duminică, 21 august 2011

O insultă la adresa democraţiei



Alegerile parţiale de azi, din Maramureş şi din Neamţ, au fost o insultă la adresa democraţiei şi a statului de drept. Boii din PDL se bucură, şi cred că dacă le-a mers acum, o să le meargă şi la anu'. Totul e să apuce anu'.

De fapt, toată ţara asta este o insultă la adresa bunului-simţ. A valorilor unei civilizaţii pe care o admirăm, pe care ne-o dorim, declamativ, dar pentru care nu facem nimic s-o construim aici. 

Cineva tot a învins azi. Ideea stupidă şi priculoasă că TOTUL în lumea asta este o marfă, care are preţul ei, fie că e vorba de sănătate, de educaţie sau de vot. Un nene a avut şi banii, şi determinarea să-i folosească, şi şi-a cumpărat, cu iaurt, cu gugoşele, suficiente voturi pentru a poseda un post de "vornic" în Parlament. Post (pentru că după felul în care a fost obţinut nu putem vorbi despre demnitate!) pe care îl va valorifica, astfel încât să-şi recupereze investiţia, şi să obţină şi profit.

Unii numesc asta post-modernitate. Eu cred că este un soi de Cloaca Maxima, în care se varsă toate dejecţiile unei societăţi care şi-a pierdut raţiunea de a fi... 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...