sâmbătă, 1 septembrie 2012

Ce ne spune o nuntă despre starea naţiunii

Prostul, dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. Sub această deviză se desfăşoară nunta anului, între o tută cunoscută mai degrabă după numărul de înmatriculare al maşinii proprii şi un pulărău, care s-a făcut cunoscut prin faptul că este fiul familiei sale. Când ţi se spune Syda, şi-l ai cavaler de onoare pe Poponeţ, ceva nu rimează!

Ei bine, această nuntă a mobilizat instituţiile statului, mai ales forţele de ordine, mai dihai ca la un summit NATO! Pentru că fata lu' tata se numeşte băsescu, elena băsescu. Iar ignobilul său tată, preşedintele ilegitim al României, n-a avut bunul-simţ să facă totul în deplină discreţie, cu atât mai mult cu cât sute, sau mii de oameni îi hăulesc de dor şi jele sub ferestrele Cotrocenilor. 

Tot circul de azi a fost o sfidare la adresa celor mai mulţi dintre români, care numai bine nu o duc. Maşini scumpe, toalete scumpe, bijuterii scumpe, figuri sfidătoare. Dispreţ total faţă de omul simplu.

Ce revelator mai bun al stării naţiunii decât această nuntă? Sunt voci care-i acuză pe aceia care i-au hăulit de "bine" preşedintelui băsescu, şi la cununia civilă, şi la biserică. "Săracul, trebuia lăsat să se bucure de momentul ăsta!" Ei bine, nu! Nu trebuia lăsat nesancţionat! Să treci peste voinţa a 7,4 milioane de oameni care te-au demis prin vot, să te porţi ca şi când nimic nu s-a întâmplat, să nu înţelegi motivele furiei protestatarilor, ei bine, aşa ceva nu poate rămâne fără ripostă! 

Naţiunea este mai polarizată ca oricând, mai divizată ca oricând şi mai lipsită de solidaritate ca oricând. băsescu se bucură, pentru că aşa îşi poate face mendrele mai uşor. Dar nu va dura. Furia majorităţii este în creştere. Şi va exploda cât de curând. Vie că vrea, fie că nu vrea, băsescu va pleca la presiunea străzii, sfidată şi azi într-un mod incalificabil. Poate că, dincolo de a fi un revelator, nunta asta s-ar putea să fie un detonator...

4 comentarii:

cineva spunea...

Extraordinar de frumos i-a stat la nunta loazei huiduit! Vorba aia: daca iti doresti cu adevarat ceva s-ar putea sa ti se intample! El si-a dorit sa fie presedinte din nou inainte de nunta loazei. Si a devenit. Acu' mai trebuie sa si suporte consecintele! Ce mi-a placut de tare ca n-au "dat rand" sa intre mai repede in masini din cauza de iubire de popor! Am convingerea ca e departe de a se fi incheiat subiectul. Nu cred sub nici o forma ca el a revenit ilegal si ilegitim si punct! Plus ca am citit pe moaca lui o frica de moarte fata de poporul asta care-l iubea ieri atat de tare.....

acuvio spunea...

Nu rimează?
Vedeţi şi official funny photo :)

vgeorgicas spunea...

Au meritat-o din plin. Circula pe internet un film de peste jumatate de ora cu amanunte reluate din mai multe unghiuri ale huiduielilor.

LaRoche spunea...

Asocierea intre Syda si Poponet...speechless! Felicitari! Super tare articolul!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...