vineri, 10 august 2012

Strategia fricii



Pentru orice prost din ţara asta devine evident cine conduce România: băsescu, cu o mână de procurori şi de judecători, plus nişte renegaţi din serviciile secrete, care îi execută ordinele. Care au anulat tot ce înseamnă construcţie constituţională, instituţională şi legală. Şi conduc în clasicul stil totalitar. Cu tot tacâmul presupus de asta.

Azi au apărut, nu se ştie de unde, stenograme ale unor discuţii dintre Ioan Rus şi Victor Paul Dobre. De ce spun "nu se ştie de unde"? Pentru că transcrierile sunt cuprinse în solicitarea Parchetului General, adresată Parlamentului, pentru încuviinţarea cercetării lui Dobre. Teoretic sursa este undeva la Parlament, deşi este foarte posibil ca Luluţa să-i fi trimis înregistrările lui Tapalabă, ca de obicei. 

Este o nouă mişcare în strategia fricii, promovată cu frenezie de traian băsescu în ultimele zile. Este singura care l-ar putea salva. Acum se pune presiune şi pe judecătorii Curţii Constituţionale care ies din rând. Dar e una extrem de periculoasă. Pentru că, în elanul său distructiv, traian băsescu nu ţine cont de votul celor 7,5 milioane de oameni care i-au spus să plece la referendum. Întoarcerea sa, pe o strategie a fricii, va genera una de respingere din partea votanţilor. Reacţie firească, de auto-conservare. Care nu se ştie cum se va traduce. Dar bine nu are cum fi.

Trebuie să ne hotărâm: vrem democraţie, cu toate costurile pe care le presupune ea, sau vrem o întoarcere la totalitarism. Oricât de mult i-am urî pe politicieni, în dictaturi preţul cel mai mare nu l-au plătit ei, ci simplii cetăţeni. Mai gândiţi-vă...

7 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Pentru un om inteligent si dotat mediu isi poate da seama ca aceasta tevatura cand procurorii dau in stanga si in dreapta este sterila.N-a apucat cineva sa apara in fata unui judecator care sa-i spuna ritos:- Mars afara magarule!.D-na Kovesi se pregateste sa ajunga ea in puscarie pentruca daca nu e un abuz la comanda unui individ in bleu propatit intr-o
curticica si cu mintile plecate ce dracu este.Lumea isi dea seama si sa vezi dupa aia reactie.Din pacate in aceasta situatie, procurorii nu pot fi atacati si-si fac de cap pentruca nu pot trece decat de la alt nivel.Pana atunci este doar "Casa de cinematografie DNA&Lilica.CO.De raspuns o sa ajunga cu varf si indesat v-a pot asigura.Basescu este disperat si de castigat nu castiga caci rezultatul final pentru Basescu este tragic,poporul il va matura!!!!Pastrati-va cumpatul caci situatia nu este atat de
albastra pe cat pare.

Anonim spunea...

NOTA: Stenogramele fac parte din refereratul procurorilor care însoţeşte cererea de aviz transmisă de Parchet către parlamentul României. Referatul a fost obţinut de gândul.info în baza unei cereri pe legea 544/2001.

De data asta, se pare ca e legal

Constantin Gheorghe spunea...

Da, şi marmota! De unde ştiau de "referat"? Să fim serioşi! Gândul nu publică transcrierile!

Anonim spunea...

PE CE SE BAZEAZĂ PROCURORII:

http://www.pesurse.ro/#/2012/08/10/fostul-ministru-victor-paul-dobre-cercetat-penal-p/

http://users.heeloo.ro/4//files/134459721613411336134_referatul-procurorilor-in-cazul-dobre.pdf

Anonim spunea...

Marti in plenul CCR d-na Aspazia Cojocaru va fi in concediu. Cam intelegem de ce ... Astfel cei 5 basisti (4 + 1 UDMR) vor avea 2/3 (din 8) si vor face ce vor ... validansu-si propriile ilegalitati anterioare.
Asta este inca o mostra a a strategiei fricii -> asa o sa fie condusa aceasta tara de acum inainte.
Asta este ce le place celor din servicii celor din procuratura. Pentru ei nu este vorba decat de bani, foarte multi bani ...

Béranger spunea...

Cum adică, instigare la vot? La un act democratic? Dacă Ponta avea coaie, trimitea poliția să-i bage la bulău pe procurori pt. abuz în serviciu, 24 h are dreptul fără mandat! La fel și cu interceptările: n-au mandat? La bulău la Poliția Capitalei 24 de ore! (Și asta se poate repeta, oricât ar fi ea șicanare.)

Dar Ponta n-are coaie...

Karakas spunea...

Eu cred ca nu e doar ce vrem noi, ci si ce vor altii. Philip Gordon, Assistant Secretary la Departamentul de Stat vine in Romania "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului".

Pe de o parte, e bine, USL are sansa sa isi prezinte actiunile si pozitia. Ceea ce nu spune comunicatul, este cred ingrijorarea si fata de Basescu si actiunile sale, pentru ca sunt sigur ca au existat numeroase informari la nivel inalt in SUA, inclusiv fata de permanenta imixtiune in viata politica a Ambasadorului SUA.

Pe mine ma ingrijoreaza nu atit actiunile givernului, cit disolutia institutiilor prin:

1. incompetenta birocratilor (inclusiv nerespectarea regulamenelor/legilor)
2. folosirea informatorilor infiltrati in parlament, media si alte instituti, si a serviciilor statului in interese de clan politic

Cred ca Basescu a dat tonul de mult in sensul asta, si continua, mai recent cu temna "independentei justitiei", pe care doar el o poate asigura. Si e adevarat, procuratura se sesizeaza imediat cind Basescu da comanda, chiar si suspenat fiind, cu anchete (vezi cazul recent cu Chestorul). Dar cind Basescu ameninta primarii cu "celula", procuratura nu il ancheteaza, desi el are statut de cetatean obisnuit.

Justitia nu poate fi independenta doar pentru ca asa afirma Basescu. El insusi o manipuleaza in interes politic.

Poate ca dl Gordon isi va face o opinie completa daca va dori sa fie obiectiv. E foarte important pentru romani sa stie ca partenerul lor strategic nu se comporta imperialist, ci lasa democratia sa respire asa cum cred si vor romanii.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...