luni, 10 septembrie 2012

Anii cârtiţei

Despre ce să scriu? De la o vreme, lucrurile se petrec ca în "Ziua cârtiţei": lucrurile se desfăşoară zilnic la fel. Tupeul infinit al lui băsescu, aparatul uriaş de propagandă, care repetă neostoit sloganurile la zi, "revizorii" coanei Iuropa, care vin, ascultă minciunile băsesciene, şi pleacă surâzători, trasul de urechi al celor care nu execută ordinele celor două Înalte Porţi, de la Bruxelles şi de la Washington, parchetele Luluţei şi ale lui Morar, care aleargă veşnic după adversarii lui băsescu, televiziunile de ştiri care macină mereu aceleaşi vorbe, şi aceeaşi disperare socială care nu se transformă în nimic. 

Voi mai scrie dacă va exista cu adevărat un subiect de interes. Sper că mă veţi înţelege. E deprimant să te trezeşti mereu într-o ţară încremenită în proiect...

5 comentarii:

Anonim spunea...

decit sa stati aici si sa comentati ca babele la colt de strada mai bine va luati la trinta cu toti baietii destepti ai vestului si le umpleti mailurile de proteste atit celor cu functii cit si ziaristilor aceluiasi vest care efectiv nu stiu prea multe pentru ca si ei sint comozi iar pe deasupra si prostiti de-o scoala pe care de acum o vedeti f bine ce poate scoate. bine nici aia care va dau voua lectii de democratie nu sint altfel.....
toate mailurile lor sint in net asa ca nu vad ce va impiedica:


http://www.venice.coe.int/site/main/ContactUs_E.asp


au toti astia care se dau rotunzi in fata vostra pt ca va cunosc de unde veniti si cum ati ajuns voi in mare parte la oras avansind in societate prin studiu.
credeti ca nu se intimpla nimic? intii incercati si la urma trageti concluzia! de ce nu v-ati strins voi sa faceti o scrisoare publica de protest semnata de cit mai multi impotriva vesticilor obraznici si pe care s-o faceti publica peste tot? ce v-a durut ca doar nu este de sapat ci de stat pe scaun cum va place voua? nici macar din casa nu trebuie sa iesiti asa ca iarasi nu vad problema decit in provenienta vostra care pentru cei mai multi inseamna servilism gretos asa cum se vede la vatafii actuali. ce mutare geniala a vesticilor! sa-i dea bani lui ceausescu cica sa ne dezvoltam, platim dobinzi, iar astazi au luat ei totul pe gratis plus ca si-au facut si o masa de manevra care le aduce cistiguri pe banda rulanta timp in care tot mamelucii astia de tarani au distrus si mica elita naturala a oraselor. cum ati crezut voi ca le veti face fata cind in spatele vostru se aflau doar niste tarani lipsiti total de educatie si cunostinte de orice fel?! la voi neexistind o memorie a trecutului care sa insemne experienta ati fost exact ca gainile in fata leului. tot ce aveti voi este mindria aia aberanta care va distruge si mai repede! a fost sah si mat cu o singura mutare iar asta spune totul despre genialii tarani care au ajuns la orase sa dea ei lectii in mai toate cele de zeci de ani pentru ca cine ar fi putut sa va spuna voua ceva vreodata care sa va intre si-n cap?! acum poftim de culegeti roadele a ceea ce-ati stiut voi "bine"! ca sa se schimbe ceva ar trebui sa vina in fata o serie de oameni cu o alta provenineta deci fara lagatura cu taranii flotanti insa cred ca aveti ghinion pentru ca asa ceva nu mai exista in tara iar daca exista de ce si-ar baga pielea la saramura pentru niste tarani perversi si ordinari asa cum au fost navalitorii de dupa 45 dar in special aia din anii 60 si anii care au urmat?!
aia doi care credeau ca vor face ceva tot produsul unor flotanti sint asa c-au facut ce stiu ei mai bine si anume sa linga licuricii la poponet si sa stea deci in 4 labe asa cum pot ei. asta a insemnat sa accepti conditiile lor aberante care nu exista in tarile lor! daca nici cu prostavanii vestici nu va descurcati care nu sint in stare sa tine minte de pe o zi pe alta ce mint atunci cu cine?! bine la capat nu putea s-o scoata decit unul care are memorioa trecutului si care in plus este instruit si cunoaste limitele prostimii vestice. asa cum sint boii vestici sint o gluma pentru mintea unui roman iar in categoria asta nu pot intra gainile flotante adica tantalaii de flotanti! imi este tare greata si sila de taranii dobitoci care colcaie peste tot si ne-au facut de ris ca tara si popor in fata unor timpiti!

Karakas spunea...

Te inteleg. Pe de o parte esti dispus sa te indoiesti ca mai serveste cuiva sa te indignezi, sa participi la viata din cetate. Pe de alta insa, am fost informati ca viata e o lupta :)

pacos spunea...

Buna comparatia asta! foarte buna! Numai ca Phil si-a dat seama, pana la urma, ca e un blestem sa traiesti vesnic aceeasi zi. Si ca unica sansa sa scape de asta era sa se schimbe radical.

Problema e ca nu stiu daca suntem capabili sa intelegem ca trebuie sa schimbam, radical, totul. Spre deosebire de personajul de mai sus, nu sta numai in puterea noastra. Ne mai trebuie ceva. Sau cineva. Nu un Mesia basescian, care stie mai bine ce si cum pentru noi, extragandu-se insa dintre noi, ci niste lideri adevarati, onesti, nepatati si mai ales demni si alaturi de noi. S-ar putea sa se mai gaseasca oameni din astia.
Insa mai suntem noi in stare, dupa atata minciuna si jocuri de lumini si umbre, sa-i descoperim? sa le acordam incredere si sa-i urmam?

Matilda spunea...

Amar, amar, amar... Este cuvîntul zilei. Te înţeleg şi-ţi respect opţiunea.
Dar, nu-i păcat să nu vedem că, totuşi, soarele răsare, noi ne mai putem bucura şi de toamna asta minunată care ne bate la uşa sufletului ?
Băsescu este mai trecător decît umbra unei frunze, noi suntem infinit mai puternici !
Cel puţin aşa vreau să cred...

pacos spunea...

Si totusi ieri am trait si altceva. Revolta impotriva comisarului sovietic, pardon, lituanian, venit ca oaspete la noi si care indrazneste sa ne puna la colt, pe coji de nuca.
Si satisfactie, vazand ceea ce s-a intamplat in P.E. Cinstit vorbind, n-am crezut ca se va intampla asa ceva. Speram, dar in niciun caz la o asemenea amploare.

Mai sper ca maine, cand machitorul sef va fi acolo, sa se intample ceva asemanator. Sper.

Asadar, am iesit din bucla temporala. Iesiti?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...