miercuri, 10 august 2011

Speriaţi-vă dracului o dată şi bine!



Devine de-a dreptul comică reacţia "pieţelor"! Ale dracului, cum se sperie ele de orice băşină! Luni au tras o sperietură zdravănă, după "lovitura" dată de Standard and Poor's. Ieri le-a venit inima la loc. Azi, iar sperietură: expunerea băncilor franceze la datoriile ţărilor europene. Bun prilej pentru Burse s-o ia din nou la vale. Mâine e zi de pauză. Poimâine e rândul expunerii băncilor germane, că şi astea au în portofoliu mormane de hârtii, numa' bune de şters la cur cu  ele(ca valoare, altminteri nici la aşa ceva nu sunt bune!). Vedeţi, idioţilor, că aţi ratat Ciprul! Şi ăia au neşte chestii bune de făcut inima s-o ia din loc!

Bă, nu vă speriaţi voi dracului o singură dată şi bine?! Şi ne vedem şi noi, şi voi, fiecare de treburile lui? Daţi-l în pizda mă-sii de teatru ieftin, pentru proşti!

PS: se trezeşte lumea! Uite un nene care întreabă, legitim, pe siteul "Le Monde", cine e pieţele şi ce vrea ele: "A force d'être "sur le c...", jour après jour, je reviens à une question basique mais vraiment perturbante : QUI SONT LES MARCHES FINACIERS ?! QUI SONT "les investisseurs"?! On nous dit qu'ils "réclament des réformes". Mais quoi, ils sont organisés, ils ont des porte-parole? Ils votent, ce sont des électeurs?! Parce que si le dialogue est entre les "marchés financiers" et les gouvernements et/ou les autorités financières, on sert à quoi au milieu, nous, les citoyens?" 

Naţiune carteziană, ce mai! 

3 comentarii:

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

"pietele financiare" din exemplul dvs din Le Monde sunt cunoscute si e oarecum "ipocrita" intrebarea retorica pusa de Le Monde. Acele "piete financiare" sunt "bancile", companiile de asigurari, fondurile de investitii si de pensii, fondurile "asa zis suverane", agentiile de rating, etc. Nu nu sunt "angajatii lor" ci "crema cremelor" sau "dirigentii" institutiilor de mai sus.
Cei care sunt obisnuiti an de an sa primeasca "parasute aurite" pe post de "prime" sau de "parti variabile" pt toata mizeria "crestere pe hartie".

Apoi o parte a "sperieturii" o detin si "automatele de trading". Cele care din 2-3% scadere bursiera o "dubleaza" pe niste algoritmi puri speculativi.

E ceva vreme de cand "bursele" nu mai masoara starea economiei zonelor sau tarilor in care "opereaza" ci masoara doar gradul de "rapacitate" al unor institutii orientate doar pe profit speculativ.

Ma uitam zilele trecute pe rezultatele date publicitatii de catre cele 40 de mari societati care constituie indicele bursei pariziene. A naibii criza. Aia 40 afiseaza profituri la jumatatea anului egale cu profitul publicat pe tot anul 2008. Deci de unde "kakaya" scadere a indicelui daca nu din "specularea" pe "scadere" din care se fac bani buni zilele astea. La fel e si in cazul celorlalte burse.

incognito spunea...

Domnule Gheorghe
cateii nu prea sunt tinuti in lant. ei sunt de obicei tinuti dupa gard. deh!, ca nu se sufoce de indignare, fiinca indignarea lor e la fel de mare ca cea a dulailor, cand incep sa latre pentru te miri ce. Ei, si dulaii si cateii atata stiu, sa ingroape osul si sa latre.
Le Monde, pe vremea lui plumbuitu', doar Vaillant de Pif si Le Monde veneau oficial din Franta in Romania. Stiti de ce? Din aceeas cauza din care poza lui Ceasca nu aparea in Urzica si in Arici Pogonici. Nu ma mir ca sunteti pe aceeas lungime de unda cu autorul textului ce tocmai l-ati citat. nu ma mai mir.

Shadow spunea...

@incognito

Nu tin minte ca pe vremea lui ceasca sa fi venit Le Monde in Romania altfel decat in bagajele unor francezi. Veneau pif si rahan veneau pe ramura internationalei via humanite. Le Monde a fost mereu de centru dreapta si nu de stanga.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...