sâmbătă, 12 iunie 2021

Peisaj cu proști.

 

Se desfășoară, în deplină conspirativitate, summitul G 7. Prilej de poze cu Coana Mare, și atât. În rest, în numele cui iau ei decizii care privesc viața a miliarde de oameni, la nivel global? Ce legitimitate au murăturile alea care rânjesc strâmb în peisaj?  În fața cui răspund? Cine-i controlează, democratic vorbind? Cine le-a dat mandat să decidă una sau alta? 

Urmează summitul NATO. Altă panaramă, care suferă de aceleași boli de care suferă G 7. Ați auzit altceva în afară de ”Putin e nașpa, Xi e nașpa! Iliberalui, genocidari! Pe ei, pe mama lor! Să le-o tragem Rusiei și Chinei! Trăiască SUA, eliberatoarea popoarelor! Taxa de protecție s-a mărit! Nu uitați să cumpărați armament de la Unchiul Sam!” 

E bine și așa. Dar cine le-a dat mandat șefilor de state și/sau de guverne participanți să joace cartea confruntării cu Rusia și China, să angajeze respectivele națiuni într-un nou Război Rece, sub amenințarea Holocaustului nuclear? Adică oamenii tremură de nerăbdare să se lupte cu rușii și cu chinezii, să renunțe la bunurile publice, la sistemele publice de educație și sănătate, de protecție socială, la investiții în alte sisteme publice, doar pentru a face curul gras complexului militar-industrial, și politicienilor pe care acesta i-a cumpărat? Chiar nu mai are nimeni simțul realității? Puterea le-a luat mințile. 

Care e mandatul lui Iohannis? A fost în Parlament? A făcut măcar o ședință de CSAȚ? Și atunci de ce am susține deciziile măsurile adoptate la summit? Apropo: după pandemie, cel mai inteligent lucru pe care îl fac gunoaiele care ne conduc este să NU mai bugeteze 4.000 de paturi în spitalele publice. Banii vor merge către spitalele private! Cine are bani, trăiește! Dar în caz de confruntare militară generalizată, ăia de au bani nu mor și ei? La ce le folosesc banii? Nu bogații ar fi primii interesați să reducă tensiunile și conflictele, fie și numai pentru a se putea bucura de banii ăia mulți? Ce speră? Să câștige mai mulți bani de pe urma războiului? Perfect inept! Dar atât de inteligent!

Așadar și prin urmare, despre ce dracului să discute pulimea, care a fost exclusă de la luarea deciziilor care privesc viața fiecăruia dintre noi, decizii luate de G7, de NATO și de UE?  Rezultatul este cel pe care ăl vedeți: discutăm despre curul injectat cu silicon al cine știe cărei fufe, vedetă pe Tik Tok, despre cum niște bogați second hand papă sushi de pe corpul unei fotomodele de lumea a treia, despre violuri și alte orori, despre cum se gratulează între ei ”politicienii”, și alte buruieni. Suntem progresiști, ce mama dracului! Ne pișăm pe ea de responsabilitate cetățenească, democrație ne pute, tragem a dictatură. 

Trăiască lupta pentru pace și ciorba de potroace! Ciorbă făcută cu tacâmuri de curcan, crescute în eprubetă! Hai, pa! Relaxare plăcută, fraierilor!

 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mincarea este pe cale de disparitie si pot spune ca daca exista unii care merita asta, aia sinteti voi, singurii de pe pamint. Tot ce vine meritati, asa cum vine. Ceausescu v-a dat cit in luna si in stele si n-ati fost multumiti niciodata! Libertate ca la Ceausescu n-am intilnit pe planeta asta si am locuit in multe tari. Niciodata n-am mai facut ce-mi trecea mie prin minte si n-am mai avut vreodata ocazia sa ma intreb ce vreau eu sa fac astazi? Culmea era ca-mi dadea si bani pt nimic!!! Ati urlat continuu timpeniile alea cu vestul vostru, desi nu aveati habar despre ce anume vorbiti si ce cereati sa aveti. Acum vedeti. Succesuri! Vestul disparuse in 45, definitiv! Ceausescu a gresit grav cind v-a dat nas si ca n-a spus, nici in ultima clipa, ce se petrecea. Vorbiti de sua si germania fara sa stit ce-s astea, pt ca nici unul n-a fost, vreodata, stat. Unul era un experiment, iar al doilea o fictiune. Ce-ati fi vrut sa aveti, daca v-ati agatat exact de astea?! Si acum sa spunem cine sinteti: pacalicii lumii! Cind mi-am depus actele de emigrare n-am facut-o pt ca ma deranja Ceausescu, pe care nu l-am vazut in viata mea, nici la tv, ci pt halul de oameni care erati voi, taranimea ridicata de Ceausescu, care, in felul asta, practic si-a sapat groapa. Taranimea conducatoare nu vede ca facind ce spun astia de afara se autodistruge. Great reset este valabil pt toti si se spune clar ca nimeni nu va avea nimic, dar va fi fericit. Voi nu prea cititi bine: carne de lab nu exista decit o data pe an, venitul va fi 200 euro lunar. Nu, nu vor avea nevoie de politicieni, politisti, armata, judecatori, avocati si alti prosti de genul asta, pt ca ei au alte posibilitati, despre care vorbesc si spun, de zeci de ani, dar voi nu auziti. Taranimea crede ca va deveni elita... Ridem mult! Cu cit ai mai mult cu atit pericolul este mai mare! Stiu ca nu credeti dara veti vedea toate astea!

Anonim spunea...

Apropo: după pandemie, cel mai inteligent lucru pe care îl fac gunoaiele care ne conduc este să NU mai bugeteze 4.000 de paturi în spitalele publice. Banii vor merge către spitalele private! Cine are bani, trăiește! Dar în caz de confruntare militară generalizată, ăia de au bani nu mor și ei? La ce le folosesc banii? Nu bogații ar fi primii interesați să reducă tensiunile și conflictele, fie și numai pentru a se putea bucura de banii ăia mulți? Ce speră? Să câștige mai mulți bani de pe urma războiului? Perfect inept! Dar atât de inteligent!


Aici este vorba despre bogatii locali. Ceilalti au alte posibilitati. Taranimea care-i ajuta pe aia sa-si duca la capat planul nu stie ce face! Isi taie craca pe care stau!!! Astia ar trebui sa fie disperati si-si apera tara si neamul, dar cind colo ei ii sprijina exact pe aia care vor sa-i distruga, crezind ca asa vor fi stapini. Dupa cum spuneam, vom ride mult!
Asta cu cine are bani traieste nu mai este valabil de mult timp, dar n-ati aflat nici macar atit! Trebuie sa fii cineva cu putere si nu stii ce inseamna asta, despre ce nivel vorbesti. Nu, nu-i nivelul cu citu, si gloata!

Anonim spunea...

Anonim Anonim spunea...
bancurile la fac oamenii bosilor special pregatiuti pt asta. aceleasi bancuri circula peste tot in limbile fiecarei tari in parte. in concluzie nu va laudati cu bancurile romanesti pt ca astea nu exista. sint si ele globalizate inainte sa stim asta.
chestia cu economia face parte dintr-un program mai mare care se aplica peste tot in lume si care are ca scop distrugerea natiilor si popoarelor. este insa mai pregnant si accelerat in europa. in concluzie nu este vorba doar de romania. nu mai priviti problemele local pt ca va pacaliti singuri!

10 februarie 2014, 12:45


Ti-am spus acum 7 ani Gheorghe, dar, din pacate, n-ai inteles!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...