cel puţin, să se poarte decent, să nu înjure în public, să nu de din picioare cînd avem musafiri, să nu de cu, pardon, muci-n fasole cu aceeaşi ocazie.
În rest, Dumnezeu cu mila...
80 miliarde datorie... or să plătească neam de neamul meu imbecilitatea unei politici duse numai 20 de ani (asta presupunînd prin absurd, evident, că, o dată cu dispariţie oranjugutanului de la cîrmă, totul va merge perfect).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...