vineri, 22 august 2008

Casă, dulce belea!
Opt, şi cu asta nouă!
Obsesia imobiliară se manifestă din plin şi în campania electorală americană. La noi face ravagii de mult, de pe vremea lui "Năstase, patru case!", cu variaţiile de rigoare: "blocul din Zambaccian, casa din Mihăileanu, chiria modică de la RAPPS, casa lui Iliescu".
De unde a început la americani? Acum vreo două zile, John McCain, candidatul republican a avut evidente probleme în a-şi aminti câte case are. Cei care i le-au numărat au găsit opt, el spunea, într-un interviu, că nu ştie sigur, poate stafful lui o fi mai bine informat. Ce a urmat, citiţi aici. Sigur este că "războiul caselor" între Barack Obama şi John McCain promite noi surprize, şi deja se prefigurează lovituri dure sub centură. Dar ele au şi o parte bună: ne vindecă de iluzii! Corupţia nu este monopolul României, ba, mai mult, noi suntem dulci copii nevinovaţi. Când vom ajunge la nivelul corupţiei americane, ei bine, doar atunci vom scăpa de eticheta de ţară coruptă şi vom intra în lumea bună! Vom fi priviţi cu respectul cuvenit, pentru că acum, doar cu găinăriile noastre, compromitem noţiunea de corupţie!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Aş prefera să ne vindecăm nu doar de iluzii ci de tot răul care ne cuprinde ca o ciumă.
Aş prefera să nu intrăm în acea "lume bună". Aş prefera o altă alternativă pentru a fi priviţi cu respect!
Ne e sortit să trăim respirând aerul poluat de manipulare, dezinformare, corupţie?!

mary_lou

Anonim spunea...

Ce termopane, vezi Enron! Daca nu ati vazut comedia "Fun with Dick and Jane" v-o recomand cu caldura. Este exact pe tema asta.

Anonim spunea...

Corect !!!
Nu mai sponsorizam un singur partid, sponsorizam doua !!! Oricare vine la putere, tot politica noastra o va face !(Ca-i el democrat sau republican)
Asta evident, daca suntem destul de tari ca sa avem cu ce.
Daca nu, numai unul si atunci, uneori putem avea ghinion de nesansa sa nu-l alegem pe castigator. !!!!

Evident,
@ ANonimul
Evident !
In viata asta nu vom avea parte decat de poluare, dezinformare, coruptie dar si alte "binefaceri" capitaliste ca:
- droguri
- hrana nesanatoasa (vezi colorantii alimentari din acadele si sucuri care distrug creierul copiilor)
- locuinte de unica folosinta si scurta durata
- lipsa locurilor de munca
- lipsa unei politici statale orientate catre romani
- asigurarea pentru romani a pozitiei de servitor global (in tara lui la straini si in afara tarii lui, la toata lumea)
SI, in final,
- palestinizarea Ramaniei

Razvan spunea...

De unde rezulta totusi coruptia lui McCain? Pentru ca nu inteleg legatura dintre numarul de case pe care le are (e senil, asta e altceva) si acuzatia de coruptie. Ce s-a incercat de catre staff-ul lui Obama, cu succes cred, a fost sa se arate ca McC e lipsit de intelegerea problemelor americanului de rind; a mai spus si cu alta ocazie ca actuala criza economica nu e reala, si i-au sarit in cap (pe drept cuvint) pentru asta. Dar nu i-a reprosat nimeni ca respectivele case ar fi ilicite - ceea ce era substanta acuzatiilor la adresa lui Nastase.

Anonim spunea...

Şi unul, şi celălalt, că nu doar de McCain era vorba, au avut şi au legături cu persoane acuzate de corupţie, aflate în conflict cu justiţia americană. Iar unele dintre aceste persoane i-au ajutat să-şi ia casele alea, că nici lui Obama nu-i place la "bloc". Citeşte articolul din WP.Şi ai să vezi că "amnezia" are o explicaţie. Logică, şi care nu ţine de inevitabila senilitate.

Razvan spunea...

Dintre toti (fostii potentiali) candidatii la Preshe Usa, Obama e cel mai amarit. Am vazut o lista facuta acum vreun an cind inca nu se alesesera apele, si erau oameni grei: 2-300 milioane plus era media. Obama, cu 1 milion punct 25 la vremea aia, de abia se inscria pe panou.

Acuma, puterea mereu atrage tot felul. Insa si Obama, si McC tre sa fie super atenti pentru ca acum sint puricati mai rau ca niciodata. McCain, la vremea lui (inainte de a intra in malaxor, adica inainte de 2004, de cind a inceput sa faca niste mici mari compromisuri) era un tip gigea si un gen de rebel, campaing finance reform, chestii cu tobacco industry (sa-i dea in git, mai exact), si altele din astea. Obama pina nu demult era un ilustru necunoscut. Odata ce-au aparut ca potentiali, normal ca se reped vulturii, insa dupa cum zic, interesul lor in momentul de fata e sa fie complet angelici.

Odata ce au iesit din zona, insa, de abia atunci au liber: Clinton, acum, cistiga mai mult decit a cistigat vreodata in viata lui, si golanii de asemenea - da un google despre 'air fuck one' de ex.

O prezentare interesanta, si realista, a prezidentialelor americane (de fapt, doua):

- "Primary colors", film (de prin 92) cu Travolta
- "Fear and loathing on the campaign trail", carte de Hunter S. Thompson, care printre altele arata cum a fost posibil ca un George W sa ajunga preshe USA, plecind de la '68 incolo

Anonim spunea...

Sistemul este pervers! Şi la o campanie care trece de 5-600 de milioane de dolari, faci multe compromisuri! Fără George W. Bush şi majoritatea republicană, care au schimbat legislaţia, cazul Enron nu ar fi fost posibil, spre exemplu. Iar câştigurile alea mari de după sunt şpăgile datorate, şi onorate sub masca finanţării unor fundaţii sau pentru "drepturi de autor". Ce dracu avea de spus Clinton, de zece milioane de dolari? Că doar găseşti pornografie moca pe Internet!
De asta spun că ăla e sistem ticăloşit, şi că noi mai avem până ne profesionalizăm în materie de corupţie la vârf.

Razvan spunea...

Articolul la care ma refeream. Asta e un post scriptum potrivit la "Primary Colors".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...