miercuri, 31 august 2011

Unora le place cald



Şi războiul, şi căcatul pe care-l mănâncă! De par exemplu musiu Bling-Bling, căruia i-a rămas în erecţie spiritul războinic. Acum, după Libia, ce s-a gândit el? Să dea cu bombardeaua şi în Siria, şi în Iran. Sigur, nu singur, că n-are cu ce. 

Intervenţia în zone unde au loc războaie civile este cea mai cretină decizie cu putinţă. După ce i-au ridicat în slăvi pe cinstiţii luptători pentru libertate din Libia, acum occidentalii le recită din Convenţia de la Geneva privitoare la prizonierii de război. Vă daţi seama de ce.

Am şi eu o curiozitate: cum se face că "meşanţii" militari şi jandarmi sirieni, care îi ucid pe paşnicii manifestanţi pentru democraţie, au avut în doar trei zile 113 morţi? Au murit de râs? Sau acolo este o insurecţie militară, alimentată cu arme, cu bani şi cu instructori din exterior? Şeful "opoziţiei" siriene din exil este, întâmplător! un profesor la Sorbona. Chinchi! Franţei i s-a făcut dor de coloniile din Orient?

Mai nou, Bling-Bling vrea o poziţie comună a celor 27 în privinţa recunoaşterii statului palestinian la ONU. Evident, poziţia trebuie să fie cea a Israelului. Ceea ce mi se pare "promiţător". E rost de acţiune şi de adrenalină în Orientul Mijlociu. Nu că ar fi dus lipsă de aşa ceva! 

Ce pigmei au ajuns să conducă lumea! Ce imbecili! Ce deziluzie!

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Ca si lumea, si tarisoara. Post-istoria aceasta este o mare deziluzie. Ce-i si mai nasol este ca toti acesti "alesi" au impresia ca mai ceva decit ei nici nu exista. Penibil secol.

Shadow spunea...

Dle Gheorghe in caz ca nu stiti si-au departajat deja "resursele" libiei ca e vorba doar de resurse normal. 30% firmele franceze, 30% cele engleze si 30% restul ca sa nu se supere prea tare Obama. S-a "reimpartit" Libia.
O fi el tembel sarko dar macar lucreaza in interesul firmelor franceze.

Pe de alta parte pt iran cam acum este "momentul" de "imparteala". Nu de alta dar tampitii de la teheran au scos Gazprom-ul din "ecuatii" ori pt asta "rusii" (putin in primul rand) s-ar putea sa spuna "ok pe ei pe mama lor". Tot "resurse" ca doar nu credeati ca este interesul pt "om".

Anonim spunea...

China cat gaz ia din Iran?

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/international/china-ar-putea-pregati-un-atac-surpriza-cu-rachete-asupra-sua-sustine-un-fost-general-chinez-8683677

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...