duminică, 21 august 2011

O insultă la adresa democraţieiAlegerile parţiale de azi, din Maramureş şi din Neamţ, au fost o insultă la adresa democraţiei şi a statului de drept. Boii din PDL se bucură, şi cred că dacă le-a mers acum, o să le meargă şi la anu'. Totul e să apuce anu'.

De fapt, toată ţara asta este o insultă la adresa bunului-simţ. A valorilor unei civilizaţii pe care o admirăm, pe care ne-o dorim, declamativ, dar pentru care nu facem nimic s-o construim aici. 

Cineva tot a învins azi. Ideea stupidă şi priculoasă că TOTUL în lumea asta este o marfă, care are preţul ei, fie că e vorba de sănătate, de educaţie sau de vot. Un nene a avut şi banii, şi determinarea să-i folosească, şi şi-a cumpărat, cu iaurt, cu gugoşele, suficiente voturi pentru a poseda un post de "vornic" în Parlament. Post (pentru că după felul în care a fost obţinut nu putem vorbi despre demnitate!) pe care îl va valorifica, astfel încât să-şi recupereze investiţia, şi să obţină şi profit.

Unii numesc asta post-modernitate. Eu cred că este un soi de Cloaca Maxima, în care se varsă toate dejecţiile unei societăţi care şi-a pierdut raţiunea de a fi... 

Niciun comentariu:

Cum au devenit SUA noul Imperiu al Răului.

Exemplu de analfabetism politic, de rea-credință și de aroganță occidentală: ”U.S. President Joe Biden and Chinese leader Xi Jinping just co...