sâmbătă, 20 august 2011

Thassos


Ca orice român pentru care un sejur la Marea Neagră este peste puterile  lui financiare, Cătălin, fiul meu şi prietena lui, împreună cu un grup de prieteni, şi-au făcut o parte din concediu în falimentara Grecie, unde au fost trataţi ca banul în punga săracului. Lucru de care au profitat fără moderaţie. La Românica era invers: erau jupuiţi fără moderaţie!

Aşadar aveţi aici câteva fotografii din insula Thassos. E bine de văzut cum fac alţii bani din mai puţin ca noi. Dar ei nu au ministru al Turismului o madam care cheltuieşte averi pe ţoale şi poşete...

UPDATE: există şi o continuare a postării de pe celălalt blog. O găsiţi aici.

6 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

si bulgarii ne salveaza,domnule Constantin.am fost a zecea oara anul asta,din 2007 incoace.motivul:ei au inteles ca daca ai preturi mici,la mancare ,cazare,transporturi,vin multi turisti,dar ei stiu sa te si primeasca,fara fitze si bashini in cap,cum au ai nostri,incepand de la ospatar pana la "manager de hotel".sa va dau un exemplu numai din tranportul cu C.F.-ul la ei(BDZ,asa se numeste CFR-U lor):din 2007 incoace,trenul ,pretul biletului russe -varna a ramas neschimbat.la noi s-a marit iar cu 18 la suta..Uraaa!!

Karakas spunea...

Am avut ocazia sa discut recent cu oameni care au originea si stiu bine cum merg lucrurile in Europa de Sud Est. Cred ca e absurd sa pretinzi sa faci din Grecia o Germanie. Pe fundalul unor transformari in UE care arata ca 75% din nemti nu mai vor sa sustina financiar alte state din UE, poate nu are strica daca sefii acestor state sud-est europene, dar si din nord, gen Lituania, Letonia, Estonia, toate avind un numitor comun, sa se gindeasca la forme de cooperare mai strinse, regionale, nu neaparat separate de UE, dar cu gindul la viitor. Care nu pare bun pentru zona euro si UE.

Numitorul comun este realitatea cruda ca economiile acestor state au fost practic acaparate de statele vechi din CE/UE, fara ca cetatenii statelor integrate sa beneficieze suficient de aderare/integrare, in comparatie cu cei din Europa mai veche si mult mai bogata. Ordinea asta mondiala e detrimentala statelor inca mici si sarace ca Romania, dar si restului statelor la periferia UE. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sistemul capitalist global, promovat de grupuri politico-economice din SUA de mai multe decenii, e in buda. Realmente, tuturor le e frica sa mai cheltuiasca, atit consumatorilor cit si investitorilor. Status-quoul trebuie schimbat intr-un fel sau altul, si lucrul asta se va produce, fie ca vor unii sau nu, inclusiv in Romanika.

Dragos Bora spunea...

"75% din nemti nu mai vor sa sustina financiar alte state din UE,"

Faptul ca-i pot sustine financiar vine exact din ce spui mai jos, adica

"realitatea cruda ca economiile acestor state au fost practic acaparate de statele vechi din CE/UE, fara ca cetatenii statelor integrate sa beneficieze suficient de aderare/integrare, in comparatie cu cei din Europa mai veche si mult mai bogata."

Doar daca ar fi castigat WWII Germania ar fi dominat mai copios decat o face acum.

N. Raducanu spunea...

Si eu, care tocmai mi-am luat bilet pentru doua saptamani la Eforie! Sa-l dau inapoi pentru a ma duce la un hotel in Grecia sau Bulgaria? Dar eu vin din Germania pe litoral nu numai pentru namol de Techirghiol, ci si pentru Romania si vorbirea romaneasca! Ce ma sfatuiti? Sa incep sa invat greceste sau bulgareste? Si cu nostalgia dupa verile la Mamaia si la 2 Mai ce fac?

Constantin Gheorghe spunea...

Domnule Răducanu, eu nu pledez pentru Grecia, eu arăt doar o realitate: pentru un român care-şi câştigă banii din muncă, România este deja prea scumpă, ca destinaţie turistică. Salariul fiului meu este sigur mult mai mic decât pensia dumneavoastră, din Germania. Aşadar dumneavoastră vă permiteţi România, el nu. Asta e! Şi apropo de salariu: el lucrează pentru o firmă germană, azi pleacă pentru două săptămâni acolo. Dar salariul lui nu e ca la Germanica, e ca la Românica. De, dezagrementele geografiei...

Fluieratorul spunea...

Deh, munca germana la salarii de Romania, stim cite ceva si despre asta...

@Karakas
Ai nostri au fost intotdeauna cu nasul pe sus, le-au placut axele, apartenentele la Inalta Poarta (fie ea, in timp, Istanbul, Moskova, Washington, Brixelles), nu s-au uitat ei la mizilicuri regionale... O mare prostie, lipsa de strategie si cooperare regionala...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...