sâmbătă, 4 februarie 2012

"Complexul Găgeşti"



Nişte unii au acuzat-o pe Corina Creţu că s-a talibanizat, pentru că, vezi Doamne, nu se face să-i ceri lu' madam Lagarde înlocuirea lui Jeffrey Franks. Doar n-au spus că a atentat la "interesul naţional". Numai că ea avea dreptate: este inacceptabil ca un înalt funcţionar internaţional să fraternizeze cu aceia pe care îi controlează. Ca să nu mai vorbim despre faptul că unul dintre ei este din nou cercetat penal pentru grave acte de corupţie. Vorbim despre Sorin Blejnar, tatăl tuturor aranjamentelor din vămi. Şi colector de bani pentru PDL.

Toţi cretinii care spun pe unde pot că traian băsescu nu controlează DNA, că Danel e de capul lui şi face cum îi dictează conştiinţa(pardon de cuvântul "conştiinţă"!) ar face bine să ne explice de ce, în ciuda tuturo probelor pe care le are DNA(şi SRI!), în ciuda tuturor scandalurilor publice, pe Sorin Blejnar mâna bleagă a legii nu-l atinge. Că atunci când îi condamnă aiurea pe SOV(şase luni cu executare pentru o glumă, înregistrată de nu se ştie cine, nimic pentru FNI şi FNA!) şi pe Năstase, Justiţia se dă Rambo, când e vorba de unii precum Blejnar dă în Parkinson. 

EvZ putea să-şi aleagă un gropar mai de Doamne-ajută! A revenit Ion Cristoiu, mai ramolit ca oricând, mai lipsit de raţiune ca oricând, mai idiot ca oricând. Editorialul lui este o capodoperă a inepţiei şi o culme a grobianismului. Omul ăsta nu poate evolua. Nu a înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lui. A rămas un frustrat, care vrea să scape de "complexul Găgeşti". 

Am să citez ceva, ce mi se pare revoltător: "Cuvântările liderilor Opoziţiei sugerau condiţia unor inşi abia scăpaţi din închisorile româneşti graţie intervenţiei lui Amnisty International şi al ameninţării cu o Rezoluţie a Consiliului de Securitate votată şi de Rusia, ajunşi la Bruxelles pitiţi în TIR-uri frigorifice, printre hartane de viţel congelate. Priviţi mai atent, oratorii nu prezentau nici un semn menit a trăda hăituirea: Bine hrăniţi şi bine înţoliţi la buticuri de lux pariziene, proaspăt bărbieriţi şi proaspăt parfumaţi, respirând prin toţi porii fericirea burgheză a omului care a călătorit la clasa întâi. Pentru ca bizareria să fie şi mai dihai, spectacolul era transmis în direct în România supusă dictaturii, şi alături de liderii hăituiţi se găseau liderii Puterii care-i hăituiau.

Descumpănirea străinilor, în trecere pe acolo spre bufet, a luat sfârşit, ca prin farmec, când şi-au dat seama ce limbă se vorbea la întâmplarea din clădirea Parlamentului: Era româna! Auziseră limba asta seară de seară la televizor, când se difuzau secvenţe din Bruxelles cu ţigani ciorovăindu-se pentru o ciordeală, scuipându-se reciproc şi arătându- şi unul altuia bucile răpănoase. Concluzia a căzut imediat: Şatra moldo-valahă şi-a mutat cortul în Parlamentul European! Politicieni şi jurnalişti ai Puterii au făcut mare caz de iarmarocul românesc din clădirea Parlamentului European. S-a vorbit de Opoziţia care a mers să se plângă pe la Înaltele Porţi, ba chiar şi de fulgerele care ar putea să cadă asupra bietei noastre ţărişoare din cerul de la Bruxelles.

Cum se întâmplă de obicei în ultimul timp, reacţia Puterii n-a făcut altceva decât să dea o mână de ajutor Opoziţiei. Cine ştie cât de cât realităţile din Parlamentul European îşi dă seama că pitorescul spectacol moldo-valah de marţi, 31 ianuarie, un soi de Căluşarii fără falus, n-a avut în Instituţia cu pricina nici măcar ecoul apei trase la WC de secretara unui europarlamentar occidental."

Dispreţul băsescian pentru democraţie şi-a găsit esenţa în frazele acestui Ardei Umplut cu prostie. Un exerciţiu democratic, perfect legitim, este prezentat drept o ţigănie pur românească, un soi de marcă locală.

Un regim poate fi totalitar chiar dacă are toate aparenţele unei democraţii. România este exemplară, din acest punct de vedere: avem alegeri, dar nu alegem, avem instituţii, dar ele au devenit instrumente pentru reprimarea(încă de catifea) adversarilor politici, asta când nu îi servesc pe Autocratul de la Cotroceni şi pe cei din jurul lui. Avem aparenţa pluralismului, dar ne aflăm sub dictatura ideii unice: "băsescu are întotdeauna dreptate!". Intoleranţa atinge cote inimaginabile. Egoismul, aşişderea. Nimic din ceea ce înseamnă o societate modernă, democratică, nu există sau nu funcţionează.

Da, România are acum o democraţie dirijată de la Cotroceni. Asta pentru că tot felul de idioţi, suferind de "complexul Găgeşti", i-au netezit calea lui băsescu. Şi îşi ocupă timpul încercând să justifice ceea ce nu poate fi justificat. Iar alţi suferinzi de "complexul Găgeşti", precum Ioan Oltean, îl imită şi chiar îl întrec în atitudini extremiste, în intoleranţă şi în mârlănie.

Nu putem transforma frustrările noastre, neîmplinirile şi deziluziile noastre în arme împotriva democraţiei. Iar când cei care fac asta sunt intelectuali publici şi jurnalişti cu notorietate, atunci nu ai cum obţine mai mult decât o democraţie dirijată, adică un totalitarism cu faţă europeană.

PS: să fie Sorin Blejnar şeful mafiei personale a lui traian băsescu? O fi uitat tabla împărţirii, de s-a infirmat NUP şi i s-a deschis un nou dosar penal? Că de astea se ştia de mult!

2 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Wow, nu-l mai urmaresc de mult timp pe Cristoiu, dar acum a intrecut orice limita. Daca da dracu' sa-l prind pe linia albastra de metrou cu care se tot mindrea odata ca merge la serviciu, ii acord tot respectul cuvenit. Mai greu cu frigul asta, sa te pisi pe el, dar macar de o flegma doua tot isi trage.

ANONIMUS spunea...

Dobitocul din Gagesti nu e frustrat decat de marlania originara si de reusitele corporale microscopice.Ca tot personajul de extractie joasa careia obisnuinta din copilaria a fraternitati cu vacile si alte animale din gospodarie i-i repugna pentruca a fost silit la acesta, desi era menit unui viitor stralucit.Ca tot nenorocitul care-si spune ca era mai bine sa fie frumos inalt inteligent si sanatos a nimerit ca-n bancul cu femeia care in bucatarie e doamna in salon curva si in dormitor bucatareasa.Structura lui rurala nu-i permite sa faca o literatura structurata in abstractii.Acest caraghios nu poate inventa situatii ,ci doar un dialog gen copilarie -Eu faceam ca......El zicea ca..
de unde precaritatea mijloacelor il face sa spuna "deci"de mii de ori ,si la fiecare "zicere"spune Stai dle ca....incercand sa-si faca dialogurile infantile ca sa se lamureasca.S-a mutat idiotul la " Biblioteca Academiei" dar nu e capabil sa traga concluzii de esenta din ce studiaza ,doarobiceiurile perverse sexuale ale fostilor conducatori comunisti sau nu , il fascineaza si numai pentruca se imagineaza in locul lui, de statura de 2metri si cu o maciuca de 40de cm.Pacat de timpul pierdut la biblioteca .Nimicul, a incercat din rasputeri sa nimereasca o situatie din care sa traga foloase dar find prost de bubuie nu nimereste "decat" ca" Doua Lozuri"......vice ,versa,...vice versa.Acest caraghios ar fi trebuit sa mediteze indelung si cand a ajuns la o concluzie sa procedeze exact pe dos ca sa aiba un final fericit ca tot "bizonul"de data asta cu "staif"din care face parte.Ar fi pacat sa-i spui "Ardei umplut"o delicatesa ci "Sobolan umflat"care aduce leit cu un asemenea animal.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...