duminică, 28 august 2011

Sărăcia, acum într-o nouă prezentare


Ăştia primesc sau nu ajutor de încălzire?

Onor statul român publică neşte criterii după care se acordă un soi de pomană pentru cei care au venituri sub 768 de lei pe persoană, numită pompos  "protecţie socială" pentru persoanele vulnerabile.  Criterii care definesc sărăcia lucie, în cazul României. Ele sunt de discutat, oricum ele sunt gândite în aşa fel încât să reducă drastic numărul potenţialilor beneficiari.


Altceva interesează, cel puţin din punctul meu de vedere. În anexa citată sunt cuprinse şi nişte venituri nete potenţiale pentru cei care cultivă pământul. De pe un hectar cultivat cu grâu venitul net anual oscilează între 90 şi 169 de lei. Asta ar însemna între 0,24 şi 0,46 de lei pe zi. Sărăcia absolută, la nivel global, are drept prag un euro pe zi de persoană, adică 4,2 lei. Ca să fii sărac lipit pământului trebuie să cultivi între 10 şi 18 ha cu grâu! Dar dacă ai mai multe guri de hrănit suprafaţa creşte.  În România suprafaţa medie a exploataţiei agricole este de 3,37 ha.  Exploataţiile individuale au, în medie, 2,15 hectare, împărţite în 3,7 parcele, în timp ce exploataţiile cu personalitate juridică deţin în medie 269 hectare, divizate în circa 9 parcele.

La porumb e şi mai rău, venitul fiind de 126 de lei pe hectar, maximum. Ideal ar fi să se cultive cartofi şi pepeni. Deşi cifrele, în cazul celor două culturi, mi se par aiuritoare: între 400 şi 4000 de lei pe hectar la pepeni şi între 700 şi 5000 de lei pe hectar la cartofi.

A, şi tot în visele umede ale onor guvernului României, un metru pătrat de teren în Bucureşti valorează doar vreo 60 de euro. Şi atunci de unde dă coana justiţia şi 8000 de euro pe metru pătrat "expropriaţilor"? Terenul agricol se vinde între 150 de euro pe hectar şi 6666.6 euro pe hectar(unde?).

Dacă vouă vi se pare că ăştia ştiu pe ce lume trăiesc, înjuraţi-mă pe mine...

UPDATE: nu-i vârâm noi în cur nişte sârmă ghimpată cretinului de Lăbăroiu? Omul ăsta ori e nebun, ori un geniu al răului! De unde apar toţi imbecilii ăştia? Auziţi formulare: "Anul acesta se va elimina subventia la gigacalorie care a fost acordata pana acum de la bugetul de stat. Iarna trecuta statul baga in buzunarul fiecarui roman 750 de lei, fie ca vroia fie ca nu, pentru incalzire. In plus, cei vulnerabili mai primeau 600 de lei. Anul acesta, doar consumatorii vulnerabili vor primi cate 2.000 de lei pe tot sezonul de iarna, adica le vom da doar celor care au nevoie".

Bă, tembelul dracului! Statul nu eşti tu, şi nici dementul ăla de la Cotroceni! Statul suntem noi, şi banii statului sunt banii noştri! Noi, nu voi, hotărâm ce facem cu banii ăia. Statul nu ne-a vârât nimic în buzunar. Administratorii banilor, care acum sunt o haită de nehaliţi, fac redistribuţia banilor. Iar ăia de au bani cu căruţa nu mai stau de mult la bloc!

Dar şi dacă ar sta, într-o democraţie toţi sunt egali în faţa acestor prestaţii, inclusiv bogaţii, pentru că şi ei contribuie cu bani la buget. Nu contribuie, beliţi-i, că d-aia aveţi legi!

Ascultă, vacă neagră! Ţi-am dat noi mandat să anulaţi subvenţiile de încălzire? Nu! Şi atunci? De unde credinţa că puteţi face orice? Doar petru că nu v-a luat lumea gâţii până acum? Nu vă bazaţi prea mult pe asta! De-un pluton de execuţie s-or mai găsi bani şi-n criză!

3 comentarii:

asybaris spunea...

Cei din mediul rural care detin pamant primesc si o subventie agricola in functie de cultura cultivata. Recolta buna de anul asta are ca si substrat, pe langa vremea buna, si subventia agricola, care este tot o forma de ajutor din partea statului. Aia din fotografie sunt tigani care oricum nu muncesc pamantul si care primesc ajutorul minim social si alocatii de copii. Nu le plangeti lor de mila, ci mai curand pensionarilor care stau la bloc si nu au un petec de pamant sa-si puna o leguma

Constantin Gheorghe spunea...

Da, 84 de euro pe hectar pe an. Asta înseamnă încă 0,23 de eurocenţi pe zi. Trai, nineacă!

ciprian teodorescu spunea...

conform "Listei bunurilor....","sunt bogat"pentru ca:
1.am in Bucuresti patru capete bovina:basescu,boc,labaroiu si funebriu;
2.mi se da,pe 2 ha de pamant cutivate cu grau,la sfarsit de activitate agricola,4 milioane de lei vechi(in TITU,jud DB);
SI "sunt bogat"pentru ca am trei masini(valeu,maica,e batator la ochi):una de spalat rufe si doua de calcat.deocamdata atat.mai vorbim

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...