duminică, 28 august 2011

Ţara te vrea prost!



Ăia de-au zis că "Ţara te vrea prost!" au fost nişte vizionari! Parol! Iată ce subiect de discuţie propune NYTimes: "Cheltuim prea mult pentru Educaţie?" Argumentul pentru alegerea acestei teme ar fi ăsta: "Given that a high school diploma, a bachelor's degree and even graduate school are no longer a ticket to middle-class life, and all these years of education delay the start of a career, does our society devote too much time and money to education?"

Presupun că o "carieră" înseamnă să înfigi hotdogul în chiflă, să plimbi câinii, să ştergi la cur bătrânii sau să vinzi droguri în colţul străzii, nu? Că la alte "cariere", cu doar opt clase, nu prea ai cum aspira! Ce slujbe oferă America chiar şi celor cu studii superioare, azi? Ce slujbe va oferi unor practic analfabeţi? Şi cât vor pierde, dacă tot mai puţini vor avea acces la educaţie?  

Dezmembrarea clasei de mijloc este deja planificată, iar acum planul se pune în aplicare fără menajamente. Dogma economică, dusă la extrem, va distruge Occidentul mai sigur şi mai rapid decât toţi duşmanii lui la un loc. Nu de chinezi trebuie să se teamă occidentul, ci de economişti cretini şi de politicieni tembeli. Dar când va înţelege asta va fi prea târziu...  

2 comentarii:

Karakas spunea...

Sunt citeva metode clasice pentru a ii tine pe oameni in ceata, fara sa fie in stare sa gindeasca pentru ei:

1. Tara te vrea prost! Ecucatia slaba ajuta elitele sa se mentina la putere, pentru ca oamenii nu inteleg ca sunt luati asa cum sunt (de prosti).

2. Oamenii sa aiba fun, sa se distreze! Dupa o zi de munca, cine mai are chef sa mai filozofeze si sa se mai gindeasc la sistem? Ei sunt parte din sistem, iar sistemul le da distractie, cit mai multa si cit mai usoara. TVul este mediumul cel mai important sa te tina cuplat la sistem, si sa te faca sa nu gindesti mai mult decit trebuie.

Fluieratorul spunea...

Corect, si se mai adauga si:

3. Sa fie ocupati cu problemele altora, sa-si pirasca vecinii pentru orice prostie (Patriot Act), si tinuti in frica permanenta ca, vai!, le ameninta arabii democratia din invidie...

Am citit si eu articolul din NY Times. Trist de adevarat. Americanii nici nu stiu ce-au avut, si nici cind au pierdut. Asta-i.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...