luni, 14 iunie 2021

Cum să sperii lumea cu Cernobîlul chinez.

 


       

E o poveste încâlcită, și oricum nu contează. Rezumate, faptele sunt cam așa: francezii de la Framatome pun de-un nou tip de reactor nuclear, după care se apucă să-i mulgă pe onor guvernanții lor, să le finanțeze proiectul. E adevărat, părea un model promițător, drept pentru care se interesează și chinezii de el. Îl cumpără, și se apucă de treabă. Ce n-au făcut francezii în vreo două decenii(nu funcționează nici acum în Franța!), fac chinezii. Perfect! Centrala chineză este operată de francezi!

Acum vreo săptămână francezii raportează un nivel de scurgeri( ce-o fi asta, doar ”chinezii” de la Newsweek știu!)neobișnuit. Oricum depășea standardele franceze. Nici asta nu știm ce înseamnă.

Pentru că se plictiseau, ăia de la Newsweek bagă cărbuni, azi, la o săptămână de la ”scurgeri”: ”Răspunsul Chinei amintește de cel al URSS despre Cernobîl”. Pentru că, nu-i așa, chinezii nu recunosc în fața Marii Adunări Tribale a Progresismului Mondial, G 7, că este dezastru! Doar că francezii care operează centrala tac. Nu-s tâmpiți să se pună rău cu Beijingul. Că ăia le finanțează fanteziile, și, dacă le iese combinația, se vor urca banii pe ei!

Una peste alta, Occidentul se echipează, via NATO, cu un performant sistem de depistat știri false și manipulări. Să fie primit!

PS: Chinezii au pus pe poziție lansatorul navetei care va transporta echipajul stației lor spațiale. Isteria a început! E festival de înjurături!

Dar nu e singurul motiv. O firmă chineză de tehnologie-eu, unul, n-am auzit de ea!- are 44% din piața telefoanelor mobile din Africa, întrecând de departe Samsung. Și ce aflăm noi? Că Africa e săracă, și nu poate cumpăra Samsung, din cauză de ocupație chineză, care îi ține în mizerie și sărăcia pe bieții africani! De parcă ei, chinezii, au furat tot ce era de furat prin Africa, preț de sute de ani. Eu înțeleg, dar parcă tupeul ăsta jegos e deja prea mult!

PPS: când e vorba despre Agerpres se precizează, pe FB, că este o entitate publică, finanțată de statul român? Sau asta privește doar Rusia și China?  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...