vineri, 15 august 2008

Nişte jeguri numite jurnalişti
Ieri, mai ales la Realitatea Tv, un antirus isteric, Prelipceanu, ne tot arăta o scenă, filmată de un alt antirus isteric din grădina cu nebuni a lui Vântu, în care un ofiţer(soldat) rus trăgea cu pistolul în jurnalişti. Pentru câteva secunde bune în cadru, alergând, intră un jurnalist cu o vestă anti-glonţ bejulie, peste un tricou albăstrui. Este reporterul FoxNews. Care iată ce spune: "This is an irregular, undisciplined, chaotic, angry, humiliated Georgian force. They don't listen to orders. They fire on civilians, from what we have just seen." Vedeţi aici înregistrarea video: http://www.breitbart.tv/?p=151953
Acum se explică de ce ruşii, care nu doar că acceptaseră revenirea poliţiei georgiene în Gori şi începuseră transferul, dar formaseră patrule mixte cu aceeaşi poliţişti georgieni, s-au răzgândit. Paramilitarii georgieni au încercat să se infiltreze în zonă, pentru diversiuni, care apoi să fie prezentate lumii drept dovezi ale bestialităţii ruşilor. Mai ales că existau zeci de echipe de televiziune, dornice de "antren". Iată dovada celor afirmate: fotografia publicată în The New York Times astăzi. În prim plan este poliţistul georgian.
Tot în film vedeţi, chiar la început, o scenă, în care un civil, întins la pământ cu faţa în jos, este percheziţionat de soldaţi, despre care este greu de spus cărei armate aparţin. Lângă civil se află şi "motivele" percheziţiei: un Kalaşnikov cu ţeava scurtă şi pat rabatabil, specific trupelor speciale(paraşutişti, cercetare-diversiune), un încărcător de schimb, arme albe, o bâtă de baseball. EvZ, care publică fotografia, sub titlul "cizma rusească", taie din cadru armele ascunse de "civil", prezentând totul ca pe o umilire a unui civil de către bestiile ruse.
Cretinii ăştia îşi închipuie că, într-o lume transparentă, cum este lumea noastră, minciunile lor nu vor fi sesizate de nimeni? Cât dispreţ faţă de cititorii şi spectatorii lor! Ne consideră pe toţi idioţi?
UPDATE: Desmond îmi semnalează, şi eu vă invit să citiţi această analiză despre felul în care georgienii, deşi au pierdut războiul pe teren, au câştigat războiul informaţional. Prilej pentru un banc din bunele vremuri ale Războiului Rece: paradă militară la Moscova, de 7 noiembrie. Invitaţi de onoare Cezar, Napoleon şi Hitler. Cezar şi Napoleon privesc admirativ şi discută despre ce ar fi făcut ei cu armamentul care defila prin faţa lor. Hitler, cu nasul în Pravda, părea fascinat de ceea ce citea. Napoleon îl trage de mânecă: "frate, nu te interesează? Că am aflat că erai maniac al armelor." La care Hitler îi răspunde: "dă-le dracului de fiare! Dacă aveam eu un ziar ca ăsta, nici până astăzi nu se afla că am pierdut războiul!" Cine ştie? Poate că, beneficiind de ajutorul CNN şi al presei occidentale, lumea nici nu va afla că Saakashvili a pierdut războiul. De fapt, pe el îl interesează doar să nu se afle cine l-a provocat... De restul se ocupă americanii.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Un articol interesant la http://exiledonline.com/the-cnn-effect-georgia-schools-russia-in-information-warfare/

N. Raducanu spunea...

Citesc in LE MONDE de astazi ca d-na Condolezza Rice se duce la Tbilisi pentru a-l detrmina sa-l convinga pe Saakashvili sa semnaze acordul pus la punct de Sarkozy cu Medvedev. Ar trebui insa aduse precizari la pct. 5 (din cele 6 puncte ale acordului), unde scrie ca "in asteptarea unui acord international,fortele de pace rusesti vor efectua masuri suplimentare de securitate". Asta ar insemna doar ca militarii rusi sa poata patrula pe o bnda la sud de linia de demarcare din Osetia de sud. Articolul e socotit prea vag de Tbilisi si de unii experti americani. Dar Ch, Kupchan de la Council on Foreign Relation crede ca "trebuia o anumita ambiguitate in acest acord pentru a fi acceptat de rusi si era realist sa credm ca vor mai continua lupte sporadice".
Referitor la ziaristii romani atatatori de razboi, nici unul nu a indraznit sa scrie inca ce am citit azi pe blogul d-lui Sorin Platon de la Cluj, in articolul "Stop neoimperilismului rusesc!": "Lumea civilizata trebuie sa-si asume riscul colateral al unui conflict atomic in a-si impune punctul de veder in relatia cu Rusia, siind ca daca se da ghes lui Ivan, el se suie pe divan". Daci, de dragul unui nebun ca Saakashvili, "lumea civilizata"(?!) sa arunce o bomba nucleara asupra Kremlinului. Halal analist politic!

Anonim spunea...

Am citit comentariul cu pricina al lui Sorin Platon.
AM raspuns cum m-a tait capul, ca pagubele colaterale le vom plati si noi, asa cum la platim dupa razboiul din fosta Jugoslavie, cu cresterea numarului de boli neoplazice, cel putin.
Nu pot intelege cum un imdivid cu aparente de normal poate scrie o asemenea ineptie !!

Anonim spunea...

Diplomatia este apanajul celor (statelor) puternici, restul facand doar slalom special printre regulile altora.. iar eu am uitat pentru o clipa ca vorbesc virtual nu in numele vreunui stat "trend-setter" ci a pseudoputerii Romania...
Continui sa cred in diplomatia fortei vis a vis de rusi. Singurul lucru de care se tem dansii este ...frica. Pai atunci "frica" sa fie parte din dresaj si meniul de civilizare.
In alta ordine de idei va anunt ca nu sunteti obligati sa ma cititi, daca ma considerati inept. De fapt si vulpea a zis ca strugurii sunt acri, cand a vazut ca nu are suspensorii suficient de formatati sa joace rolul unui lup..
Sa zicem ca eu emit un adevar ce dv nu sunteti capabili in acest moment sa-l procesati..iar cand il veti procesa va fi deja prea tarziu, cu tot cu regretele de la pachet..
Auguri!
"ineptul dintre egali"

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...