duminică, 31 ianuarie 2016

O criză prea mult



Dragi tovarăși și prieteni, naș Floreo, și voi fă!
Nu-i e bine Europei noastre! Deloc nu-i este bine! Criza emigranților a fost picătura care a umplut paharul. Națiunile s-au săturat să plătească erorile și aroganța seraiului birocratic de la Bruxelles, ambițiile cretine ale ale Germaniei, lipsa de respect față de interesele cetățenilor.
Peste tot prin Europa asistăm la resurecția naționalismului. Și pe bună dreptate! Iar vinovate de astea sunt atât stânga-care bate câmpii despre orice, numai despre problemele sociale ale majorității, nu-cât și dreapta, care în afară de biblia bunului neo-liberal nu mai știe nimic. În locul unui continent puternic și prosper avem insule de bogăție sfidătoare într-o mare de sărăcie.
Naționaliștii, pe care acum îi înjură și ăia de la stânga, și ăia de la dreapta, sunt susținuți de cei care au fost și de stânga, și de dreapta. Și pe care politicile de stânga, ca și de dreapta, i-au scuipat între ochi. Nu cu acuze tembele, de genul ”sunt finanțați de Moscova!” se va opri ascensiunea naționalismului. Ci făcând politica pe care o așteaptă cetățenii.
Înțeleg că acum, în altă dată toleranta și corect politica Suedie, cetățeni furioși se luptă cu emigranții, pe care autoritățile nu vor, sau nu pot, să-i pună la punct. Cu riscul de a fi înjurat, eu sunt de partea suedezilor, care fac ce nu face statul.
Am tot spus asta: sunt pentru primirea emigranților, mai ales a refugiaților de război și a persecutaților politic. Nu sunt și nu voi fi de acord cu folosirea emigranților economici pe post de concurență neloială pe piața muncii, pentru a scădea veniturile angajaților europeni. Așa ceva este expresia ultimă a ticăloșiei capitalului, care și-a subordonat politicul.
Nu știu ce-a fost în capul Angelei Merkel, dar nu are nicio scuză. Trebuie să plece! E și așa prea mult că a stat până acum, distrugând economia Europei cu ”austeritatea” ei, care acum a devenit o piatră de moară până și pentru economia germană, dar și cu politica față de emigranți. Nu se poate continua așa!
Suntem la un fir de păr de destrămarea UE. Care nu este o veste bună, cum cred niște nebuni, de aici și de pe continent. Destrămarea Uniunii ar fi un dezastru. Nu! Soluția este revenirea la principiile fondatoare. Trebuie regândite raporturile dintre Bruxelles și statele membre, redusă drastic turma aia de birocrați, care au dus absurdul pe noi culmi, și revenit la modelul social european. Europa nu poate fi o fortăreață, dar nici un spital de nebuni.
Ca de obicei, la București se tace. Noi avem alte griji: să ne-o tragem unii altora. Foarte bine! Asta vrem, asta avem! Dar să nu uităm că timpul nu joacă în favoarea noastră...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...