Blatul legumei cu buldogul.
Ca să vă fie şi dumneavoastră greaţă pe cât îmi este mie, şi să înţelegeţi de ce sunt de acord cu scaevola şi n-am să votez duminică, am să vă spun care este adevăratul blat şi cum PSD şi-a mai bătut joc de un lider. Este de notorietate faptul că Sorin Ovidiu Vântu vrea cu tot dinadinsul să-şi pună omul lui la Primăria Capitalei. Chestia aia cu FNI şi cu şantajul lui Băsescu nu ţine. Vântu nu joacă pentru alţii, joacă pentru el. Şi ca de obicei investeşte în oameni politici. Unul dintre ei este Geoană, altul este Blaga. Aşa se face că cei doi s-au întâlnit, la rugămintea(ordinul?) lui Vântu, la vila lui din Delta Dunării. Pe unde îşi fac veacu' şi unii dintre caţavencii care contează în ziarul Cotidianul. De unde şi explicaţia pentru felul în care sunt "trataţi" Sorin Opresacu şi o parte din liderii PSD. Las' că nici cu Diaconescu nu au fost prea tandri, vezi afişul ăsta!
Ca urmare, Cristian Diaconescu n-a avut nicio şansă! Toţi s-au repezit să-l critice pe Iliescu, pentru că nu ştiu unde nu s-a dus cu Diaconescu. Dar nimeni nu spune că întâlnirea a fost "uşor" sabotată de aceia care îi făceau agenda lui Diaconescu. Cum nimeni nu spune că primarii de sector ai PSD nu au ieşit să-l sprijine, că nu i s-a organizat mai nimic semnificativ. S-a bătut de unul singur. Cum dracu să nu faci depresii văzâned cum îşi bat unii joc de cariera şi de munca ta?
Panotaj în bătaie de joc, afişe vai de mama lor, mesaje, vax albina! Mai mult, pentru că Vanghelie, dus cu pluta cum o fi el, s-a apucat să-l atace pe Blaga şi moştenirea Videanului şi Băsescului, s-a trezit chemat de Geoană, care i-a cerut imperativ să-l lase în pace pe Blaga. La care Vanghelie i-a adus aminte de episodul Delta Dunării. Şi nu ar fi de mirare s-o mai facă. De data asta cu toată conducerea PSD pe post de martor.
Iar cine crede că Mădălin Voicu vorbeşte de nebun, se înşeală. Geoană mai primeşte un avertisment. Pentru blat!
Nici în tabăra buldogului nu e linişte! Deşi nu se aude încă nimic! Prin multe judeţe e jale, iar la Bucureşti buldogul nu creşte, şi pace! Aşa încât Zeus a dat o fugă la Constanţa, oficial să bea un şpriţ cu frate-su! Dar de fapt pentru a-i da o mână de ajutor lui Onaca. Ar da prost ca în oraşul şi judeţul lui Zeus, PD-L să ia bătaie la, pardon! curul gol! Ceea ce se va şi întâmpla, se pare!
Sursa Cotidianul.
12 comentarii:
Tot ce sper e sa nu mai avem inca patru ani de Videanu sub alt nume. Dar m-a dezgustat rau lipsa ostentativa de solidaritate a astora cu Diaconescu. Si nu numai la panouri si la actiuni publice. M-am uitat zadarnic pe blogurile tuturor pesedistilor de frunte in perioada asta: deplasari in provincie, in strainatate, filozofari, dragalasii, gramezi de lingai care le comenteaza si ii anunta complice ca ei voteaza, fireste, cu Oprescu - nici macar un rand despre cum l-ar sustine ei pe Diaconescu. Ce fel de partid e asta?
Şi la mine domnul Steinberg vorbea despre ideea unui protocol semnat de Geoană cu Blaga. Am respins ideea, dar naiba mai ştie ?
La noi la Constanţa e referendum, că Mazăre are 75 %. Iar Onaca are ... cioc.
Am mai spus-o: mie mi-a plăcut declaraţia de la Constanţa a lui zeus. Aia cu: mama, măicuţa, matizu, şcoala de şoferi. Super Rocambole.
Îmi pare rău, nu ştiu ce fel de partid mai e PSD. Sau mai precis dacă mai e un partid demn de numele ăsta. Iar la Bucureşti nu electorii, nici partidele, aleg primarul, ci afaceriştii.
Mordechai, o fi referendum la voi, la Constanţa, dar PSD nu are nicio vină. Mazăre e pur şi simplu bun administrator. O mai fura el, nu zic nu, dar mai rămâne ceva şi pentru cetăţeni. Aici canci! Deci canci vot! În ceea ce mă priveşte. Restul, fiecare cum simte...
Aud din ce in ce mai des faza cu "sa fure, dar sa faca ceva si pentru cetateni". Fratilor, auziti ce spuneti? Gata, v-ati resemnat de tot? Traiam cu iluzia ca Miorita este doar o balada frumoasa si atat, dar se pare ca si furatul si resemnarea sunt in genele noastre.
Nu e resemnare, este realism! Peste tot în lume se fură, mai ales când este vorba de bani publici. Una e să o faci cu bun simţ( pare o contradicţie în termeni, nu e!), alta e să fii porc! Ai noştri sunt în cea mai mare proporţie PORCI!
Kohl a comis-o, Jupe a comis-o, nu mai vorbesc de italieni, indiferent de culoare politică! A comis-o el şi Blair, vezi titlurile de lord date contra cost, vezi scrisorile de "recomandare" pentru Mittal.
Când ai OFICIAL un salariu de 1000-1500 de euro, şi decizi investiţii din bani publici de miliarde de euro, ştiind că profitul firmelor e de sute de milioane, şi când ştii că ăia te fac la buzunar, ce crezi că ai face? Vei uita de morală şi vei urla ca ei! Asta e! Suntem oameni, nu martiri! Nu e o scuză, e o constatare!
Deci treaba cu "democratia" e un fel de: 4 ani furam noi si ne prefacem ca va bagam la zdup pe voi, dupa care 4 ani furati voi si va prefaceti ca ne bagati la zdup pe noi! Daca asta e "libertatea', "statul de drept" si alte clisee sforaitoare, ma lipsesc de ele.
Si daca ar avea salariu de 20.000 de euro, tot ar fura! Exista o specie care nu se mai satura in veci. Daca are Dacie, vrea BMW, daca are BMW vrea Lamborghini, dup-aia iaht, avion etc. Aud ca, unul din top 300, vrea sa plece in spatiu. Doamne fereste! Nu-mi spuneti ca sunt banii lui si face ce vrea cu ei! E nesimtire vecina cu prostia!
Ei vezi, anonim prieten, tocmai ai absolvit cursul scurt de democraţie! Cursul lung este inutil. Ceea ce trebuie să ştii, ştii! Acum nu-ţi garantez că-ţi foloseşte la ceva ceea ce ştii. Şi mai ales nu-ţi garantez că există un mod de a trece peste dezamăgiri şi frustrări.
Am intrat în epoca lui"fiecare pentru el!" După noi potopul! Şi câtă vreme dezamăgirea nu depăşeşte un prag, nu se va întâmpl nimic. Iar când pragul va fi depăşit, ne vom reîntâlni cu un nou totalitarism, un soi de sinteză între fascism, comunism şi economie capitalistă.
Stiu ca asta se va intampla, peste vreo 20-30 de ani. E inevitabil.Si atunci, pe cine o sa mai dam vina?
Prietene, lăcomia este în gena noastră! Dar pentru fiecare există şi dezvăţ. Salarii decente, contra pedepse dure. Ai decis să-ţi faci carieră în funcţia publică sau în politică, trebuie să-ţi asumi foloasele, adică stabilitate, salariu, avantaje, dar şi ponoasele, adică reducerea unor drepturi şi libertăţi. Ai greşit, pedeapsă dublă şi confiscarea automată a averii!
În fond, nu ei sunt de vină. De vină suntem noi, pentru că nu-i controlăm şi pentru că nu ne pasă.
Mda, nepasarea pe parcursul ciclului electoral e o tema buna de gandire. Daca intre alegeri societatea civila ar insemna si altceva decat ong-urile care acum ii someaza pe aia doi sa se delimiteze de Iliescu, atunci probabil si votul ar fi mai rational si mai calm, nu o descarcare de furie oarba, cum a fost mereu la noi dupa '90 si cum e si acum. Si probabil ar inceta si culpabilizarea celor care nu se duc la vot ("vii la vot sau taci"), culpabilizare care apare tocmai fiindca la noi votul e perceput drept unica posibilitate serioasa de protest si defulare pe care i-o ofera omului de rand democratia.
(eu sunt anonimul de la 17,32, dar deja ma pierd in multime, asa ca hai sa ma botez - dupa literele dintr-o captcha de mai jos)
Evnoe, observaţia este foarte corectă. Nu atât ceea ce se întâmplă la vot este important, ci în special ceea ce facem în cei patru ani până la următoarea prezenţă la vot.
De fapt, societatea civilă are sens în măsura în care se constituie într-una dintre multele forme de contraputere, fără de care democraţia nu are sens. Dar chiar funcţionează aceste contraputeri în România? Am mari îndoieli!
Dacă votul rămâne doar o supapă de siguranţă, mai devreme sau mai târziu democraţia va ajunge o formă fără fond, capitol la care noi suntem fruntaşi.
Iar culpabilizarea celor care nu merg la vot este o pură ipocrizie...
Trimiteți un comentariu