duminică, 19 august 2012

Rezerva de voturi



Cum era proverbul? "Dacă tăcea, filosof rămânea?" Ei bine, Boureanu, un prost care nu mai poate de fiţos ce e, a ieşit azi să demaşte "frauda" USL, care, nu-i aşa, vrea să scoată de pe listele electorale milioane de români ce pot da cu ştampila bine-mersi. Flăcăul se apucă să avanseze nişte cifre. Cum nimeni din USL nu a dat astfel de cifre, ce spune Boureanu mă face să cred că PDL ştie foarte bine şi câţi zac degeaba pe liste, şi câţi români s-au stabilit în cele străinătăţuri. Era rezerva lor de voturi. De acolo se putea mişcuna, cu ajutorul organelor, ca să zic aşa.  

Sigur că e jale mare, dacă se face curăţenia asta pe liste. Mai ales pentru PDL, deşi n-aş fi sincer dacă n-aş spune că şi ceilalţi au profitat de pe urma listelor umflate. Au profitat, dar nu la o scară atât de mare ca PDL, care a folosit sistematic şi cinic aceste nepotriviri. 

Acum urmează să vedem ce spune şi Parchetul General, care lucrează să demonstreze teza "fraudei masive". Nu prea cred că le iese procurorilor. Nu are cum. Parchetele au acţionat doar în câteva comune de prin Gorj, Olt şi Vaslui, şi ceva prin Ardeal. Asta ne le va aduce mai mult de o mie de voturi multiple, pe bune, nu scoase din burtă. 

Ce pot face ţuluşii, în acest caz, este să conteste listele actualizate de guvern, ei arestând originalele lor de la BEC şi de la AEP. Dar nu văd cum ar face acest lucru, legal vorbind. Nu au cum criminaliza o acţiune legală, cerută de CCR, care nu la Parchetul General a apelat pentru precizări, ci la Guvern. 

Oricum ne vom distra maxim, de mâine încolo. Va fi un festival al istericalelor, leşinurilor intelectuale,  al invectivelor şi al acuzelor care mai de care mai fanteziste. 

Bucuroşi le-om duce toate, numai să scăpăm de ipochimen!

6 comentarii:

I satzic spunea...

Sa te auda Cel de Sus!

Karakas spunea...

Iata ca Plesu poate fi folosit nu doar ca "Filozof de Palat", dar ca un Trubadur al "basismului":

"...Am spus şi am scris, de mai multe ori, că Traian Băsescu e departe de a fi preşedintele ideal. Că e un campion al inadecvării, un nărăvit al obiceiului de a-şi pune toată lumea-n cap, un amestec de sentimentalism şi agresivitate, o natură frustă, mereu în pericol de a face gesturi şi declaraţii nepotrivite. De la o vreme, constat, nu fără o anumită perplexitate, că nu l-am citit cum trebuie. Adversarii săi politici au reuşit să mă convingă că, dincolo de defectele lui, omul e de o anvergură aproape cosmică. E, asemenea personajului din faimoasa poezie a lui Victor Vlad Delamarina, „ăl mai tare om din lume”. Dintr-un garaj prăpădit, fără telefon operativ, evacuat de la Cotroceni de guvern, parlament şi o bună parte din popor, Traian Băsescu pune zilnic în mişcare ţara şi, am putea pentru ca să spunem, mapamondul...

Deci, Basescu e aproapre "cosmic", e drojdia Terrei, Painea lui Dumnezeu, poate chiar al doilea Fiu al Sau. Cum se face ca 7.5 milioane romani nu il vad "cosmic" pe Suspendat e un mister pe care Plesu nu se apuca sa-l descifreze. De ce ar face-o?! Caile Domnului Basescu sunt complicate, si nu are sens sa-l cercetam pentru ca, oricum, procurorii sunt ai Lui, Obama o sa-i cedeze locul, iar maghiari autonomisti dar ne-separatisi se pregatesc sa-l inscauneze.

http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/note-stari-zile-3#

cristi spunea...

Parchetarii n-au cum să facă altceva decât să spună că ei estimează prin extrapolare un număr de voturi false. Adică ceva de genul: am găsit (de fapt am inventat) atâtea voturi false pe unde am fost, deci la scara întregii ţări şi în ipoteza că s-a "furat" la fel ies două milioane. Sigur că e o tâmpenie şi orice instanţă normală la cap ar ignora aşa ceva, dar vorbim despre CCR aşa că nu ştim.

Constat că cei care par disperaţi sunt băsiştii, nu ceilalţi. Au sacrificat multe arme electorale de unică folosinţă. Înainte de suspendare PDL l-a pus pe Blaga preşedinte tocmai ca să şteargă imaginea de partid de slugi a lui băsescu. Mai mulţi pioni, precum Apostu, au fost sacrificaţi ca să dea impresia de independenţă politică a justiţiei. Pedeleul se putea baza şi pe un sprijin extern care să conteze la electoratul naiv şi convins că SUA şi UE mor de grija democraţiei la noi. De toate astea s-a ales praful şi vor fi inutile în campania la parlamentare. Plecarea în secuime a băsescului e un alt autogol de imagine, scopul ei real fiind încercarea de a obţine votul lui Puskas din CCR. Rămâne de văzut dacă disperarea asta e pentru a obţine 6 voturi la CCR sau ca să nu obţină ceilalţi 6 voturi. Vom vedea marţi.

acuvio spunea...

Am convingerea că şi la acest referendum au fost multe nereguli dar probabil mult mai puţine decât cele presupuse la parlamentare sau prezidenţiale pentru că sunt mult mai puţini bani aruncaţi în luptă. Să vedem rezultatele investigaţiilor, în sfârşit se face ceva pe această zonă chiar dacă pare la hei-rup, să nu fie foc de paie. Nu ştiam până acum că în anchete se foloseşte tortura, tortura psihică prin fluturarea cătuşelor şi a bibliei, în fine poate nu înţeleg eu conceptul. Mi se pare însă imposibil de demonstrat că au fost fraudate 6.460.461 voturi, să le scad din cele 7.403.836 voturi pentru “Da” şi pe lângă abseţa cvorumului să susţin şi legitimitatea, cât de iubit şi dorit este dl Traian Băsescu în funcţia de preşedinte :)

ANONIMUS spunea...

Nu o sa ramana nici macar cateva sute de votanti multipli pana ajunge ca un judecator sa puna o sentinta.Pana acum conform legii toti sunt nevinovati .Chiar daca sa zicem ca celeritatea devine ca "Spiddy Gonzales" si nu se poate finaliza o judecata mai putin de 6 luni.Dar nu cred ca miile de dosare la judecatorii vor fi aruncate ca sa-si faca "folklorul"procurori de cacat a lui Basescu. Nu vor fi luate in urgenta ca nu cred ca cineva sanatos la cap o va face.Asa ca totul se va stinge de la sine.Au facut scandal sa impresioneze populatia.Pai lasii care nu s-au prezentat la vot si cei care nu au buletine si nu pot vota, plus cei care n-au votat vreodata nu sunt "populatia" asa ca pe cei 7.5 de milioane au reusit sa-i intarate si sa-i faca ca PDL-ul sa nu mai intre in parlament.Vad ca unii au realizat ce au facut si se grabesc sa sara din corabia care se scufunda.Unii stiu ce-i asteapta asa ca nu mai asteapta rezultatul legal.cretinii ca Boureanu si Boja(asa cred ca se numeste prostul ala de la Cluj)spun prostii si ilogisme de toata jena.Pupincuristii ramasi ,se fac de ras, aratand de ce sunt in stare, sceleratii. Vom trai si vom vedea.

AristotelCostel spunea...

@karakas

N-ai prins ironia băsistă a pupincuristului Andrei Pleşu, cârnat libidinos şantajabil.

În textul respectiv prezumă mizeriile băsiste drept coincidenţe, birjaru' statului fiind, chipurile, un biet ţânţar transformat de ponta&antonescu în armăsar.

Din fericire, toţi căcaţii sub acoperire s-au expus grav.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...