miercuri, 17 august 2011

Noi mai suntem în UE?



Să le bagi în pizda mă-sii de televiziuni de ştiri! Să-i ia dracu' pe toţi imbecilii ce-şi zic jurnalişti şi analişti! Acum o ţin langa cu tâmpenia lu' madam Fâţ, cu "circuitul roşu", dar unul nu vrea să discute despre întâlnirea Merkel-Sarkozy, care oficializează directoratul franco-german în fruntea Uniunii şi transformă UE într-un nou CAER, unde deciziile se luau de către URSS, la Moscova, şi restul proştilor le adoptau cu apluze de faţadă şi mîrîieli de subsol. 

Deciziile luate de cei doi servesc interesele cetăţenilor europeni? Asta e întrebarea de căpătâi! Din punctul meu de vedere consecinţele deciziilor celor doi lideri vor fi dramatice pentru viitorul Europei. În primul rând în ceea ce priveşte democraţia. Decizia lor este profund nedemocratică şi nelegitimă, câtă vreme ei nu au în spate susţinerea naţiunilor lor, cărora nu le reprezintă interesele. Aceste decizii servesc unei minorităţi extrem de înguste, de oameni care au riscat, şi au câştigat enorm, iar acum vor să naţionalizeze pierderile pe care le au, după ce au băgat economia în criză, pentru că au fost prea lacomi.  

Ameninţarea că vor suspenda fondurile structurale ţărilor care nu îndeplinesc condiţiile impuse de cele două ţări(de fapt, doar de Germania) este pe cât de imbecilă, pe atât de nedemocratică. Ţările alea vizate contribuie la bugetul UE, şi nu-mi aduc aminte să fie vreo ţară care să nu-şi fi plătit contribuţiile la bugetul Uniunii. Nu e suficient că au probleme, le mai faci şi tu altele, privându-le de nişte bani! Bună gândire, madam! Pişă-te pe ea de minte!

Înţeleg că vor să taxeze şi tranzacţiile financiare. Ca să ce? Problema este că economia europeană nu generează suficiente locuri de muncă. Şi dacă aplici dogmatic criteriile de convergenţă o să obţii fix o şi mai atonă creştere economică, doar de dragul unei iluzorii "discipline bugetare". Asta în timp ce SUA, China, India, alte naţiuni în plină creştere economică se folosesc fără moderaţie de deficite, pentru a relansa sau a consolida creşterea economică. 

Aşa că vreau să ştiu: noi mai suntem membri ai UE? Ne avantajează, sau nu, deciziile celor doi porumbei amorezaţi? Ce costuri vor fi pentru români? Ne vom comporta ca şi când am fi membri au eurozonei, şi de ce? Mai păstrăm ca dată de aderare la eurozonă 2015?

Dar cine să răspundă la întrebările astea? Supremul Cur? Umilul Cur? Non-ministrul de externe? Ne merităm soarta! 

3 comentarii:

ADRIAN spunea...

Cum? .... am fost in UE !??? .... suntem in UE !?? :)) ...
Ma uit la poza aia si as vrea sa mai intram o data daca tot eram intrati fara sa ne dam seama :)

Constantin Gheorghe spunea...

Nu te lăsa furat de peisaj! Treaba e cotoioasă!

pacos spunea...

Pat si Patachon astia au impresia ca UE asta e curtea lor de joaca, unde ei stabilesc regulile. Da' nu cred ca va trece asa ceva prin Comisia Europeana. Se vor gasi destule voci care sa-i trimita la origini pe initiatori, chiar daca n-avem nicio reactie acum. Pana la urma, traiasca unanimitatea, nu-i asa?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...