miercuri, 3 august 2011

Fiecare cu tăticul lui


Înregistrările făcute de SRI în cazul "şpagă în vămi" ridică un colţişor al vălului care acoperă cel mai bine păstrat secret, cunoscut de toată lumea: anume că PDL s-a structurat ca o Mafie, şi a acaparat funcţiile statului, în special pe cele care pot furniza bani din surse publice pentru partid. Pur şi simplu posturile acestea, de genul celor din vămi, dar şi din deconcentratele care sunt ordonatoare de credite, din regii naţionale sau locale, din Poliţie, se vând şi se cumpără. Fără nicio jenă. Şi la târgurile astea participă cu voioşie toată lumea "bună" din PDL. 

Asta explică şi faptul că PDL este bine înfipt în vestul ţării, de unde ies mulţi bani din vămi. Cum comerţul exterior al României se desfăşoară în proporţie de circa 75%-80% cu ţările UE, graniţa de est nu prezintă prea mare interes, şi nici aia cu Ucraina. Nu din câţiva saci cu ţigări se fac banii. Şi după securizarea graniţelor Schengen nici ăia nu au prea mult loc de întors.

Aş vrea ca SRI să "scurgă" spre presă nişte dovezi concludente despre politicienii care patronează acte criminale în aceste zone, din care ies zeci şi sute de milioane de euro, nu doar despre pleşcari precum cel din transcrierile publicate de PressAlert.

Deputatul PDL Cionca, unul dintre protagonişti, este autorul unei declaraţii cinice, privitoare la sinuciderea unui poliţist de frontieră, care nu mai putea face faţă datoriilor din cauza tăierilor succesive de salarii: "Asta e, unii se mai spânzură!" 

Evident, cum zic cei doi derbedei din interceptări, fiecare judeţ cu tăticul lui. Şi Mafia portocalie cu tăticul ei de la Cotroceni, nu-i aşa? Cel puţin asta spune logica... 

5 comentarii:

pacos spunea...

Asta e adevarul! Fiecare judet are taticul/tatucul lui. Din pacate.
Romania a devenit o tara de 'dumnezei". Fiecare pe "tarlaua" lui. Presedintele tarii, prefectii, presedintii de CJ, primarii, sefii politiei sau ai serviciilor secrete, numai "dumnezei".
Abia cand vom reusi sa schimbam asta, abia atunci vom iesi din mocirla. Ca inlocuitul unora cu altii la fel nu inseamna ca am rezolvat problema.

Lucian spunea...

"Cum comerţul exterior al României se desfăşoară în proporţie de circa 75%-80% cu ţările UE, graniţa de est nu prezintă prea mare interes, şi nici aia cu Ucraina"

Ăăă... scuzați că mă bag ca musca, dar numai granița de est + Serbia mai prezintă interes, pentru că numai acolo mai sunt taxe vamale. Pentru UE taxele s-au scos de când am intrat în... exact, UE ;)

Constantin Gheorghe spunea...

Nu la mărfurile provenind din UE mă refeream. Mă refeream la faptul că, spre pildă, suntem exportatori de banane. De ce ar fi plătit tanti aia sute de mii de euro pentru un amărât de post de şef de vamă la Halmeu?

Lucian spunea...

Exporturi fictive în scop de rambursare a TVA + mic trafic cu țigări + roviniete etc. Adică găinării.

Pentru exporturile de banane (ăstea atipice chiar există), șpaga nu se dă aici ci eventual la vameșii din țara importatoare. :D

Cașcavalul adevărat este la granița Non-UE, pe unde intră țigări, alcool, zahăr, banane, chinezării și alte ălea iar dacă scapă de taxare au liber pe tot continentul.

Constantin Gheorghe spunea...

Se poate să greşesc eu...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...