Mă enervează tot mai tare Isărescu. A devenit o jigodie, un lingău, care dă lecţii arogante tuturor. "Nu vă mai plângeţi, boilor, că v-am redus salariile cu 25%, ca în nicio ţară europeană, pentru că în nicio ţară europeană nu au crescut salariile publice cu 120%!"
În primul rând cretinul se face că nu ştie că România a renunţat la conscripţie. Dintr-un foc militarii, jandarmii, pompierii au devenit profesionişti, deci trebuie plătiţi cât de cât decent, nu cu solde cât să-şi cumpere un prezervativ, ca înainte. La fel, aderarea a implicat apariţia a tot felul de Agenţii şi instituţii publice, inexistente până atunci. În plus, aderarea la UE a accelerat procesul de convergenţă a preţurilor din România cu acelea din Uniune. Cum la "lindicaţia" sa preţioasă, şi altora ca el, România a făcut din salariile mici singurul avantaj competitiv al economiei, dacă salariile nu erau mărite, se ajungea la o explozie socială. La fel şi în cazul pensiilor.
Şi aşa România ocupă locul doi în UE la capitolul săracilor în total populaţie. Unul din trei români trăieşte sub pragul oficial de sărăcie, vezi studiul Eurostat, care se referă la 2010, iar de atunci multe s-au schimbat în rău la Românica!
Şi ciocoiul ăsta ne ia la pulă?! Ia, marş de aici, jigodie!
PS: nimic despre combaterea sărăciei în Programul de Guvernare. Păi, ce, sunt proşti? Ei ştiu s-o producă, nu s-o combată!
4 comentarii:
Isarescu a ajuns sa ma dezguste.
chletuielile cu personalul bugetar nu au crescut doar pe seama cresterii salariilor sau a diferitelro structuri guvernamentale.
Chiar am uitat toti ca, incepand cu 2007, armata si jandarmeria nu au mai facut incorporarea militarilor, ci au angajat militari profesionisti cu contract si salariu? De aici au crescut cheltuielile cu salariul. Peste 100.000 de noi angajati ai statului. Aia nu a fost reforma armatei si a jandarmeriei, nu a fost cerinta NATO?
Ce ar fi vrut Isarescu si toti gainarii astia guvernamentali si paraguvernamentali, sa lucreze militarii fara salariu?
Idiot, idiot si hahalera a ajuns Mugurelu'...
Se vorbește de creșterea asta a salariilor de parcă ar fi vorba de o fraudă, nu alta, de parcă banii ar fi fost furați de undeva... Ei bine, autoritățile ar face bine să ne spună și cu cât a crescut masa monetară (adică lovelele aflate în circulație; marafeții) în perioada 2004-2008, că de fapt asta e perioada incriminată, și cu cât au crescut și investițiile străine. Rezultatele s-ar putea să li se pară unora șocante, dar se va vedea că salariile au crescut cu sume muuuuult inferioare creșterii cantității de bani din economie. Iar numerarul în circulație este acum cu vreo 20% mai mare decât în decembrie 2008. Atunci, de ce trebuie scăzută partea salariilor în toată economia, inclusiv în mediul privat (trebuie să fim proști să nu observăm că problemele de salarizare de la stat se transferă, prin recul, și în mediul privat)? Nimeni nu știe. De-aia. De performanți ce sunt ăștia care guvernează.
Rezumatul guvernarii de dreapta:
- 6.6 milioane saraci, si peste 40% DIN POPULATIE gata sa intre in saracie extrema
- au disparut din Romania aproape 3 milioane de oameni (plecati, muriti, disparuti, rapiti de extraterestri)
Si totusi nu aud de la opozitie inca un mesaj consistent pe tema asta. Sigur, ca efectul poate fi considerat "cumulat" si de la alte guvernari - portocalii asta tipa - dar in final, e "capodopera" acestei puteri, in ultimii 7-8 ani.
E interesant că se vorbeşte atât de mult de creşterea asta a numărului bugetarilor fără să explice nimeni exact cum s-a făcut. Profesionalizarea armatei, jandarmeriei şi pompierilor a adus vreo 150k bugetari noi. Dar mai mulţi au fost făcuţi din pix de Boc, şi anume atunci când a reintrodus bugetul general consolidat (invenţie ceauşistă). Dintr-o dată, aprox. 250k de angajaţi ai spitalelor, dispensarelor, medici de familie, angajaţi ai caselor de pensii etc., care înainte nu erau plătiţi de la bugetul de stat ci de la sănătate şi asigurări sociale au devenit "bugetari". Aşa se explică de fapt diferenţa între nr. de bugetari între 2005 şi 2010, care e folosită ca argument pentru a le reduce numărul deşi de fapt acesta nu a crescut în mod real.
De ce nu demontează opoziţia minciunile astea e greu de spus. Varianta optimistă e că nu vor să se lupte simultan cu regimul băsist şi cu FMI-BM-UE-BNR care insistă pe austeritate şi folosesc inclusiv minciuna cu bugetarii. Ce nu îmi pot explica nicicum însă e de ce presa nu a pus întrebări. De doi ani se tot repetă chestia cu 400k de bugetari noi şi nimeni din presă nu se întreabă: cine a angajat şi cum a justificat?
Trimiteți un comentariu