sâmbătă, 11 aprilie 2009

O temă de campanie
Vă recomand analiza domnului Adrian Năstase privitoare la modul în care trebuie să se structureze decizia privitoare la postul de comisar european care va reveni României pentru următorii cinci ani. Este genul de analiză care, din păcate, NU se face atunci când se iau decizii care privesc viitorul nostru. Să vă reamintesc telenovela de prost gust a alegerii actualului comisar român, de care nici dracu' n-a auzit în România?
Băsescu şi-a dat la geoale cu Motocicleanu şi l-a executat pe armeanul cel prost la dosarul profesional şi cam naţionalist-extremist, Varujan Vosganian(că armeanul cel deştept avea bisturiul în glanda preşedintelui, deci nu se făcea un afront!), care urma să aibă un post de comisar în domeniul economic, prin splitarea unui comisariat existent. Aşa, ne-am ales cu un vătaf peste secretare şi traducători, vezi Doamne, multilimbism! Iar Bulgaria are un post important, cel privitor la protecţia cumpărătorului.
Sunt 100% de acord cu concluzia domniei sale: PSD, şi cred că şi România, ar trebui să opteze, acum, pentru un post politic, dedicat unui om politic, şi acesta ar trebui să fie comisarul pentru extindere. Ar da cea mai mare vizibilitate României, ceea ce ne lipseşte în acest moment, şi ar demonstra că avem capabilitatea de a gestiona probleme complexe, într-un mediu complex.
Cred că asta ar trebui să fie o temă de dezbatere în campania electorală pentru alegerile europene. Este cât se poate de concretă şi de importantă pentru viitorul nostru în UE.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Sunt putini politicieni de nivelul domnului Nastase care gindesc strategic pentru tara. Iar dl. Nastase nu doar ca are inteligenta si experienta necesara, dar este si un om de echipa, care stie cum se conduce "vehicolul politic". Basescu cred ca isi roade unghiile de ciuda ca, indiferent cite voturi cumpara, nu poate sa produce de calitatea "Nastase".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...