miercuri, 8 august 2012

Despăducherea statului român, extremă urgenţă!



Ştiţi cum este: "tot răul spre mai bine!" Criza asta a referendumului ne-a arătat în ce hal au fost aservite lui băsescu instituţii vitale ale statului, în speţă CCR, CSM, Procuratura, DNA, părţi ale ÎCCJ, părţi ale serviciilor secrete, ale Poliţiei, ale aparatului diplomatic, ale societăţii civile. Obligaţi, într-un fel sau altul, lui băsescu, ei au fost siliţi acum să se situeze ferm de partea lui, riscându-şi viitorul profesional, iar mai devreme sau mai târziu, şi libertatea. 

Prima reglare de conturi se prefigurează la CCR. Apar tot mai multe informaţii după care judecători ai Curţii declară că erata CCR este un document ilegal, şi cer şedinţă de urgenţă a plenului Curţii. 

În acelaşi timp, deşi Mona Pivniceru a demisionat din CSM, acest organism trage de timp cu luarea la cunoştinţă a faptului, pentru a nu permite numirea ei ca ministru al Justiţiei, în speranţa că între timp băsescu se întoarce la Cotroceni. 

Despăducherea aparatului de stat şi a Justiţiei devine o obligaţie, şi o urgență. Abia acum vedem cine atacă şi dezmembrează statul de drept şi la ordinul cui. Să vedem dacă USL are forţa şi determinarea să facă ceea ce îi cer inclusiv cei 8,5 milioane de oameni care au venit la vot pe 29 iulie.  

7 comentarii:

Colonel Doctor in fitile Arogantu' spunea...

Cu Mona Pivniceru la Ministerul Justitiei - ba'SECU si-a futut norocul !
PS Mona Pivniceru mi-e antipatica pina la Dumnezeu ...

Karakas spunea...

"See good in bad...I like..." zicea Yoda :)

Karakas spunea...

Si mai amuzant a fost Gitenstein azi, carele a tinut sa impace boborul romamerican ca "guvernele vin si pleaca". Atentie, nu Presedintii, ci Guvernele... Ghici ciuperca ce-i?

cristi spunea...

Înainte de a învinui USL ar fi bine să înţelegem ce nu a mers în planul lor. Ce au pus în practică useliştii în 3-6 iulie a fost de fapt un plan excelent. Au luat în calcul şi reacţiile unor PPE-işti şi posibile manevre prin intermediul parchetului, de aceea s-au mişcat aşa repede. Ce n-a fost prevăzut a fost campania de presă, sau mai exact magnitudinea ei. Această campanie i-a făcut pe potenţialii aliaţi socialişti şi liberali europeni să dea bir cu fugiţii, lăsând guvernul singur. În faţa posibilei catastrofe de imagine USL a dat înapoi, acceptând acel cvorum nenorocit şi renunţând la ordonanţa de urgenţă. Au crezut că vom ieşi 9,2 milioane la vot oricum, şi n-am ieşit. Acum tot ei, în faţa unei maşinării infernale, încearcă tot posibilul ca voturile noastre să fie luate în considerare. Eu aş zice că au nevoie de sprijin, nu de critici.

Cine a prevăzut campania aia de presă? Ştiam că regimul băsescu e infect, dar am subestimat cu toţii cât de josnic poate fi. Şi noi dovezi pentru mizeria oribilă din instituţii ni se oferă în fiecare zi. Acesta nu e un motiv de demobilizare, ci dimpotrivă. Aud tot felul de opinii inepte de genul "nu mă mai duc la vot dacă votul din 29 iul. nu contează". Eu aş zice că nu, dacă votul la referendum va fi ignorat să vedem cum pot face asta cu votul la parlamentare. Sau şi mai bine: dacă tot am ieşit în stradă în 29 iulie (pentru că de fapt asta am făcut) ce ar fi să mai ieşim?

Corneliu Calotă spunea...

foarte, foarte bun punctul de vedere exprimat de Cristi! mai ales in ceea ce priveste nevoia de sprijin! parca cei 7,5 mio de votanti antibasisti prea s-au retras in expectativa, sunt prea pasivi. haideti domnilor sa iesim din paradigma asta nenorocita a Mioritei neputincioase!!!

Anonim spunea...

"Vox populi vox Dei"Daca diversii CCR-ei ,procurei,etc.... insista sa ignore vointa poporului ,rau va fi pentru ei.Trebuie sa fi prost sa crezi ca nimeni n-o sa protesteze.Daca acesti inteligenti vor provoca o situatie fara iesire il vad pe Scelerat,facut ciur.Nu inteleg dece guvernul nu arata UE la ce se preteaza Basescu,CCR-ul,procuratura etc....Cu asemenea democratie estre necesara o alta revolutie si vad ca-i manca spatele pe basisti.M-a tem ca vor fi serviti!!!!!

Anonim spunea...

Ce n-a fost prevăzut a fost campania de presă, sau mai exact magnitudinea ei.


asta inseamna sa ai provenienta taraneasca! nu ai memoria trecutului ca sa-ti fie clar ca romania n-a avut o presa a ei niciodata pt ca a apartinut mereu strainilor care au folosit-o doar in interesul lor. cind le-a pasat lor de romani?! ce-au cistigat romanii in istoria lor de la ei mai ales de la spurcatii vestici?
inca odata: nu i-au dat banii de pomana lui ceausescu sa va scoata din sate!!! v-au cunoscut f bine si au stiut de ce sinteti in stare! situatia actuala este lamuritoare. si da ceausescu a fost marioneta lor pt ca n-a putut sa prevada asa ceva ceea ce era normal pt ca si el era taran insa spre deosebire de taranul clasic majoritar avea caracter si demnitate.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...