vineri, 11 iunie 2021

România, stat eșuat.



România este un stat eșuat. Nimic nu mai funcționează, capacitatea administrativă a statului a ajuns la zero, sistemul legal și instituțional este fărâmițat, fiecare aplică legea cum îi tună lui, Justiția a intrat în conflict cu puterile Executivă și Legislativă, aplică legea cum vrea ea, mai mult, creează lege și judecă după ea! Statul român este o ficțiune, nu mai poate lua nicio decizie în mod autonom. De fapt, s-a privatizat! Nu mai funcționează pentru cetățeni, ci doar pentru grupurile de interese economice ce l-au capturat. 

România trăiește sub o triplă ocupație: a UE, a SUA și a corporațiilor. Plătim taxă de protecție americanilor, suntem jefuiți de europeni, care au început să-și impună printr-un simulacru de democrație, oamenii în fruntea marilor entități urbane, cele cu bugetele cele mai mari, cu servicii publice care pot aduce profituri generoase prin privatizare. Corporațiile exploatează mâna de lucru ieftină, și își ascund profiturile în paradisuri fiscale. 

Pentru viitorul nostru aderarea la NATO și la UE se dovedește a fi o catastrofă. În prosta noastră ne-am ales ocupanții. Prin alegeri libere și democrate, care se dovedesc a fi o farsă sinistră! Și am ales sclavia! 

Proiectul Marii Uniri este mort. Și nu avem cu ce anume l-am putea înlocui. Supraviețuirea nu e proiect, este doar simulacru de proiect. Nu mai avem dreptul la istorie, nu mai avem pe ce construi. Dispariția statului român este o chestiune de timp. Nu mult timp. 

Nu ne rămâne, practic, nimic din proiectul unionist. Ura de noi ne-a adus aici. Am preferat să fim conduși de alții. Fără să vedem care sunt costurile acestei opțiuni. Acum vedem: nu mai existăm! RIP, România!

 


2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca iti spuneam asta in 1994 ma credeai? Clar ca aveam dovezi pt ceea ce afirmam! Altfel v-au cunoscut si d-aia v-au scos in fata, chestie pe care ti-am spus-o. Romania este stat esuat din 1974, dar trebuie sa stii semnele lor ca intelegi asta. Romanii noi, daca ar fi fost destepti, chestia utopica, ar fi trebuit sa se declare stat neutru. Mai exista o sanasa. Dar slugarnicia si servilismul au decis soarta tuturor. Era previzibil.

Ion spunea...

E vina decrețeilor

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...