vineri, 17 august 2012

Politic incorect



Ştiu că nu sunt politic corect cu ceea ce am să spun. Sigur, pentru nişte occidentali, condamnarea decervelatelor ălora de la Pussy Riot la doi ani de închisoare este un soi de şoc, o dovadă că Putin e mai rău ca Ivan cel Groaznic. Dacă ar sta să judece mai bine, gestul idioatelor nu ţine neapărat de libertatea de exprimare. În fond, puteau să-l înjure pe Putin şi în altă parte, nu neapărat într-o biserică. Nu este un gest politic, ci unul provocator, făcut pentru a câştiga notorietate. Protestul politic are rostul lui, şi dacă vrei să fii luat în serios, te comporţi ca atare. 

Cele trei nu sunt nici Bob Dylan, nici Joan Baez, spre pildă. Şi nici opoziţia faţă de Putin ceva serios. Din păcate. E frumos şi cu manifestările unei incipiente clase de mijloc din Rusia, dar masa critică pentru schimbare nu este acolo, ci în Rusia profundă. Şi pe aceştia nu cu gesturi blasfemiatoare în catedrale îi atragi de partea ta. Dar ce să ceri unora care îşi zic Pussy Riot? 

Mă tem că ruşilor, ca şi nou, le lipsesc politicienii cu cap, cu viziune, care să-şi înţeleagă cetăţenii şi să le propună ceva serios. Până una-alta, Putin e singurul care are un proiect pentru Rusia. De asta nici nu-i pasă de ce zic alţii despre el. Motiv pentru care ar putea să le graţieze liniştit pe cele trei idioate, râzându-le tuturor criticilor lui în nas. În fond, mesajul a fost transmis. Şi sigur înţeles de cei care trebuie să-l înţeleagă...


17 comentarii:

Karakas spunea...

"Au înţeles foarte bine şi modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta", a spus Băsescu.

Daaaaa, Victor Orban care a venit in aceiasi ungurime nu a facut jocuri "politicaniste". De ce nu se face Basescu Rege De Covasna si Harghita? Ca tot nu-i place lui cu romanii, care nu se ridica la asteptarile lui de intelegere.

http://www.mediafax.ro/social/basescu-la-covasna-maghiarii-au-inteles-modul-ilegal-cum-a-fost-decapitata-conducerea-statului-9955848

Dragos Bora spunea...

Niste ipocriti penibili, si occidentalii si pasaricile alea. Pai ce se asteptau daca s-au apucat sa jigneasca vreo 50 de milioane de rusi credinciosi? In SUA ar fi avut curaj sa-si bata de joc de drapelul american. Apropo, era Paul McCartney ingrijorat de pitulicele astea. Da' acasa la el pe Assange si abuzurile alea nu le vede...

Dragos Bora spunea...

http://rt.com/news/line/2012-08-17/#id35989

Moscow court upholds 100-year LGBT parade ban
Moscow City Court upheld for the second time a previous decision to ban LGBT pride parades in the Russian capital for the next century.

Anonim spunea...

sa ne fie cu iertare insa nu inteleg de ce trebuie sa-i fie pusa in carca lui Putin orice prostie se petrece in Rusia ... am dat in mintea americanilor?!

Fluieratorul spunea...

Fraierele alea "au jignit 50 de milioane de rusi credinciosi" si au luat, pe buna dreptate, 2 ani de puscarie... La ce s-or fi asteptat ele?

Pai cred ca la libertatea de exprimare, intr-o democratie, dar uit mereu ca Rusia nu este o democratie, si ca habotnicia ortodoxa are de la Dumnezeu mai multe drepturi decit orice alta convingere sau opinie. Si la noi la fel, si noi ne dam democratie.

Hai s-o zic pe aia adevarata: eu unul n-am nimic cu Al de Sus, dar am nu cu 50 de milioane, ci cu 2.2 miliarde de crestini din lume (cf. Wikipedia), si spun ca sint prosti si o rusine pentru specie si civilizatie daca in loc sa-si foloseasca mintea si contiinta proprie se uita in gura popilor, bisericilor si politicienilor sustinuti de acestea.

Consider ca habotnicia este o capcana pentru redusii mintali, si ca acestia sint oricum 99.99% din populatie, indiferent de confesiune.

Si mai consider ca Rusia e o tara de analfabeti dintotdeauna, si ca asta se datoreaza conducatorilor lor, care au preferat intotdeauna un popor dobitoc, din care sa faca ce-au vrut ei. In toate timpurile. Conducatori pe care biserica ortodoxa rusa i-a slugarit.

Cred ca nici la noi n-ar fi scapat circaresele fara macar o amenda. Ca doar, nu?, au jignit niste credinciosi.

Dragos Bora spunea...

Si Teo Peter ar fi vrut sa se exprime liber, intr-o democratie, dar ... ... ...

Cu Assange care-i treaba?

The Guardian - Bradley Manning treatment in 'flagrant violation' of military code – lawyer

S.U.A. din zilele noastre n-au treabă cu "Libertatea luminand calea poporului" ci cu Jackie Stallone

Andrei spunea...

Cu privire la manifestarile habotnice, ortodocsii mi se par ceva mai potoliti decat altii. Asta fara sa socotim masifestari ale biodiversitatii cum ar fi evrei ultraortodocsi, musulmani cu frica lui Allah, talibani, etc.
De exemplu, sa presupunem ca cele trei mandre ar fi ajuns prin US, ar fi cautat o secta de crestini fundamentalisti, ar fi intrat la ei in biserica/templu si ar fi nechezat in ritm de muzica punk ceva de genul "d-zeu sa dea jos fam. Bush".

Eu cred ca in cel mai bun caz ar fi incasat o cuvioasa mama de bataie de le ascultam cu urechea de aici. Asta daca nu se gasea un bun credincios sa faca voia domnului si sa traga cu arma in ele.

Dragos Bora spunea...

Land of the free, yeah ... ... ...

http://www.jurnalul.ro/externe/profesoara-sex-cu-cinci-elevi-621433.htm

Acuzată că a întreţinut relaţii intime cu cinci dintre elevii săi, într-o singură seară, în locuinţa sa, o profesoară din Texas a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, fiind găsită vinovată de o curte cu juraţi, după doar o oră de deliberări, relatează CBS News.

Brittni Colleps nu este acuzată de viol, pentru că toţi băieţii cu care a făcut sex aveau 18 ani, însă este acuzată de “relaţii nepotrivite cu elevii”.

Uimitor, Cristopher Colleps, soţul profesoarei de sex, a declarat că îşi iubeşte în continuare soţia şi că o va susţine „indiferent de situaţie”.

ANONIMUS spunea...

Nici o explicatie cat de mica pentru un abuz, nu e permis, pentruca duce la altele.Adevarul ca in Rusia nu exista justitie ca si la noi.Nu trebuie lasat Basescu sa-si faca de cap ca acolo ajungem, la Putin.

Anonim spunea...

Domnule,am fost si sint de-acord cu mai toate sustinerile dumitale politice.Te rog insa sa incerci sa ,,reevaluezi''(vorba dezaxatului)ceea ce-ai scris despre criminalul dement Putin,altfel probabil muli o sa se-ntrebe,si pe buna dreptate,daca nu cumva ar putea sa existe(pt.multi,basisti desigur,chiar exista),,proiectul Basescu''.

Constantin Gheorghe spunea...

Nu ştiu de ce ţi se pare că e de bine ceea ce am scris despre Putin. Nu e! Dar, din păcate, el a fost, până acum, singurul care a oferit un proiect ruşilor. Izmeneli din astea nu fac nimic. Opoziţia trebuie să se adreseze Rusiei profunde, nu unora care imită Occidentul, fără să-l înţeleagă...

Karakas spunea...

Ipocrizia Occidentului e cronica si dezgustatoare. Daca aici se trezeau niste "artiste punk" sa faca scandal la biserica, erau arestate imediat pentru tulburarea ordinii publice, si nici macar nu apareau in ziarul LOCAL. Dar, ca e la Putin, se face mare tamtam.

Protestul public se face in loc public, nu pe proprietatea privata a altuia (in speta a bisericii Ortodoxe ruse).

Unknown spunea...

N. Raducanu
@fluieratorul
Fraza d-tale cum ca „Rusia e o tara de analfabeti dintotdeauna si asta se datoreaza conducatorilor lor care au preferat intotdeauna un popor dobitoc” este contestabila. Iata cateva nume care o contrazic: Tolstoi, Dostoievski, Cehov, Turgheniev, Pasternak, Ahmatova, Esenin, Solohov, Evtusenko, Soljenitin, Ceaikovski, Mussorgski, Rimski-Korsakov, Borodin, Glinka, Sostakovici, Rachmaninov, Rubliov, Repin, Kandinski, Malevici, Chagal, Eisenstein, Pudovkin, Bondarciuk, N. Mihalkov si inca multi alti creatori originali in domenii ca baletul, filozofia, matematica, medicina. S-ar putea spune din contra ca sunt putine tari care sa fi dat culturii mondiale asemenea personalitati remarcabile. Dar acum este la noi o moda de a se ponegri tot ce este rusesc, moda care tine de spiritul razboiului rece, pe care multi il regreta.
Iar comentariul unui “anonim” ca Putin este “un criminal dement”, face parte din aceiasi categorie, a afirmatiilor gratuite, nebazate pe argumente faptice. La recentele alegeri partidul lui a luat 65% din voturi, iar tapajul ce se face in presa occidentala cu revenirea la dictatura doar pentru condamnarea (blanda) a trei femei isterice, este ridicol.

vgeorgicas spunea...

Am mai scris pe undeva. Nu ce au facut conteaza, ci unde aqu facut.
Patachinele alea puteau sa-l conteste pe Putin oriunde, nu in altarul unei biserici.
Iar occidentaqlii sa ne mai slabeasca cu sfaturiele. Daca se ducea o patachina in mai stiu eu ce templu baptist sa-l injure pe Obama sau in nu stiu ce sinagoga INTRA o femeie sau ar fi indraznit sa intre o femei in altarul unei catedrale catolice... ar fi luat foc cu totii...
Dar, la naiba cu femeiustile alea. Li se acorda pre multa importanta. Trebuiau puse sa spele vase zilnic timp de doi ani intr-un restaurant de doi lei fara bani.

Fluieratorul spunea...

Ca intotdeauna, Slavoj Zizek cu doua puncte pe "i": http://www.criticatac.ro/18377/adevrata-blasfemie-slavoj-zizek-despre-pussy-riot/

Dragos Bora spunea...

Cam cum e in Germania:

The three unnamed activists could now be prosecuted for breach of the peace and disrupting the free practice of religion. The latter carries a maximum prison sentence of up to three years, or a fine.
+++
Pussy Riot copycats could see church charges
Published: 23 Aug 12 15:21 CET
http://www.thelocal.de/national/20120823-44541.html

Anonim spunea...

US drone strikes target rescuers in Pakistan – and the west stays silent
Attacking rescuers – a tactic long deemed by the US a hallmark of terrorism – is now routinely used by the Obama administration


Glenn Greenwald
guardian.co.uk, Monday 20 August 2012 15.33 BST

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/aug/20/us-drones-strikes-target-rescuers-pakistan


Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...