sâmbătă, 23 august 2008

Hitler, să ne ierţi...
Doar naivii pot crede că discursul lui Traian Băsescu pe o copaie nemţească, venită în vizită la Constanţa, chiar în ziua de 23 august, nu are o valoare simbolică. Este un fel de a spune"Hitler, să ne ierţi pentru şutul în cur primit de la noi în 1944! Eram şi noi mici şi proşti!"
Indiferent ce credem, acum, despre 23 august 1944, actul desprinderii din Axă a fost unul în logica interesului naţional. Nu avem de ce ne cere scuze nimănui, cu atât mai mult cu cât să nu uităm că a existat şi un Diktat de la Viena, care ne-a rupt din trupul ţării aproape întrega Transilvanie, în folosul Ungariei, un pact Ribbentrop-Molotov, care ne-a lăsat fără Basarabia, şi un Stalingrad, în care "aliaţii" noştri germani ne-au lăsat cu curul în ger, şi multe alte dovezi de "prietenie". Să nu uităm şi că, formal, nu ne lega nicio obligaţie de Germania.
Ştiind cum gândesc unii de pe la Cotroceni, care consideră trecerea în tabăra Naţiunilor Unite drept o trădare a Germaniei, gestul de azi poate li s-a părut firesc. Mie mi se pare o imbecilitate!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...