duminică, 30 septembrie 2012

Şi nu, şi da

Nu sunt Mafalda, dar încerc să vă spun ce se va alege de "privatizarea" Oltchim. Nu, mâine nu se va semna contractul de vânzare a 51% din acţiunile deţinute de stat. Nu, Dan Diaconescu nu are banii. Nu, acelaşi clovn cretin nu va plăti salariile muncitorilor mâine; brusc, şi-a adus aminte că nu are "cadru legal"! Nu, Guvernul nu a greşit făcând această încercare de privatizare. Deşi nu este foarte clar multora, Dan Diaconescu a fost folosit pentru a tăia avântul unora, şi pentru a limpezi apele în jurul prăzii. Acum vor veni la privatizare cei interesaţi, fără a se mai ascunde după dubioşi de ocazie...

Da, circul va continua. Da, Dan Diaconescu va urla vrute şi nevrute, va acuza în stânga şi în dreapta, în contul PDL. Care se ascunde în spatele lui, politic vorbind. Iar dacă mai era nevoie de vreo altă dovadă, "privatizarea" scoate la lumină şi sforile de care trag unii de la servicii, în beneficiul Pulimii Sale, în cazul lui DD. 

Şi încă o dată da: statul TREBUIE să intervină în economie, să-şi administreze corect proprietăţile, nu să le fure, cot la cot cu diverşi derbedei, interni şi externi. Diaconescu trebuie să răspundă în faţa legii. Rapid, şi fără prea multe fasoane. 

Asta e: nu este o fatalitate că trăim în România. Ea devine fatală atunci când se ia de mână cu pasivitatea noastră civică.  

2 comentarii:

pacos spunea...

Telenovela romaneasca. Absurda, dar al dracului de adevarata.

Nu suntem in stare sa incropim un caiet de sarcini clar, cu etape simple, cu pasi logici. Un caiet de sarcini si un contract fara posibilitatea de interpretare.
Dupa obiceiul pamantului, la noi totul e interpretabil. Si ca sa nu uitam asta, ne-a reamintit nenea ala, conducatorul condus al CCR.

Ce e, totusi, neinterpretabil: muncitorii aia sunt neplatiti de cateva luni. Si statul e actionar majoritar, inca. Neinterpretabil e faptul ca statul cere unuia sa plateasca inainte de a semna un contract. Ca si faptul ca, intradevar, nu exista cadrul legal pentru ca un tert sa plateasca salariile unor angajati ai statului.

Ce n-am inteles: de ce dracu statul nu accepta cateva dintre conditiile lui DDOTV, cele legate de Salrom, CFR si Electrica. E cea mai buna metoda de a inchide gura lui DDOTV cat si a sindicatelor din Oltchim.

Dupa cum spuneam, telenovela. Proasta rau, da' e pe toate posturile. Audienta maxima. Halal.

ANONIMUS spunea...

Cine il ia in serios pe DDD inseamna ca se afla situat pe acelasi nivel ca fanii lui .I s-a dat una peste nas si urmeaza probabil dupa devoalari a situatiei aduse de PDL-u combinatului pentru a fi cumparat pe gratis.Probabil Oltichimul va fi salvat dupa alegeri ,pana atunci muncitorii vor fi ajutati.In rest acest cretin logoreic spune prostii de ingheata apa.
1.Vanzator ostil.Idiotul nu intelege ca doar cumparatorul poate fi ostil ,ori cumparatorul poate silit sa vanda ori il cumpara pentru al inchide si al lichida.
2.Boul se face ca nu intelege ca nu i sa cerut sa plateasca inainte ci sa probeze ca are banii.
3.Nu se poate ca dupa semnarea unui
contract sa se plateasca dupa cateva luni ,doar daca cumparatorul poate gaja cu alte bunuri suma pe care urma sa o plateasca.
4.Boul a spus ca cumparatorul poate face rost de bani de la banci,da dar daca o face trebuie sa dea in gaj combinatul si daca prostul da faliment, banca preia combinatul si pe "papagal" il doare-n pix.Si asa mai departe numai prostii fara cap si fara coada.
Dupa acest curat circ urmeaza taierea scurta a idiotului national si trecerea la altele mai serioase.Se vede clar ca PDL-ul s-a acoperit cautand un alibii prin cererea UE de a permite ca creantele sa fie schimbate-n actiuni crezand ca UE nu va accepta.Cand UE a acceptat, s-a uitat de aceasta posibilitate, pentruca ideea era ca combinatul sa falimenteze si sa fie cumparat pe doi bani.Mai explicit cand a venit MRU sa dat un ordin ca situatia Oltchim sa fie rezolvata,probabil ca cineva i-a deschis ochii premierului pentruca ordinul a ramas uitat prin sertare.Acum a fost gasit si este clar dece nu s-a lansat.Pentruca barosanii care-l conduceau pe fraierul MRU nu vreau sa salveze Oltchimul avand alte planuri .Credeti ca Basescu nu stia,cand se amesteca in toate problemele in care el si camarile urma sa castiga,sanatatea,aurul, cuprul,si paradisele din caraibe.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...