joi, 28 august 2008

Biotopul imbecilităţii
Este de-a dreptul fascinant să vezi cum un fapt divers, care nu merita mai mult de două rânduri la rubrica diverse, mă refer la înmormântarea interlopului craiovean împuşcat de partenerul lui de rele şi de poker, a fost transformat de imbecilele noastre televiziuni de"ştiri" într-un soi de funerarii naţionale pentru "eroul" căzut la datorie(de fapt, din pricina unei datorii!). În curând o să avem şi "Monumentul Interlopului Necunoscut", dacă o s-o ţinem tot aşa!
Şi dacă televiziunile sunt imbecile, de ce n-ar fi şi "iluştrii" noştri politicieni? A început un soi de întrecere socialistă: "cine îi sperie cel mai tare pe pensionari cu mărirea pensiei"? Şi cum o puteau face, dacă nu cu sprijinul nemijlocit şi neprecupeţit al televiziunilor? Că s-a creat un soi de biotop al imbecilităţii, în care televiziunile parazitează politicienii, şi invers.
Că liberalii şi-au lovit electoral sub centură adversarii, mărind pensiile de la 1 noiembrie, e una, şi merită să şi-o fure pentru asta! Dar de aici până la a prezenta mărirea pensiilor ca pe un soi de Apocalipsă economică, în care pensionarii sunt primele victime ale Anticristului inflaţionist, e cale lungă şi multă, multă, multă prostie, lipsă de caracter, şi lipsă de principii şi de etică profesională.
Mărirea pensiilor era necesară, şi bine că s-a făcut. În fond, dacă liberalii au ajuns să facă şi politici redistributive, bravo lor! Era cazul! Şi nu cred că toţi banii în plus primiţi de pensionari se vor duce în consum. A crescut şi economisirea internă, ceea ce este o veste bună. Scad costurile creditării dezvoltării economice, foarte mari şi acum, după aderare.
Dacă tot vor să ajute pensionarii, de ce nu vine niciun partid să spună: eu măresc cota de contribuţie socială, măresc şi cota unică de impozitare. Pentru că e iraţional şi populist să promiţi mai multe prestaţii sociale, şi concomitent şi reduceri de taxe şi impozite. Nu ţine! Ori, ori!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pe scurt!
Ar trebui sa aveti ziarul propriu. Ce va impiedica?!

Anonim spunea...

Un amănunt absolut nesemnificativ şi trivial: banii! Cine investeşte într-un comunist ca mine(ce contează că nu am fost membru PCR) care nu şi-a făcut studiile în Occident, ci la Bucureşti, care n-a lucrat pentru BBC, Europa Liberă sau DW şi care mai are tupeul să fie de stânga, într-o ţară în care şi prioritatea e de dreapta? Dacă ştiţi pe cineva, daţi-mi de veste!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...