vineri, 17 aprilie 2009

Comunişti de centru dreapta

Asta produce anticomunismul fără comunişti

Nu ştiu ce se întâmplă cu mica lume a "analiştilor" şi "comentatorilor politici", că pe jurnalişti îi scot din ecuaţie, ei fiind total duşi cu pluta în materie, dar flăcăii ăştia par să nu mai înţeleagă nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lor. Grila lor de citire a realităţii este una primitivă, plină de clişee ridicole, dintre care se detaşează anti-comunismul, evident, fără comunişti, aşa cum antisemitismul românesc, destul de verde încă, nu se împiedică de lipsa semiţilor, care au plecat spre alte zări.
În locul unei analize serioase a situaţiei politice de la Chişinău, am avut parte de un festival de înjurături anti-comuniste. Care a produs exact nimic, iar discursul lui Băsescu nu doar că a întăutăţit şi mai mult relaţiile cu Republica Moldova, dacă era loc de mai rău, dar ne-a pus şi UE în cap.
Comicul situaţiei analiştilor români este dat de felul în care percep guvernul de la Chişinău cei de la "The Economist", vestiţi pentru alergia lor cronică la tot ce înseamnă stânga şi comunism. Precum porcul ce descoperă trufa acolo unde nimeni nu are cum s-o facă, aşa şi cei de la venerabilul săptămânal ar fi descoperit comunişti peste prut. Numai că uite ce zic ei: că guvernul actual de la Chişinău este de centru-dreapta.
Ce să mai înţeleagă lumea din tot ghiveciul ăsta? Reacţia oamenilor este simplă: ia mai plimbaţi ursu' cu tâmpeniile voastre! Da' o manea nu puneţi voi? Că p-aia o înţelegem, pe voi, nu!"
N-am văzut tocşouri pe tema reacţiei UE faţă de perspectiva acordării cetăţeniei pentru sute de mii de moldoveni, că nu face bine la ratingul electoral al Marelui Machitor, în schimb mai am puţin şi arunc televizorul de la etaj, dacă mai continuă demenţa asta mediatică, cu Becali şi cu "oamenii de fotbal" în prim plan.
PS: să ne înţelegem bine, ceea ce a făcut Poliţia moldoveană este un grav abuz. Şi pentru asta cineva trebuie să plătească. Una este să arestezi şi să cercetezi indivizi care, în marginea manifestaţiilor adepţilor Opoziţiei, au încălcat legea şi au incendiat sediile unor instituţii publice, şi alta tratamentul rezervat lor în închisori, bătăile, umilinţele. Relele tratamente nu sunt justificate de nimic şi nu sunt permise într-o democraţie.

5 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Pana sa reusim delimitam, in plan teoretic, comunistii de dreapta cu capitalistii de stanga(!), va urez un Paste Fericit!

Anonim spunea...

Nu-l arunca, vinde-l pe okazii sau aukuro. :)

Si poza asta imi place:
http://pix.motivatedphotos.com/2009/2/11/633699626575990160-conservatives.jpg

Karakas spunea...

Ce spune Liberation:

"Toutes les dernières enquêtes d’opinion ont montré qu’une large majorité, plus de 80 % des Moldaves, tiennent à leur Etat, distinct de la Roumanie. Seule une petite minorité souhaite la réunification."

http://www.liberation.fr/monde/0101562283-chisinau-sous-emprise-roumaine

Sa tot ii dai cu reunificarea, mi se pare ca reflecta lipsa de neuroni valizi.

Sigur ca exista acum aceasta generatie tinara de moldoveni, care vrea schimbare. Dar e nevoie de timp. Faptul ca 50% au votat cu comunistii spune multe despre citi romani sunt in Basarabia.

Asa ca resortul la nationalismul ieftin nu iti usereaza procurarea vizitei la Kremlin, si nici nu rezolva nimic pentru romani. Doar un glas care spune: facem si noi cum fac rusii in Transnistria, ii finantam pe "ai nostri" in Moldova, si divizam si mai tare Moldova in pro-romani si pro-rusi. Mi se pare o strategie proasta, care nu duce la rezultatele bune pentru nimeni. Destinderea relatiilor cu Rusia e doar o buna gluma. La minte tot portocalii au ramas, vorba lui Medvedev.

Anonim spunea...

"There are now AAA rated bonds based on poor people receiving vaccinations! That’s right. Interest payments on these “Vaccine Bonds” are guaranteed by France, Italy, Norway, South Africa, Spain, Sweden and Britain". Si altele la iff-immunisation.org

Deci se poate....cum era aia cu vaccinarea fetitelor ]ntre 6-12 ani? Streinu-Cercel mai traieste?

N. Raducanu spunea...

Nu numai cei de la The Economist sunt de opinie ca titlul de "comunisti", adoptat de cei la putere in Rep. Moldova, nu are nici o legatura cu realitatea. Iata de pilda un articol pe situl Noului Partid Anticapitalist francez (www.npa2009.org)din care reproduc numai un pasaj:
"Partidul comunist moldav, mostenitor al fostului partid stalinist si al carui presedinte Vl. Voronov - general KGB si ministru de interne pana la prabusirea URSS in 1991 - guverneaza tara cu o mana de fier. (...) Rusia lui Putin il sustine viguros pe Voronov in acuzatiile sale contra Romaniei, membra de putin timp a U.E. Dar Uniunea Europeana si NATO se folosesc si ele de Romania in interesele lor, utilizand legaturile puternice dinte moldoveni si romani (78% dintre moldoveni vorbesc romaneste, limba numita aici moldoveneasca). Principalul motiv al revoltei este insa situatia sociala exploziva din tara. Moldova este tara cea mai saraca din Europa, cu un PIB de zece ori mai mic decat media europeana. In ultimii zece ani tara s-a golit de populatia activa, peste un sfert din aceasta plecand sa munceasca peste hotare, deseori ilegal. Tineretul este lovit de mizerie, somaj si de orice perspectiva. Oare sunt "fascisti" sau "agenti romani" cum spune Voronin, toti acesti tineri care vor o viata mai buna? Ei nu au insa organizatii ca cei din Grecia, ceeace arata de ce e important sa impletim legaturi politice intre acest tineret si tineretul anticapitalist european."

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...