luni, 27 august 2012

băsescu se întoarce!



"Avem la dosar o scrisoare de la INS in care ne spun ca nu ne pot comunica cifra exacta a recensamantului decat in trimestrul doi din 2013. Ei spun ca nu exista mijloace tehnice pentru stabilirea numarul persoanelor cu drept de vot", se scuză Zegrean, azi, aşteptând să înceapă şedinţa Camerelor reunite, pentru a-l reînscăuna pe băsescu. Şi atunci, dacă li se spune că este practic imposibil să se ştie cu exactitate numărul de votanţi, dacă li se demonstrează că cifra comunicată de BEC este pur şi simplu arbitrară, neavând nicio legătură cu realitatea, de ce au decis cum au decis, pe baza unui fals, pentru că cifra aia e un fals? 

Mai mult, membrii CCR recunoşteau, cu doar câteva zile înainte de referendum, atunci când au respins votul uninominal pur, că numărul de votanţi, respectiv populaţia României, s-au redus semnificativ, semn că erau la curent cu situaţia de fapt. 

Dar ce contează asta, dacă s-a dat ordin de zi pe unitate, şi băsescu trebuie să se întoarcă la Cotroceni? Uitaţi-vă ce se petrece în Parlament: USL face volte, când e cvorum, când nu e, când participă la lucrări, când nu participă. 

băsescu va fi la Cotroceni începând cu această seară. Ne-am întors de unde am plecat. Cum vor evolua lucrurile de aici înainte este greu de spus. Cert este că în rândul celor 7,4 milioane de oameni care au votat pentru destituirea lui băsescu se conturează un nucleu dur, extrem de activ, extrem de motivat, radicalizat şi mai numeros decât se crede. Cu acest nucleu dur se va confrunta nu doat băsescu, ci şi cei din USL, pentru că nu au luptat cu convingere, până la capăt, cu băsescu.

Ei bine, acest nucleu dur, şi radical, de cetăţeni convinşi de obligaţiile, responsabilităţile şi dreptatea lor, va fi cel care va determina rezultatul alegerilor parlamentare din 2 decembrie. De urmărit cu atenţie... 

6 comentarii:

Florian spunea...

Fac parte din nucleul dur de care faci vorbire. Si sper ca, in urma tradarii de azi, USL sa piarda zdrobitor pe 2 decembrie. Iar aceasta sa insemne, pentru Victor Ponta si Crin Antonescu, decesul politic.

ddanilov spunea...

Acest nucleu dur nu va insemna nimic la viitoarele alegeri.Este foarte clar ca votantul mioritic nu decide nimic.Si eu fac parte din acel nucleu dur,ireductibil antibasescu,dar trebuie cu amaraciune sa constat ca desi este dur nucleul,el nu este suficient de numeros si lupta degeaba pentru ca milioanele de romani redusi la stadiul de amoeba sunt un lest de care nu ne putem debarasa.Si mai este si influenta externa care si-a spus foarte clar cuvantulVreau sa fiu contrazis si sa mi se dovedeasca fara echivoc ca nu am dreptate.Dar de cand luptam impotriva acestui vierme nenorocit,desi toate semnele erau clare ca pierde,totusi pe ultimul centimetru reusea sa intoarca totul in favoarea sa.Eu zic ca acel nucleu dur de care vorbiti ar trebui sa ii scuture bine de tot de reverul robei pe cei noua nesimtiti de la CCR si sa le atarne streangul de gat.
Este frumos ce spuneti,dar ma tem ca nu va functiona.In ultima instanta,de ciuma asta blestemata vom scapa se pare printr-o noua revolutie!

cristi spunea...

Sper ca acestui "nucleu dur", dacă gândeşte aşa, să-i revină rapid mintea la cap. Parlamentul chiar nu avea ce să facă. Iar următoarea mişcare a lui băsescu va fi să recâştige o majoritate parlamentară, ca să pună iar un guvern de-a lui. Fără asta nu poate face ce a promis diverşilor susţinători şi nu poate fura la alegeri. Dacă USL pierde acum sprijinul popular atunci băsescu o să aibă din nou toate butoanele.

Am remarcat că postacii băsişti s-au reorientat, şi un exemplu e primul comentariu de aici. Înainte de decizia aia aberantă a ccr postau înjurături la adresa USL şi liderilor. Acum încearcă să bage zîzanie, să-i încurajeze pe vitejii care apar după bătălie. Şi pe copii care cred că impresionează pe cineva dacă zic că-şi iau jucăriile şi pleacă. Să plece, ei oricum nu au drept de vot!

Ged spunea...

@ Florian
Mi se pare "corectă" speranţa ta:"sper ca, in urma tradarii de azi, USL sa piarda zdrobitor pe 2 decembrie"
Să votăm deci cu toţii PDL-ul, duşmanul de moarte al lui Băsescu.
Probabil canicula este cea care îţi provoacă astfel de speranţe. Sau cine stie?! Se spune că şi parlamentul este plin de ofiţeri sub acoperire. Ce mare lucru să fie infiltrat şi "nucleul dur"
Ged

pacos spunea...

Asadar, Bascoe reloaded! Film de categoria "junk-horror", dar asta e!

Fac parte dintre aceia care formeaza nucleul dur, dupa cum bine spuneti. Activ, motivat, mai putin radicalizat, desi, dupa cele intamplate, ar cam trebui. Pe scurt, antibasist. Asta ca sa transez scurt eventualele incadrari in randurile postacilor basisti.

Dar asta nu inseamna ca voi mai credita USL-ul. De ce? Pai pentru ca:
- mai intai, mizeria aia de cvorum. Nu se vorbeste deloc de faptul ca juristii USL au gresit grav, pastrand cvorumul in lege. Si ca au incercat sa indrepte greseala asta printr-o ordonanta, acea ordonanta inflamand de fapt licuricii UE. Asa au aparut presiunile strainatatii.

- USL a acuzat faptul ca marele machitor a jucat intotdeauna cum au "cantat" licuricii, mai mari sau mai mici. Si au demonstrat ca ei sunt "altfel": Ponta a plecat la Bruxelles cu ideile lui si s-a intors cu ideile lui Barosso. Subliniez, ale lui Barosso, nu ale Comisiei Europene. La toate mizeriile alea, a vazut/auzit cineva reactiile europarlamentarilor USL?

- Ponta l-a adus pe Rus in guvern. Si chiar si dupa demisia lui Rus, motivata superb prin "trebuie sa fugim de aceast grup infractional organizat", Ponta l-a laudat pe nesimtit, creditandu-l in continuare. Si asumandu-si acea cifra de 18,2 milioane de alegatori pe listele permanente, cifra avansata de Rus. Mai mult, nici in argumentatia trimisa CCR, Ponta nu-si asuma o alta cifra.

- ce s-a intamplat ieri in Parlament. Circul ala inutil. Trebuie spus foarte clar: nu se mai putea face nimic. Deci nu poate fi acuzat nimeni de tradare. Doar de prostie, pentru ca prin manevrele alea au indus oamenilor simpli ideea ca s-ar mai putea face, totusi, ceva. Si aici se incadreaza si faza cu Ghise.

Am mai spus asta, tot aici: oamenii astia s-au bazat strict pe ura alegatorilor. N-a fost suficient. Si parerea mea e ca acum incearca sa canalizeze toata aceasta ura si s-o indrepte spre un vot masiv pro USL la alegerile din iarna. Nu cred ca va tine, nu cred ca va fi suficient. Cred ca e cazul ca cineva din USL sa-si asume acest esec. Sa iasa si sa spuna unde s-a gresit si cine a gresit. Sau cine a tradat. Si cel care-a gresit/tradat sa plece.


Unknown spunea...

pai eu nu inteleg:
S-a zis:
cine-l vrea: sa STEA ACASA
cine nu-l vrea: SA VINA SI SA VOTEZE
Nu-i de asteptat ca majoritatea alora care au votat sa nu-l vrea?
Nu sint majoritatea care a stat acasa de fapt (si de drept) cei care-l vor si sunt MAJORITATEA?

ce-i trimbita asta CA CEI CE AU VOTA NU-L VOR? ei sunt on MINORITATE.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...