luni, 21 aprilie 2008

Votez Sorin Oprescu!
Fac acest lucru cu speranţa că decizia lui de a candida, din poziţia de independent, va fi o lecţie pentru cei care cred că pot face politică împotriva voinţei cetăţenilor. Nu sunt foarte convins că Sorin reprezintă cea mai bună soluţie la problemele Bucureştilor, dar, dintre cei înscrişi în competiţie, este de departe cel mai bun. Şi mai sper că gestul lui va determina un efort de refondare a stângii româneşti. Nu ştiu dacă el va fi liderul unui posibil nou partid de stânga, după aceste alegeri. Dar sigur le va da de gândit orfanilor de stânga, care trebuie să se exprime mai activ şi mai structurat în spaţiul politic românesc. Sorin Oprescu sigur poate fi una dintre vocile lor. Succes, Sorine!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu. Că nu am cum. Dar îi doresc baftă. Crezând în onestitatea demersului său. Şi refuzând să accept că în spate e doar tocmeală.

Anonim spunea...

Se pare ca il vom vota la Prezidentialele din 2009. Au reusit sa-i blocheze candidatura la locale.

Anonim spunea...

Aia ne mai lipsea! incolo le rezolvasem pe toate. Daca a avut probleme cu semnaturile pentru locale,ce sa mai vorbim, nu-l va din stare sa se prezinte mai onorabil la alt nivel.
Semantic

Anonim spunea...

Semantic, e mai complicat! Să vedem ce spune justiţia. În plus, trebuie să recunoaştem că avem o legislaţie tocmai bună pentru astfel de mânării. Şi e făcută special aşa, din păcate. Deocamdată Sorin se rezumă la Primărie. Şi cum îl cunosc, nu se gândeşte el la Cotroceni!

Anonim spunea...

@Constantin,
si eu sunt curios ce spune justitia, sa fim seriosi, la cati avocati cunoaste Doctorul gasea unul care sa il avertizeze de jungla procedurala si sa isi ia toate masurile de prevenire. Nu ii trebuia o consultanta savanta.
Nuuuu, el iese si declara cu zile bune inainte ca are deja 100.000 de semnaturi si, surpriza, din proprie initiativa se duce doar cu fro 40.000 si ceva la BEM.
Iar cei de la BEM erau deja "in tema"- ca vine catindatul cu cele mai multe semnaturi- penca Doctorul era in faza pe tara a concursului "cine are mai multe semanturi?" iar altii DEJA jucau in faza "cine are mai multe voturi".
Mesajul sau public cu semnaturile a fost un pas gresit, trebuia sa iasa in fata "secundarul" si care sa preia responsabilitatea in caz de esec.
Bineinteles ca in zilele ce urmeaza BEM va fi si mai eficient in a arata si alte aspecte ale dosarelor cu semnaturi, iar "victima" Oprescu va fi usor de transformat in altceva.
Dupa verdict, indiferent de rezultat, cazul Oprescu va fi uitat rapid din diverse motive.
Semantic

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...