miercuri, 30 iulie 2008

Nasc şi la Germania Patapievici!
Scandalul expoziţiei organizată de ICR la New York are un corespondent în Italia. În Muzeul de Artă Modernă din Bolzano, în nordul Italiei, un neamţ expune o... broască pe crucifix! Unde? Într-o zonă în care 99% dintre locuitori sunt catolici practicanţi! Drept pentru care un consilier regional este în greva foamei de opt zile, pentru a protesta împotriva unui gest provocator, în opinia sa.
Acum, să mă ierte Dumnezeu! Ce mama dracului artă e broasca asta crucificată? Tot felul de idioţi, care nu au nimic de spus, aleg deliberat astfel de teme cu potenţial de scandal, pentru a atrage atenţia asupra lor!
Am mai spus asta: sunt ateu. Şi nu-mi place când alegerea mea este pusă în discuţie într-un mod grobian, ofensator. De aceea nu pot accepta bătaia de joc la adresa credinţei, indiferent care ar fi ea. Astfel de "opere" nu sunt decât produsul intoleranţei şi aroganţei.
Vă mai amintiţi scandalul expoziţiei "F.A.Q. about Steve the Great"? "Ecvestra" lui Gorzo e doar una dintre aşa zisele "opere", expusă alături de un paloş din rahat!

Dar se poate încă şi mai bine! Sorin Tara îşi bate joc de Sfânta Parascheva, pe care o reprezintă pe post de etichetă de votcă, pe o sticlă închisă într-un prezervativ cu aripi. Multă lume sărmană cu duhul!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Una peste alta, daca nu gustam comprehensiv cretinismele de genul celor de mai sus vin artistii si ne trag de indolenta civica si retorica patriotarda....

Anonim spunea...

Distincţia majoră este că neamţul cu pricina nu se desfăşoară acolo pe punga contribuabilului german. Şi, presupun, nici statul german nu îi girează în vreun fel delirul. Altfel e liber să îşi atârne punga cu urină pe pereţi dacă atât îl duce capul.

Anonim spunea...

Nu, prietene, dar o face pe punga contribuabilului italian, cel pe care îl şi ofensează! Ceea e şi mai rău: şi înjurat, şi cu banii luaţi! Şi nu am de unde şti dacă statul german n-a sărit şi el cu banul! Dar, dincolo de asta, rămâne o întrebare: cretinismele astea chiar sunt artă? Şi ce mama dracului mai e artă în ziua de azi?

Anonim spunea...

cati ani aveti???
de aia o ducem prost ca habar nu avem sa citim comentariile artistilor!!!
cultura tata!!!
mai deschideti o carte din cand in cand nu doar ziare

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...