miercuri, 17 august 2011

Lăbăroiu, idiotule!



Vă vine să credeţi sau nu, tembelii de la Statistică nu au date despre veniturile populaţiei, pe decile, decât din 2008! Vă daţi seama ce planificare poate face un guvern, cu datele aflate la îndemâna lui!  Bine, vorbesc despre un guvern care ştie pe ce lume trăieşte, că dobitocilor lui boc datele statistice le folosesc doar pentru a face propagandă cretină.

Am vrut să văd şi eu de ce se sufoca de indignare Lăbăroiu când spunea ieri că 40% dintre bogaţii României consumă 5% din "pomenile statului", că pentru el asta sunt alocaţiile sociale: pomeni. Şi uite bogaţii României: decila 7: venit pe persoană, în 2008(când creşteau salarii şi pensii!), între 649 şi 768 lei(153-181 euro); decila 8: 768-938 lei, (181-222 euro); decila 9: 938-1250 lei(222-296 euro); decila 10 peste(sic!): de la 1250 lei încolo. Găsiţi aici sursa datelor. Nu uitaţi că între timp veniturile au  scăzut, adesea dramatic, pentru mulţi, din toate decilele. Şi, atenţie! Decila 1, adică 10% dintre români, aveau un venit pe persoană de până la 207 lei pe lună, adică de până la 50 de euro pe lună. Sigur, pentru ei, ăla de are 150 de euro pe lună e bogat!   

Dar, ca ministru, cât de imbecil să fii să consideri bogat pe cineva care câştigă, pe membru de familie, 150 de euro pe lună?! Şi ce realizezi, dacă îi iei alocaţia pentru copii(care peste tot în lume este universală, se adresează copiilor, nu părinţilor), şi nu mai dai nici ajutoarele pentru căldură? Păi, după cum arată veniturile, în afară de decila 10 peste, pe toţi ceilalţi îi bagi şi mai adânc în sărăcie.

Sinistrul Lăbăroiu este un jeg moral. Ca mai toţi cretinii care populează puterea portocalie, el nu face decât să-l lingă în cur pe băsescu, şi să-şi bată joc de omul obişnuit. 

Cretinul ăsta nu vrea să înţeleagă că problema esenţială a României este incapacitatea economiei ei de a genera locuri de muncă. Da, vor fi fiind 1,8 milioane de oameni care ar putea lucra, dar nu au un loc de muncă. Dar boul nu spune şi că oferta de locuri de muncă este undeva între 10 şi 20 de mii pe lună.  Asta în lunile bune. Iar crearea netă de locuri de muncă, în 2011, a fost de doar 25 de mii. Adică pentru doar 1,5% dintre cei neocupaţi. Şi atunci, nu vor să muncească, sau nu au unde?

În ăst timp guvernul din care face parte ştie doar un lucru: să distrugă locuri de muncă. Asta nu e parte a aceleiaşi realităţi, Lăbăroiule?

Un comentariu:

Karakas spunea...

Cred ca mai este o ipoteza neverificata: ca eliminarea de joburi ar aduce nenumarate "succesuri". Dar cum astia de dreapta au patentat prostia, cine sa verifice ca, daca nu mai sunt oameni sa munceasca, economia se contracta? Sigur, poate e si risipa cu multi care beau cafele degeaba, dar sunt sigur ca se actioneaza "tovarasesc", pe banda rulanta. Economia saraca ce sa zica daca e condusa pompieristic?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...