joi, 21 iunie 2012

Curaj şi demnitate

Citesc cu o imensă scârbă, şi cu ruşinea de a fi concetăţean cu astfel de animele, comentariile unor demenţi, din propaganda portocalie, care îl mânjesc cu rahat pe Adrian Năstase. Şi fac mişto de sinuciderea lui. 

Actul lui de azi-noapte este un act de curaj şi de demnitate. Nu-l făcea dacă nu era convins de nevinovăţia lui. Tot procesul, şi recursul, au fost nişte parodii de justiţie. Şi o ruşine pentru sistemul de justiţie din România. Cum nu ne putem judeca la Viena, ca atunci când unii cu bani se tratează, pentru că sistemul sanitar românesc e la pământ, nu ne rămâne decât să ne bălăcim în mizeria asta de aici. 

Dacă băsescu şi jigodiile alea care au mai rămas prin PDL îşi închipuie că pot folosi condamnarea lui Năstase pentru a reveni la putere, îşi fac socoteli greşite. Din păcate, confruntarea din societate este mai violentă ca oricând. băsescu a semănat ură, şi va culege şi mai multă ură. Dar a fost alegerea lui, şi va trebui să-şi asume şi consecinţele. Sper un singur lucru: că ne va scuti de hăhăielile lui şi de regrete ipocrite. Să tacă dracului din gură, să nu mai iasă ca păduchele în frunte!

Nu ştiu ce va urma. Nu cred că o slugă precum Kovesi va folosi una dintre căile extraordinare de atac. Probabil că după ce se va restabili, Adrian Năstase va merge la închisoare. Nu cred că România are prea mulţi politicieni de talia lui, pentru a-i călca în picioare şi a-i distruge.

8 comentarii:

Bujold spunea...

Buna dimineata. Nici nu trebuie sa citesc. Niste cretini.

Doru spunea...

M-a speriat, efectiv speriat, lipsa de minimă decenţă ...
Am început să curăţ din Twitter şi Facebook toate urmele de idioţi care în momente de acest gen se arată într-o lumină terifiantă!
Iar explicaţiile gen Ion Cristoiu pe care mai nou le foloseşte totuşi un ziarist de referinţă, gen CTP îmi arată că ne-am pierdut, aproape iremediabil, busola!

Ken spunea...

Eu sunt inlemnit ... Mi se invalmasesc toate minte cele ce poate ar fi de spus. Imi pare rau pentru suferinta familiei, a copiilor ...

Sper ca un fraier intr-o zi a adevaratei justitii, nu a razbunarii sangeroase, ci a Justitiei, care sa puna capat vendetelor ... Deocamdata insa, s-a deschis sezonul la macel si canibalism.
Am un regret ascuns si rusinos ... Ma tem ca bese are cateva planuri alternative de scaprea, B,C,D etc, in caz ca funia se va aptopia prea tare de par ... si se va pierde in peisaj, cu beizadele si acareturi, intocmai ca adjunctul ala, Marta sau cum l-o fi
chemand ... si va spune ranjind, "Pa si pu la toata lumea. V-am ciuruit definitiv!" Pramatia asta are "acoperiri" si gandeste ca un sahist, meritul lui de securist ... Inteleg ca fiica ce mare e undeva prin Dubai cu afaceri?!?
Promit ca fac donatii unei biserici in ziua in care bese & gaska din umbra, cosmarul Romaniei, ia sfarsit ...

PS Inteleg ca de maine intra in vigoare legea Big Brother. Poate asa, de amorul artei, ar trebui sa postez pe oriunde trec pe net "Puneti mana pe Marele Mercenar cat mai avesti timp!!"

Karakas spunea...

Da, si eu sunt profund dezgustat de comentariile unor scelerati, care par a fi multi si campioni la cretinism. Se vede ca in Romania sunt inca foarte multi inculti, sau nedotati la etaj.

Adrian Nastase a condus cel mai performant guvern romanesc in istoria moderna a Romaniei.A pregatit aderarea la NATO si UE a tarii si. In comparatie cu regimul Basescu...cred ca nu sufera comparatie.

ANONIMUS spunea...

"Maximus Dementius Senilis"in ultimul timp nu-i reuseste numic in afara de a reusi sa-si traga cate-o "tesla-n propriile coaise"cu o gratie deosebita urmare a unei indelungi practici.
Dottore-fas,acum cand sa se bucure ca dusmanul sau ineluctabil,un rasat ,elitist,cu carte,dominat ca intelectual si ca maniere, si-l invidia si-l ura si care a ajuns cu mare greutate si cu ajutorul justitiei de rahat,ingenunchiat si lasat la cheremul sau,acesta are o incercare de suicid facandu-l pe DL.Nastase un martir al sistemului aflat la cheremul "dictatorului".Faptul ca PNL-ul si viitorul demis presedinte este
terminat total este atat de sigur ca si faptul ca Dl Basescu isi va petrece ultimii ani la Rahova.Si nu pentru doi ani.Bizonul poate tolera multe dar nu suporta impilarea,nedreptatea si trece de partea celor "loviti"fara gres.Pentru Presedinte ar fi mai potrivit sa plece-n Amazonia decat sa observe ce o sa pateasca.Batrane, singur ti-ai facut-o.Adio si la gara.

Karakas spunea...

CTP ma dezamageste, ca profesionist. Il critica pe dl Nastase ca ar fi prelungirea "Sistemului" comunist, ca si cum cei care sunt sau vor urma nu sunt si ei tot o prelungire a Sistemului. Esenta sta insa in comparatia implicita pe care o face intre "Sistemul" comunist si cel capitalist de azi. Unul e rau, celalalt net superior. Ori aici dispare subit capacitatea analitica si critica a domnului CTP. Personal, as fi preferat un Sistem cu oameni care au cunoscut comunismul, macar din perspectiva reperelor.

In rest, multa rautate si cinism peste tot in media romaneasca. Rezultatul "imbogatirii" sufletesti din capitalism.

Fluieratorul spunea...

Imi pare foarte rau pentru Adrian Nastase ca n-a gasit alta solutie decit sa se sinucida.

Imi pare foarte rau pentru mine ca Adrian Nastase a primit sentinta pe care a primit-o intr-o cauza insuficient si incorect instrumentata. Sint sigur ca Adrian Nastase nu e usa de biserica (nici un politician de top nu este), si daca vrem dreptate, atunci trebuie cercetat conform legii si condamnat corect pentru lucruri pe care le-a facut, nu pentru ce n-a facut.

Abuzul asta nu poate tine loc de exemplu de aplicare a dreptatii. Din pacate pentru noi toti, asta duce ideea ca "vreodata in tara asta se va face dreptate" foarte, foarte departe.

Anonim spunea...

d-le,poate aveti dreptate. poate ca nu ...
citesc si eu presa din Ro:
http://www.adevarul.ro/actualitate/adrian_nastase-romania-condamnare_0_722927791.html

pai ...ce sa inteleg? cine e javra? cine e infractor?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...