Demenţa de presă
Căcatul ăsta de ţară a ajuns să fie condusă de o mână de demenţi din presă şi din politcă. Şi viaţa oamenilor, veniturile lor, slujbele lor au ajuns să depindă de umorile şi de agenda acestor demagogi neruşinaţi. Şi campionul acestei atitudini lipsite de orice urmă de decenţă a ajuns Antena 3, cu Dana Grecu, Radu Tudor, Mihai Gâdea şi alţii ca ei.
Nişte oameni, întâmplător funcţionari de la Camera Deputaţilor, au primit nişte prime pentru munca lor. E vorba, în total, de vreo cinci sute de mii de euro. În lei. De aici, un întreg proces de intenţie, pe ideea că nu e moral, deşi e legal. Moralitatea unui act legal se prezumă. Nu există legi imorale. Punct!
De ce se sufocă de indignare Radu Tudor şi dă lecţii de morală, iar deputaţii şi senatorii invitaţi tac sau îi cântă în strună? Pentru că nu-l pune nimeni la punct! Fiecare să-şi vadă de treaba lui! Altminteri ne ducem dracului, cu ţară cu tot! Preşedintele negociază cu FMI în locul Guvernului, Guvernul legiferează în locul Parlamentului, legile le scriu "societarii civici" şi le aplică tot felul de analfabeţi, poliţia este mai periculoasă pentru societate decât infractorii, etc, etc. Şi dacă tot vrea să scape de colesterol, să pună mâna Radu Tudor pe mătură şi să strângă el frunzele moarte de pe suprafaţa parcului de la Parlament! Că tot moare de grija banilor destinaţi unui aspirator de frunze. Care aspirator nu poate costa o avere, în paranteză fie spus.
Unde vrem să ajungem? Ce vrem să facem din ţara asta? Dacă era ceva ilegal, înţelegeam să sară de cur în sus jurnaliştii. Dar să te faci trompeta unora dintre "premiaţi", care or fi fost uitaţi de la mălai, şi aplică principiul "să moară şi capra vecinului", este o dovadă crasă de imoralitate. Nu jurnaliştii decid oportunitatea unor decizii şi nici nu le pot cenzura în locul celor responsabili. Nu i-am văzuit atât de indignaţi când primarele de la sectorul trei le-a mai dat, peste contract, peste 80 de milioane de euro firmelor prietene. Dar iau foc atunci când nişte amărâţi plătiţi vai de mama lor(că nu e vorba de deputaţi şi senatori, ci de secretare, femei de serviciu, liftiere, oameni de la întreţinere) câştigă două-trei sute de lei în plus o dată la trei luni. Ce repede s-a stins scandalul de la trei. De ce?
Nu sunt jurnaliştii deţinătorii adevărului absolut, şi nici nu au expertiza necesară pentru a judeca procese complexe. Nici măcar câinii de pază ai democraţiei nu mai sunt, de vreme ce demersul lor este tot mai extremist, mai intolerant şi mai totalitar.
Ceauşismul n-a murit! A predat ştafeta presei şi politicienilor. Care îl duc pe noi culmi de "progres" şi "civilizaţie". Triste vremuri am ajuns să trăim!
3 comentarii:
Domnule Constantin, si salariile de merit si primele in cuantum de 2% din fondul de salarii care se dadeau in invatamant ereau tot legale, legiferate de aproape doua decenii, si ele ajustau niste salarii de mizerie, nu unele acceptabile.
Daca coltii hidrei pedelisto-pesediste le-au papat, normal ar fi fost ca functionarii CD sa se alature protestelor profesorilor si functionarilor publici, nu sa taca si sa beneficieze linistiti de primele lor neciuntite.
In absenta solidaritatii acestor functionari privilegiati, atitudinea presei incriminate in acest caz mi se pare oarecum justificata.
As vrea sa fiu bine inteles: ma refeream la un caz particular. Am aceeasi pozitie si fata de reducerea sau taierea sporurilor oricaror functionari publici.
Domnule Constantin, va cunosc parerile destul de bine (cel putin pe cele exprimate pana in prezent pe bloguri si in JN) si v-am inteles perfect. Dar din enumerarea dumneavoastra ati omis, sper fara intentie, expertii parlamentari, consilierii si inca vreo doua, trei categorii destul de influente in luarea deciziilor prin camere.
De la ei asteptam si astept o solidarizare impotriva abuzurilor guvernului in privinta sporurilor si primelor prevazute prin legi, unele cu vechime mare.
Ei pot influenta parlamentarii in adoptatea masurilor corecte in domeniu.
Trimiteți un comentariu