joi, 5 noiembrie 2009

Prea târziu!

traian băsescu se clatină! Azi a încasat o serie de lovituri la figură, care l-au pus în dificultate. Frontul fermităţii şi al refuzului, format din PSD-PNL-UDMR şi minorităţi l-a pus în defensivă. Ştie că nu poate spera să obţină ceva de la ei, de aceea vrea să facă o serie de concesii, fără să pară că le face. Acum spune că trebuie să se mai consulte cu partidele, să negocieze numele premierului. Cere timp de gândire.
Adevărul este că nu prea are la ce se gândi. Ori acceptă propunerea majorităţii parlamentare, ori se duce în Parlament cu alt guvern perdant. Şi dacă se ajunge la o nouă respingere a propunerii sale, poate spune adio carierei politice! Nu intră în turul doi!
Dacă exista de mai multă vreme această fermitate, traian băsescu nu şi-ar mai fi făcut de cap! Dar toţi au fost ocupaţi cu micile lor mânării politice, permiţându-i să facă ce vrea, pentru că-i ştia slabi şi dezbinaţi. Din păcate, nu pot spune nici măcar "mai bine mai târziu, decât niciodată!" Pentru că fermitatea asta vine prea târziu pentru a mai face o schimbare de fond în gestionarea crizei economice. Ce lasă băsescu în urmă nu cu Iohannis se tratează! Şi de plătit pentru jocurile lor noi plătim.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Basescu se clatina pentru ca s-a bazat pe un sistem de non-valori, decuplat de realitatile social-economice ale tarii. Nu a facut absolut nici o reforma care sa aibe efecte pozitive de cind a luat tronul: nici a justitiei, nici a economiei, iar la social, tot ce a facut a fost fie sa bea o tuica cu oierii lu Flutur, o bere cu manifestantii, sau un viski cu colegii. Politici bahice.

Iar atunci cind suflul puternic al crizei economice mondiala ameninta Romania, pe el il durea in dos, si afirma ca Romania nu va fi afectata de criza. Nu cred ca exista cuvinte sa descrii iresponsabilitatea unei asemenea declaratii venite din partea sefului unui stat presupus european.

Nu doar Basescu ii da lui Basescu un sut in cur, dar si echipa sa "profesionista". Din pacate, putini oranjutani au fost verticali sa ii spuna public ca e un bou atunci cind a mugit prosteste. S-a inconjurat ca si Ceausescu de o turma de lingai de cea mai joasa speta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...