joi, 31 iulie 2008

Cifre
Un sondaj comandat de L'Humanite institutului IFOP arată că 42% dintre francezi NU pleacă în concediu în acest an. Cauza? Scăderea puterii de cumpărare, mai ales în rândul claselor populare. Vacanţa este, în jargonul economiştilor, o "variabilă de ajustare", adică renunţăm la o cheltuială neesenţială pentru a păstra în relativ echilibru bugetul familiei. Funcţionarii sunt cei mai mulţi care nu pleacă în vacanţă, 47%, dar muncitorii au cea mai "spectaculosă" evoluţie: de la 20% în 2005, la 41% în 2008!
Astfel de sondaje spun mai multe despre adevărata stare a unei societăţi decât cretinele întrebări despre direcţia bună sau rea sau despre încrederea în tot felul de politicieni de doi bani! Dar nu văd pe nimeni dispus să comande astfel de sondaje. Presa e interesată de ţâţele "zânei" şi de cafteala Boschetului cu nevasta-amanta din dotare-parcare. Partidele politice? Ce au ele cu viaţa oamenilor? Guvernul? Să-şi întineze el "moştenirea"? Sindicatele? Mai există sindicate în România?
De fapt, câţi români pleacă în concediu, înţelegând prin asta un voiaj mai mare de trei zile? 5%? 10%? 15%? Că sfârşiturile de săptămână, în care faci 6 ore dus şi 6 întors la şi de la munte sau mare nu sunt concedii, sunt o formă de masochism!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...