marți, 22 aprilie 2008

Muhaiaua, ghid de folosire
M-am amuzat copios citind comentariul unui cititor al ziarului Cotidianul, care semnează cu pseudonimul "inimarea". Îi citesc cu mare plăcere comentariile, are umor, dar mai ales cultură! Şi ştiinţă de carte! Azi îi serveşte o lecţie usturătoare fostului viitor ambasador al României la Washington, Sever Voinescu, din corul de lăudători ai padişahului de la Cotroceni. Care comite un soi de studiu psihanalitic având drept "invitat" pe "divan" pe Ion Iliescu. "Calităţile" analizei domnului Voinescu le puteţi aprecia aici: http://www.cotidianul.ro/putin_freudism_cu_dl_iliescu-44031.html . Dar sigur veţi gusta comentariul lui "inimarea", pe care îl redau în continuare, mulţumindu-i pentru înţelegere.
"Complexul oedipian e al'ceva, do'n Severe! Cel puţin la Freud, el pleacă de la triunghiul Laertes (?)-Iocasta-Oedip, în care Oedip e castratorul, nu castratul. Nu-i de mirare că, plecând de la o aşa vagă amintire a lecturilor ori a compendiilor după, ajungem la a-l acuza pe Ilici de tendinţe castratoare. Măcar de s-ar fi considerat că Ilici "s-a căsătorit cu Partidul", dar nu că l-a castrat de-atâtea ori. Într-o anume accepţiune, a castra înseamnă a ucide, ba chiar e preferabilă uciderea - la corturari, de pildă. Nu şi la cărturari, însă. Ştiu eu nişte cărturari de vază, care bucuros se lasă, păstrându-şi podoaba minţii, în schimbul celei virile. Nişte muhaiele! Nu vă grăbiţi, că e de bine! Muhaiaua era slujbaş de maximă încredere în cel mai restrâns cerc al credinţei către Padişah: îl aştepta, în genunchi, cu prosopul, săpunul şi apa de trandafiri, pentru a-i spăla nobilul mădular, la ieşirea din harem. Iar Padişahul nu avea a se teme de gânduri castratoare, nici o cronică turcească nu pomeneşte aşa grozăvie. Sigur, muhaiua era eunuc - castrat, adică - dar de mic, adică hărăzit unei înalte dregătorii. Ajuns la uşa ce dădea în saraiul plăcerilor, era ca un ambasador al tuturor castraţilor, plătind - cu ablaţiuni din cele mai gingaşe - tributul de recunoştinţă al înaltului favor de a atinge vârtosul mădular împărătesc, de multe ori încă ne-muiat de toropeala plăcerii. Ce lirică diafană aşternea apoi muhaiua, muind în gură înaripata pană a caligrafiei sacre! Şi când te gândeşti că noi nu aveam, la momentul 1990, nici un specialist în turcă medievală, iar acum dacă avem doi-trei. Avem şi noi un sarai al plăcerii maxime, în Dealul Cotrocenilor. Şi acolo, muhaiele de cea mai mare încredere slăvesc măritul mădular. Lumea cârteşte cum c-ar fi siliconat, că Măritul nu prea mai are presiune în instalaţie, că-i mai tare-n gură decât în... Vremuri ticăloase, triste urmări mai lăsaţi! Un tată castrator, un fiu castrator. Şi-n jur, doar muhaiele."
Are dreptate "inimarea". E plină România politică şi intelectuală de muhaiele! Şi sunt prea puţini padişahi, care să-i angajeze!
PS: comentariul lui "inimarea" nu avea cum să capete altă ilustraţie decât cea de sus.
UPDATE 1: parcă pentru a ne dovedi că la Cotroceni muhaielele prisosesc şi se calcă pe picioare, Sebastin Lăzăroiu iese iute cu un interviu în Cotidianul, în care prezice ruperea PSD în maximum un an. Acum, nu că mi-ar fi mie prea simpatici unii de prin PSD, dar chiar nu este treaba lui Lăzăroiu, consilier prezidenţial, să-şi dea cu părerea despre partidele politice şi despre viitorul lor mai mult sau mai puţin luminos. Văd că Lăzăroiu a ajuns slugă la doi stăpâni, tămâindu-l cum se cuvine şi pe Blaga, lăudându-i "calităţile personale"! Care calităţi, alea de consumator fruntaş pe ramura scoţiană?Citiţi interviul aici:http://www.cotidianul.ro/sebastian_lazaroiu_sunt_convins_ca_intr_un_an_psd_se_sparge-44192.html
UPDATE2: dacă mai aveaţi vreun dubiu că ziarul Vântului e sluga Cotrocenilor, asta vi-l va risipi. La nici două ore de la publicare în ediţia electronică, interviul apare cu alt titlu, "Cristian Diaconescu a ales să fie jolly-jocker." Adresa a rămas aceeaşi! Un telefon bine simţit a schimbat un titlu ne-simţit! Şi l-a scutit pe Lăzăroiu de o prestaţie în plus la membrul din dotarea Marelui Cârmaci! Dar îşi face iluzii! Va mai presta!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Haha, "muhaiele", nu am stiut de profesia asta. Acuma intre noi vorbind aici virtual, putini ambasadori vin din corpul diplomatic, cei mai multi se trimit la post pe baza de talent la spalat madularul, cum zice inimarea. Toate tarile fac asta, insa, la noi cred ca exista o anumita perversitate care rastoarna scara valorilor. Ia zii Mordechai una in re minor, care scara? :)

Anonim spunea...

"Şi când te gândeşti că noi nu aveam, la momentul 1990, nici un specialist în turcă medievală, iar acum dacă avem doi-trei."

Subtire informatia, specialisti in osmanistica am avut si mai avem. Eu am cunoscut 2 foarte buni specialisti in osmanistica. Este si un laborator sau centru de studii turco-otomane cu o istorie pre-89.
Semantic

Anonim spunea...

Semantic, afirmaţia îi aparţine lui "inimarea", şi vreau să cred că e făcută tot la mişto, ca întreaga lui postare. Tot respectul pentru specialiştii în domeniul studiilor turco-otomane. Şi, sincer, chiar aş vrea să ştiu dacă aceasta era "fişa postului" pentru o muhaia!

Anonim spunea...

Despre muhaiaua Sever știam de mult. Despre Sebi, la fel. Despre acoperiti, mai puțin.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...