joi, 27 septembrie 2012

Nebunul din Dealul Cotrocenilor

Nu mai am iluzii în ceea ce-l priveşte pe traian băsescu. Încă din 2004 am considerat alegerea lui un dezastru pentru România. Iată că am avut dreptate. Sincer, cred că, înainte de toate, este nebun. La modul propriu. Iar un nebun este imprevizibil, nu poţi fi sigur de reacţiile lui, de raţionalitatea deciziilor lui. Asta nu-l scuză, ci doar îl face tot mai periculos, în primul rând pentru cetăţeanul simplu, care suportă costurile deciziilor lui hazardate. 

Ponta a greşit grav pentru că nu şi-a ţinut cuvântul şi s-a dus azi la şedinţa CSAT. A fost obligat de grosolănia ipochimenului să plece. Oricum deciziile CSAT trebuie puse în aplicare de Guvern, inclusiv snoava cu avionul multirol. Cu băsescu nu se poate coabita. El nu are nevoie decât de slugi. Ştia asta, de ce dracu s-a mai iluzionat? 

Lucrurile se vor agrava. băsescu este disperat, nu va rezista doi ani cu un guvern ostil lui. Nu mai poate inversa trendul, în ceea ce priveşte procentele PDL(ARD). Mai mult, nimeni n-a măsurat încă efectul afacerii Oltchim. Personal, cred că PPDD a scăzut în intenţiile de vot, demenţa lui Diaconescu fiind evidentă. Să nu-i dispreţuim pe disperaţii care ar vota cu el. Au şi ei raţiunea lor. 

Acum, nici cu DNA sau ANi nu prea mai poate face tot ce vrea, şi nici impactul mediatic nu mai este ce-a fost pe vremea când îl vâna pe AN. Acum vânătoarea de adversari s-a banalizat, lumea cam ştie despre ce este vorba. Pun pariu că USL va fi votat masiv chiar şi dacă Ponta este arestat! 

Povara lui sunt cele 7,4 milioane de voturi împotriva sa. Pierderea legitimităţii îl macină, îl face şi mai instabil decât era. Ştie că nu mai poate apela la "popor", pentru că "poporul" l-ar sfâşia. Sprijinul UE şi al SUA nu valorează cine ştie ce, dacă se îngroaşă gluma şi iese lumea pe străzi, când va da cu mucii în fasole. Nu cred că va risca să nu numească premierul propus de USL. A treia suspendare îi va fi fatală. Şi nu doar lui, ci şi ălora de la CCR. O ştie şi el, o ştiu şi ei. 

Avem un animal încolţit, care vede cum orizontul i se îngustează. Mai poate face rău, dar cei care se mai tem de el sunt tot mai puţini...  

2 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Constantin, ma bucur ca ai inceput sa scrii din nou despre cadavrul viu de la Cotroceni. Au fost cateva zile cand tacerea ta m-a umplut de teama, acum inteleg ca a fost doar o problema de "hardware".
Sincer, nu imi doresc ca Romania sa ajunga sa arate ca Grecia sau ca Spania in zilele acestea, cu toate ca multi dintre cei care isi aroga dreptul de a ne conduce merita asta.
Sa lasam viziunea, deocamdata.
Totusi, simt ca e vremea ca pacaliciul bailor de multime, incendiatorul de la Rouen, securistul securistilor, incrucisatorul, combinatorul, hahaitorul, sa-si plateasca polita. Nu conteaza ca va dura un an sau doi, conteaza sa se intample. Si gandurile celor ca tine vor tine aceasta idee a dreptatii, in cele din urma, treaza. Multumesc pentru asta!

ANONIMUS spunea...

Aveti perfecta dreptate.Sceleratul este disperat,incercarea de a face un guvern paralel este curata dementa pe care nimeni ,prieteni sau inamici n-au s-o inghita.Speranta ca Kovesi si Morar au sa probeze "marea frauda"s-a fasait cu pagube uriase din buget pentru aventurile slugoilor lui Basescu.Acum se gandesc cu groaza ce or sa faca la alegerile din iarna in care de obicei ,ei fraudau cum si cat puteau.Acum sunt totii cu ochii pe ei ca pensionarul la butelia de aragaz.Cum 50.000 de banuiti pentru frauda ajung in 3 ani cand urmarirea penala se termina si altii 3 ani la judecatorii ,raman cam 12.000 din care 10 vor fi pedepsiti cu suspendare,daca toti ar fi vinovati ar fi cam 1% si la final 0,001sau mai putin.Pana arunci sceleratul va fi in Rahova.Scandalul Oltchim nu face rau la USL,daca o sa urmariti ce se intample .Chiar logica elementara arata ca Ponta n-a intrat in aceasta afacere fara sa stie ce se va intampla.Poti spune despre Dl Ponta orice dar nu ca e un naiv si ca o sa surprinda inamicul cu pantalonii in vine.Astept cu nerabdare intalnirea PPE la Bucuresti.Daca nici acum USL-ul nu face nimic inseamna ca "cavalerismul politic" aduce a prostie crasa. Vreau sa cred ca nu e asa si astept cu nerabdare s-o vad pe madam Merkel batuta cu oua clocite,impreuna cu Barroso .Martens ,Daul,&co.Indiferent ce patesc conducatorii USL-ului
in cele doua luni, nu face decat ca USl-ul sa creasca ,vina fiind sceleratul ori ce ar face.Atatat pana la refuz populatia asteapta un gest pentru a matura pe toti impusii de patronii lor de la UE.Curaj si speranta.Pentru CCR ar fi cazul ca judecatorii care au facut abuz si si-au incalcat mandatul inventind alta Constitutie,schimbarea formei de stat de catre CCR este curata lovitura de stat si ar trebui dati in judecata penal la Inalta Curte de Apel.Nu este logic si drept ca 9 persoane care au fost politic desemnate au mai multa putere decat reprezentantii poporului suveran prin reprezentare si a guvernului singura care are puteri executive .Asta este curata dementa furioasa si judecatorii se joaca cu focul.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...