miercuri, 1 aprilie 2009

Jocuri de putere
Asistăm în ultimele zile la o serie de jocuri cretine de putere, care nu au nicio legătură cu agenda publică şi cu interesul naţional, oricât de vag şi de restrictiv ar fi definit el. Şi cred că sunt de-a dreptul idioţi cei care cred că, dacă ajung să controleze, formal( pentru că în realitate e invers!), un serviciu de informaţii, au un atu în acest joc de putere.
Sigur că lui Traian Băsescu nu i-a căzut bine la rânză faptul că Ministerul de Interne a intrat pe mâna pesediştilor. Sigur că i-a pus pe Ţuluşi la muncă. Numai că ceea ce a ieşit din toată tărăşenia este un aşa de mare ghiveci, încât nimeni nu mai înţelege nimic.
Să zicem că îşi va numi un om la comanda noului doi şi-un sfert. Nu-i va folosi la nimic. Modul în care l-a îndepărtat pe şeful unităţii va naşte o reacţie de respingere din partea lucrătorilor din unitate. O să aibă şeful de partea lui, nu şi sistemul. Şi nici nu va şti ce-l va lovi, cât de curând. Chiar dacă a dat fuga ieri sau alaităieri să-i liniştească pe băieţi. Nimeni nu-l mai crede.
Ce i se va întâmpla? Nimic spectaculos, în aparenţă. Dar împotriva lui va începe un război mediatic inedit, la nivel de "Radio-Şanţ". Modelul îl cunoaştem, a fost folosit împotriva lui Adrian Năstase, care avea miliardul de dolari în Hong-Kong, cumpărase tot ce era de cumpărat în România, avea reţeaua de farmacii SensiBlu, etc, etc. Primele salve de tun s-au tras deja. Inclusiv zvonul privitor la cuplarea alegerilor europarlamentare cu acelea prezidenţiale face parte din război.
Împotriva unui astfel de adversar, care, folosind reţelele de informatori, lansează zvonuri la nivelul societăţii, nu ai cum lupta. Năstase a păţit-o, o va păţi şi Băsescu. Iar Băsescu este acum la fel de prost receptat la nivelul omului de pe stradă cum era Năstase în 2004. Şi spre deosebire de Năstase, Băsescu mai are o belea pe cap: criza economică. O criză pe care nu ştie s-o gestioneze, şi chiar dacă ar şti, nu ar avea el cum s-o facă, pentru că asta e treaba Guvernului.
Traian Băsescu se afundă tot mai mult în mlaştina politicii fără orizont şi fără proiect, pe care o face de atâta amar de vreme. Cu cât se vrea mai mult "Salvatorul României", cu atât mai mult este receptat drept bufonul naţiunii.

Un comentariu:

tony spunea...

Vor mai cade cativa pioni,dar se stie cine pierde jocul.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...