vineri, 20 martie 2009

Un vot care nu schimbă nimic la PNL
La ora la care scriu aceste rânduri, la Congresul PNL se votează. Şi pe marginea evenimentului se aberează intens, comentându-se nimicul. Crin sau Motocicleanu, cam tot un drac. Se pare totuşi că va fi Crin. Dinu Păturiciu ştie de ce şi cât.

Dacă liberalii şi o anumită opoziţie extraparlamentară de dreapta, profund antibăsesciană, îşi închipuie că şi-au găsit în Crin Antonescu acel candidat care poate lupta de la egal la egal cu Marele Timonier, îşi fac iluzii. În secunda următoare alegerii sale în fruntea PNL, lui Crin Antonescu i se va lipi eticheta de om al lui Patriciu, unealtă a răzbunării acestuia. Şi cum va reacţiona un votant care ia peste bot toate loviturile crizei economice, când i se va spune că omul magnatului petrolului, cel mai bogat afacerist din România, se luptă cu acela care a demascat "sistemul ticăloşit", Traian Băsescu, cel mai curat şi mai uscat dintre români?
În plus, până acum Crin Antonescu nu a arătat nimic în politică, în afară de un verb destul de contondent. Nu cred că este suficient. Motocicleanu, de bine, de rău, a condus un guvern, care avea mai multe muhaiele, şi nici nu-i mănâncă dulăii din traistă. Ce-i drept, nu are acea carismă necesară unui candidat la fotoliul de şef al statului.

Numai că liberalii uită că, deocamdată, ei aleg doar viitorul lider al opoziţiei parlamentare. Şi Tăriceanu este mai motivat să lupte, pentru că-şi apără "moştenirea". mă îndoiesc de calităţile de lider ale lui Crin Antonescu. Dar, mă rog. Depinde ce vor liberalii de la viitorul lor.
Oricum, nu suntem într-o dinamică pozitivă în viaţa politică românească. Suntem în obişnuita băltire naţională, în care se schimbă oamenii, pentru a se menţine neschimbat sistemul. Liberalii nu fac excepţie de la acest comportament, din păcate. Şi nici nu este vreo şansă de schimbare a acestui comportament nenorocit.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Părerea mea,
Crin Antonescu NU există din punct de vedere politic. Nici nu prea ştiu multe despre el.
Tăriceanu este o hahaleră pe care o antipatizez.
Nu ştiu dacă va folosi cuiva dacă el nu va mai fi şeful la liberali.

Anonim spunea...

Tariceanu a facut prostii cu duiumul.Cea mai mare tampenie: a compromis ideea de liberalism.
Crin a fost bugetar toata vietisoara lui, a frecat-o prin parlament si la tv. N-a creat vreodata un loc de munca. N-a scos o lege. Nimic.

A spunea...

Nu stiu ce ma face sa cred ca tu nu simpatizezi cu nimeni Geomarz, nici macar cu tine.
Ma bucur ca nu stii prea multe despre liberali, din vocabular pari sa ai ceva mai multa expertiza in Becali si Basescu. Parol.

Anonim spunea...

In precedenta legislatura totusi Crin Antonescu a avut 17 initiative legisaltive.... e drept ca majoritatea priveau sri si chestii de genul asta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...